Sociální dávky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
10.9.10 09:55
kattkka píše:
Letnilko tech 73 je v hrubem to jen jeste mensi info.

Jak jde, já jsem před 3 rokama měla v Tescu 70 na hodinu - čistého, jako brigádník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.10 10:13

tak já nevím děvčata,ale když jsme potřebovali peníze manžel šel na brigádu (dřel jak mezek-opaloval okna na renovaci,nedali mu ani ochranné pomůcky ) za 40 kč na hodinu. přece pokud potřebuji tak nemůžu vybírat,beru co je. Každá koruna navíc je dobrá

• Citovat
  • Upravit
6093
10.9.10 10:19
sophinka píše:
tak já nevím děvčata,ale když jsme potřebovali peníze manžel šel na brigádu (dřel jak mezek-opaloval okna na renovaci,nedali mu ani ochranné pomůcky ) za 40 kč na hodinu. přece pokud potřebuji tak nemůžu vybírat,beru co je. Každá koruna navíc je dobrá

Taky jsme to tak měli, když bylo potřeba, chlap bral vše (já jsem byla doma s malým miminkem).
Ale víš jak, člověk musí chtít.
O tom chtění tohle téma není.
Tady se píší rady, jak na přispěvky 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.10 10:24

ano je to tak. za 73 Kč hrubého se zatím v této republice nevyplatí pracovat. Dávky máme přece štědré. Naco makat.Vyplním pár papírů a je to doma. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27247
10.9.10 10:35
kattkka píše:

To sice možná jo, ale vydělat si něco málo může, ono mít třeba 3000 měsíčně nebo ne. Každopádně to je na smeetakkovi a jeho muži, jak si to zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
11.9.10 09:26
Cappy píše:
kattkka píše:
Jak jde, já jsem před 3 rokama měla v Tescu 70 na hodinu - čistého, jako brigádník.

no je to smutný, ale brigádníci měli vždycky víc než zaměstnanci … ale zas nemůžou udělat tolik hodin …

• Citovat
  • Upravit
24320
13.9.10 06:57

U brigadniku se to jinak dani.Tam to vychazi vzdycky lepe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
13.9.10 13:51
kattkka píše:
U brigadniku se to jinak dani.Tam to vychazi vzdycky lepe

nejde ani tak o daně, ale protože brigádník zaměstnavatele nestojí tolik jako zaměstnanec, klidně mu dá na hodinu víc :(. Že má pak brigádník víc i v čistém, už je jasné ..

• Citovat
  • Upravit
24320
13.9.10 14:42

Andela: to neni pravda jako klasicky zamestnanec tesca 73kc jako pres agenturu 73 na hodinu na kase v tescu.a podepisoval se papir ze mame stejne podminky.Je to opravdu ze jsou tam u brigadniku jine podminky nez u hlav.pomeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.13 08:37

Ahoj, předem se moc omlouvám za anonymitu, vím, že je tohle kontroverzní téma, že se asi nevyhnu ostrým odpovědím, přesto bych chtěla poprosit, pokuste se je minimalizovat, mám nějak sama dost, nikdy jsem kromě rosičáku nic nepobírala, pracuju 20let, nějak jsem nyní ve složité situaci. Tak dotaz, mám nárok na nějakou pomoc, když budu stále vdaná, ovšem odděleně, hlášené s dětmi jinde než manžel? Ve svém baráčku, ovšem jen s rodičákem na 3roky? Mám 16-ti měsíční dítě, druhé je sedm let. Manžel se prostě zbláznil po 15-ti letech manželství, odchází, respektive já musím odejít, naštěstí máme ještě druhý baráček, 2+1,po mamince, takže se mohu hned sbalit a odejít, nicméně manžel vyhrožuje, neskutečně, stav se má tak, že papírově hodlá zůstat mým manželem, ovšm ať si jedu s dětmi sama na své triko, malá má Aspergerův synddrom, jezdí na koni, je to její svět, hodně jí to zlepšuje, neumím si ani představit ten dopad, kdyby ke koni nemohla, jenže ta sranda vyjde na skoro 7000,–,měsíčně, takže manžel rozhodl, že když t bude, jak chce on, tak to dál bude platit a pro děti se nic nezmění, chytře vydírá tam, kde mám nejslabší článek. Nemám nikoho, jsem sama. Můžu počátat s tím, že dostanu něco od sociálky, absolutně se neorientuju, ať to počítám horem dolem, prostě minimálně 3000 měsíčně mi budou chybět, ikdyž stáhnu věškeré výdaje na totální minimum. jennže budu vdaná žijící odděleně v jiné domácnosti :think:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
19.5.13 08:42

Za prve radim se rozvest…

Manzel dostane alimenty na obe deti a pokud ma prijem vetsi nez 20000 Kč, muze to byt klidne i tech sedm tisic. Nehlede na to, ze ma povinnost vyzivovat i tebe.

Pouze te vydira, protoze vi, ze by ho to ve vysledku mohlo vyjit jeste draz.

Preju pevne nervy. Zvladnes to. Nenech s sebou manipulovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.13 08:49

Nemá, co má papírově ani nebudu psát, on i tak závratný příjem nemá, trend je takový, že zaměstnavatel jim platí minimální mzdu a zbytek…alimenty budou směšné, vím, že vyhrožuje a snaží se zastrašit, já momentálně nemám sílu na ten boj, on je tvrdý protivník. Ideálně kývl na to, že tedy ano, že můžeme vedle do baráku, je to takový stařičký doeček, ve stejné vesnici, pro děti, hlavně tu jednu, se nic nemění, vše jede při starém, téměř to napoznají, bydlení k bybičce je pro ni zatím dobrodružstvím, dokážu jí zachovat její svět, ale musím překousnout tolik hrdosti, že mám dost, potřebuju překlenout dobu, než malinká bude moct do školky, už jsem to propočítala, dokázala bych to, jen mi chybí ty 3000 :zed:

• Citovat
  • Upravit
2526
19.5.13 08:57

Jenže, když půjdeš na sociálku a nebudeš rozvedená, řekla bych, že budou vypočítávat nějaké dávky, příspěvek z platu vás obou. Existují i dávky hmotné nouze, ale já nevím, jestli se to netýká jen matek(otců) samoživitelek. Nejsem si úplně jistá, ale myslím, že to, že Ti chybí 3 tis.,je zajímat nebude..obzvlášť, pokud vlastníte 2 baráky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.13 09:00

No nevlastníme, vlastně vlastníme, jeden je na hypotéku, ten vlastně není náš, ale banky. Kdybych byla samoživitelka, snad bych do práce ani nemusela, vidím to kolem sebe, ale nevím, jak je to se mnou, když jsem vdaná, tak děkuju, jdu si hodit mašli. :zed:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
19.5.13 09:01
@Anonymní píše:
Nemá, co má papírově ani nebudu psát, on i tak závratný příjem nemá, trend je takový, že zaměstnavatel jim platí minimální mzdu a zbytek…alimenty budou směšné, vím, že vyhrožuje a snaží se zastrašit, já momentálně nemám sílu na ten boj, on je tvrdý protivník. Ideálně kývl na to, že tedy ano, že můžeme vedle do baráku, je to takový stařičký doeček, ve stejné vesnici, pro děti, hlavně tu jednu, se nic nemění, vše jede při starém, téměř to napoznají, bydlení k bybičce je pro ni zatím dobrodružstvím, dokážu jí zachovat její svět, ale musím překousnout tolik hrdosti, že mám dost, potřebuju překlenout dobu, než malinká bude moct do školky, už jsem to propočítala, dokázala bych to, jen mi chybí ty 3000 :zed:

Ale ty tri tisice na dve deti plus ty - mu daji… :) Co majetkove vyrovnani??? Ci je ten barak, ve kteem on zustava?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat