Sociální dávky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Určitě bych zvážila rozvod, soudy i sociálka většinou bere ohled na postižení dítěte, mám doma autistu a jsem rozvedená, obrátila bych se na nejbližší Speciálně pedagogické centrum, na sociálce zažádala o příspěvek na péči, pokud je potvrzená diagnóza Aspergerův syndrom, tak určitě něco dostaneš, mě se ještě před rozvodem podařilo manžela vyloučit ze společné domácnosti a dostala jsem i nějaké příspěvky, o ten příspěvek na péči bych zažádala co nejdřív, chvíli to trvá a pokud budeš mít nízky příjem, tak můžeš požádat o zvýšení příspěvku na péči o 2000 kč. A manžela se nebát, bojovat, děti za to stojí a chlap většinou ustoupí, když uvidí, že se nevzdáš. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když budeš chlapovi ukazovat, kde je tvé místo (dole pod ním),tak je logické, že s tebou bude vyjeb***t.
Dokud nepodáš žádost o rozvod, nevyloučíš jej ze spol. domácnosti, tak nedostaneš nic. Příspěvek na péči bereš? On vybral konto? Ale to je přece společné jmění! Máš výpisy z účtu o pohybech? Už jsi ho byla udat na policii?
Tím bych začala.
Nesmíš se nechat dupat do země, to je chyba, velká chyba, pes, kterej štěká, nekouše. Můj ex to na mě taky zkoušel, chvilku jsem hrála jeho hru, dokud mi nedošlo, že ten, kdo je na tom bit jsem já a děti. Tak jsem vzala věci do svých rukou, na co neslyšel rozumnou domluvou, jsem řešila soudně. Dnes se domlouváme jako dva dospělí lidé, už „slyší“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, mám dotaz.. s přítelem se rozcházíme, máme spolu ročního prcka… sem na rodičáku ale před otěhotněním sem nepracovala takže rodičák mám psaný na přítele. jdeme k soudu skrz to aby byl malej v mojí péči a tím pádem mi i stáhnou rodičák na 3000… vím že jsou nějáký dávky na bydlení… když si najdu podnájem nevíte z čeho počítaj kolik bych mohla dostat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neliiii píše:
Dobrý večer, mám dotaz.. s přítelem se rozcházíme, máme spolu ročního prcka… sem na rodičáku ale před otěhotněním sem nepracovala takže rodičák mám psaný na přítele. jdeme k soudu skrz to aby byl malej v mojí péči a tím pádem mi i stáhnou rodičák na 3000… vím že jsou nějáký dávky na bydlení… když si najdu podnájem nevíte z čeho počítaj kolik bych mohla dostat?
proč by Ti měli stáhnout rodičák? jednou byl zvolenej přes chlapa, vaším rozchodem se to nemění. jinak dávky ne - alimetny na dítě a na sebe - do 2 let věku dítěte. Ještě edit - jak chceš platit první 3 měsíce, když na to nemáš? to samé kauce za bydlení atd? Pak teoreticky příspěvek na bydlení - musíš mít nájemní smlouvu, TP v místě a navíc minimálně 3 měsíce platit. Nedají Ti celou částku, ale jen poměrnou část - k místu bydliště, obvyklému nájmu atd.. výpočet najdeš na netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co ma vyse rodicaku spolecneho s tim, zda rodice spolu ziji? Jednou to je pocitane pres otce a tak to i zustane ne? Pak resit alimenty pro dite a na dalsi rok jeste i pro tebe a doplatek je v kazdem meste jiny. Prispevek se vyplaci az po trech mesicich trvaleho bydliste v danem byte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bla sem se na to ptát a řekly mi že pokud spolu nebudem a malýho budu mít v peči já tak že mi rodičák stáhnou a dají na 4 roky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodicak menit nebudou… otec pracoval a je rovnopravny s matkou… tim, ze spolu nebudete zit, on preci neprestava byt pravoplatnym otcem, at jiz s pravy ci povinostmi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak me to teda prijde s tim rodicakem logicky - jinak az se odstehujes tak ti asi i soud bude urcovat alimenty tak pak pujdes na hmotnou nouzi a budes zadat o doplatek na bydleni (podminka je TP) - uvidis v jake vysi ti ho poskytnou v dalsim kvartalu si pak di zazadat o prispevek na bydleni a uvidis, zda ti neco hmotna nouze bude jeste doplacet, kazdopadne z pracaku di rovnou na socialku a poptej se… ale kauci ti asi nikdo nezaplati…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zadost o příspěvek na nábytek
Ahoj holky chtěla bych se jen zeptat jestli nemá nějaká z vas nemá zkušenosti s tím když jsem na hmotné nouzi a majitel si chce z bytu odvézt postel tak kolik my prispejou na postele pro me a maleho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sarisek016 píše:
Ahoj holky chtěla bych se jen zeptat jestli nemá nějaká z vas nemá zkušenosti s tím když jsem na hmotné nouzi a majitel si chce z bytu odvézt postel tak kolik my prispejou na postele pro me a maleho?
to je jako vtip? Místo somrování na sociálce si dej inzerát, kdo věnuje za odvoz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sarisek016 píše:
kdo by ti měl přispět?
sežeň si vlastním úsilím, internet máš, tak hledej, kdo daruje za odvoz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To zas bude případ
děcka si na… to jo, ale pak somrovat o příspěvek na nábytek?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sarisek016 minimum. Přijdou ti prohlédnout byt-bez ohlášení a nepočítej s víc, než 2500 kč. Pokud máš internet, doporučuji ti zaregistrovat se do skupin daruji, zdarma, za odvoz apod ve tvém okolí. A reagovat co nejdřív a pokud možno, mít odvoz.
Nebo zkus v takových skupinkách požádat o pomoc. Lidi nejsou haj*li jak některé přispěvatelky tady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sarisek016 píše:
Možné by bylo zažádat na příslušném úřadu práce o mimořádnou okamžitou pomoc. Je tam i možnost zažádat o tuto pomoc na zařízení bytu, je však na daném úřadu, jak Vaši žádost posoudí, každopádně držím palce a myslím, že byste na to dosáhnout mohli. Jiná možnost je ještě oslovit charity v okolí a také sledovat inzeráty typu „daruji za odvoz“. Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit