Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Zajímalo by mě, jakým stylem řešíte klasický sobotní den, tedy, úklid, vaření a prádlo. Já jsem vždycky po obědě tak zralá na postel
přijdu si uhoněná. Asi to mám blbě zorganizované. Ráno nachystám dětem snídani. Pak si začnu chystat prádlo, zapnu pračku a jdu pomalu vařit. Do toho věším prádlo a a vysávám. U toho krájín, míchám, vařím. No a říkám, po obědě umyju nádobí a jsem k. o.
Jak to děláte vy?
@GabinkaCh stejne, jen máme myčku a roboticky vysavač. Snazim se zapojovat už i ctyrletaka a manzela, ale mám problem, ze neumím delegovat práci. Tak je občas vykopnu dopoledne s kočárem ven a udělám to sama a rychleji bez vyrusovani
Nevarim a neuklizim
dělám to kazdej den, sobota v tomto ohledu není nijak výjimečná. Naopak, uklizim spíš přes týden než o víkendu. O víkendu se odpočívá.
Úklid - někdo vytře, pere pračka, sušička suší. Stihnu si ještě ten den zaběhat. od jara ještě zahrada, domácnost, ta je to nejlehčí. Grogy z toho nejsem, beru to jako pohyb, hurá.
Já v sobotu zásadně někam na výlet. Sedět doma a uklízet?
to teda ani omylem ![]()
Ja mam doma muze a 4 deti. Rano bud ja nebo muz zapne pracku, nekdo z deti skoci pro cerstve pecivo, udelame snidani, po snidani chvilku zevlime, pak jdu varit a muz zorganizuje uklid domu, kazdy prilozi ruku k dilu. Mame mycku, susicku, o prace s tim spojene se taky podelime. Muz mi rad pomaha i s varenim, dnes pomahal zpracovat maso. Ted spolu pijem kafe…
P. s. tohle jde s vetsimi detmi a dobrym muzem…
Příspěvek upraven 07.01.23 v 13:31
Uklizim v pátek odpoledne, pátky mám kratší pracovní dobu. V sobotu vařím a peru.
O víkendu neuklízím. To si pamatuju z domova, vždy v sobotu nás mamka v 7 vzbudila a už se jelo. Kýbl, vytřít, prach. Na to se můžu vyprdnout. Uklízím průběžně v týdnu. O víkendu snídáme v obýváku u pohádek a pak jdu dělat oběd. Když je třeba zapnu pračku. Neni kam se honit ![]()
Dokud byly děti malé uklizela jsem průběžně pořád a teď když jsem přišel týden v práci tak uklizime většinou v sobotu ale zapoji se všichni i manžel a děti takže pohoda. ![]()
Mam to podobné dcera má 13 měsíců plus fena takže bordel je furt jak dělají lumparny. Jen jednu pozitivní věc mam po obědě si vždy jdeme lehnout i když nechceš spát pak prostě lezíme a časem usne na dvě hodky to budu praktikovat dlouho aby byl odpolední klid aspoň na dvě hodky ![]()
My jsme od rána dělali všichni něco. Prostě spolupráce a máme hotovo. I dcery kamarádka. Která u nás spala. Mladší dcera si vybrala sama, že jde a umyje koupelnu a WC, utře prach v podkroví. Druhá tam za ní vysála a vytírala. My jsme se synem likvidovali stromek a všechny dekorace. Manžel stromek pak venku rozřezal a vezl na sběrný dvůr. Dělala jsem koupelnu a obě WC v přízemí a garáži. Pak jsme společně vařili.
A dole vysával, vytíral muž.
@pikola píše:
A co dělá chlap? Děti? Co děláš v týdnu?
Chlap nic z toho nedělá. Děti si uklidí pokoj. Jinak průběžně uklízím i v týdnu.
Jsem rada, ze konecne sedim a piju v klidu kafe
Ja ty sobotni uklidy jako dite nesnasela a x let jsem je nepraktikovala, ale od doby, co chodim klasicky po-pa do prace a deti jsou v institucich, uz je pres tyden casu malo…akorat mi prijde, ze na delani bordelu je ho furt dost
Plus byvam po vecerech unavena a rano vstavam brzy, ale to stihnu pochystat nutne veci a trochu se probrat pred rannim silenstvim. Ale decka se snazim zapojit, jak to jde, skolak uz docela i neco zvladne, skolkovni ma jeste velice nekonzistentni vysledky a kolikrat nejvic pomuze tim, ze neprekazi ![]()
Ale treba navarene jsem mela od vcera vecera a nadobi myje mycka, takze tohle neresim
Peru prubezne.
Příspěvek upraven 07.01.23 v 13:50
Proč děláte všechno v sobotu? To bych měla ten víkend pěkně otrávený. Já uklízím, peru i vařím průběžně v celém týdnu, každý den trochu, jak se mi zrovna chce.