Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuju za názory, asi tam nepůjdu budu se muset smířit stím, že jsem tak bílá..
právě to solárko tk nějak nemusím tak se mi tam nějak nechce, ale když vidím nějaký ty holky jak hezky vypadají a jak já tk je to hrozný..
![]()
@Jolisek prosimtě, aspoň to zkus když po tom toužíš, když se nebudeš grilovat 3× týdně tak se ti nic nestane. Pokud by jsi rakovinu měla mít tak ji budeš mít i ze sluníčka.
To že někdo má rakovinu je sice smutné a hrozné, ale těch několik milionů dalších lidí ji nemají a chodí do solárka taky.
Můj děda umřel na rakovinu plic a nikdy nekouřil, takže tak ![]()
@Jolisek píše:
Děkuju za názory, asi tam nepůjdu budu se muset smířit stím, že jsem tak bílá..právě to solárko tk nějak nemusím tak se mi tam nějak nechce, ale když vidím nějaký ty holky jak hezky vypadají a jak já tk je to hrozný..
![]()
A co zkusit nejaký kvalitni samoopalovaci krém?
@K-Black Malobunecnej ca plic urcite nemel- ten se opravdu vyskytuje jen a jen u kuraku. Ostatni typy rakovin, vcetne tech plicnich se samozrejme muzou vyskytnout i u nekuraku…
@K-Black Souhlasim, ze pokud ma nekdo dispozici treba prave k melanomu, tak mu ji stejnetak muze vyvolat i spaleni na slunci. Ono je ale taky trochu rozdil, jestli treba pripadna rakovina kuze diky smazeni v solarku propukne ve 40 nebo se clovek vyhyba prokazatelne rizikovym faktorum a dostal by ji tim padem treba v 95- toho se ani nemusi dozit natvrdo receno.
@Sepishka já ti rozumím jak to myslíš, ale když by to bylo tak hrozně nebezpečný pro každého tak to nebude. Myslím že občasná návštěva neublíží, ne se vygrilovat do hněda, ale to není zdravé ani sluníčko. Všechno brát s rozumem a nepřehánět to.
@K-Black Nebezpecny to je- kazdymu kozari vstavaj ze solarka vlasy hruzou. Nejen ze si nevratne clovek poskozuje hlubsi vrstvy kuze a fakt si zadelava na hluboky vrasky, ale ta souvislost s melanomem je naprosto nezpochybnitelna- je to uplne zbytecny riziko, kdyz vemu v potaz, ze nektery veci jako ztencenou ozonovou vrstvu nebo fakt, ze se dozivame vyssiho veku a tudiz sance, ze nejakym druhem rakoviny onemocnime je daleko vyssi- neovlivnime. Ja bych tuhle ruskou ruletu nehrala, ale je to na kazdym cloveku, jak se s tema informacema popere a co je pro nej prioritou. (v sirsi rodine melanom mame a nikomu bych to neprala- ta osoba se velmi rada opalovala a i pres zaleceni trne hruzou jestli nebo kdy se nekde objevi metastazy)