Soudně určený styk dětí s prarodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.6.15 10:56
@j.a.n.i1 píše:
Tak to je celkem jasný, ale tady myslím jde spíše o situaci, kdy žádný prázdninový styk určen není.

No hele jak pro koho, exovi stížnost na maření rozsudku sepisoval právník, takže bud nevěděl nebo potřeboval další honorář za nesmysl.Aha, už to dočítám pečlivěji. no pokud bych odjížděla na dovolenou apod. tak bych se kvůli lichému čtvrtku 3h opravdu nevzrušovala. maximálně dostane napomenutí, když náhodou děda dorazí a podá stížnost za neuskutečnění styku. Jinak bych si to nerealizování kontaktu dědy evidovala a jednou za čas asi poslala i na OSPOD. Jestli je děda chronický kverulant, tak čistě jen pro sichr.

• Citovat
  • Upravit
102082
20.6.15 10:58
@Anonymní píše:
No hele jak pro koho, exovi stížnost na maření rozsudku sepisoval právník, takže bud nevěděl nebo potřeboval další honorář za nesmysl.

Tipuju to na ten honorář :mrgreen: nebo už měl tvého ex taky plný zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.15 20:09

Moc děkuji za vaše názory a odpovědi, moje právnička říká že běžný styk se o velkých prázdninách nekoná, a paní na OSPOD zas říká něco o tomhle nic neví a že to platí i o prázdninách :( Tak nevím :,(

• Citovat
  • Upravit
102082
21.6.15 20:19

Nevím, nejsem právník, ale řekla bych, že pokud je třeba určeno, že o prázdninách ho mají týden v kuse, pak po zbytek prázdnin běžný neplatí, ale pokud není nic speciálního určeného, tak by normálně měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
21.6.15 20:21

Já bych to řešila tak, že bych dědečkovi písemně (třeba SMS zprávou) oznámila, že jedete na dovolenou a navrhla mu během prázdnin několik možných náhradních termínů, ať si vybere a dá předem vědět. Tím jste podle mě vůči úřadům z obliga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.4.17 14:09

Muzu u soudu trvat na tom, ze chci byt vzdy pritomna u toho, kdyz si vnouce berou prarodice, nebo maji pravo s nim byt sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.4.17 14:16
@Neuwi píše:
Muzu u soudu trvat na tom, ze chci byt vzdy pritomna u toho, kdyz si vnouce berou prarodice, nebo maji pravo s nim byt sami?

Můžeš to zkusit. Záleží, jak je dítě velké. A jaký vztah mají dosud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.4.17 14:17
@Neuwi píše:
Muzu u soudu trvat na tom, ze chci byt vzdy pritomna u toho, kdyz si vnouce berou prarodice, nebo maji pravo s nim byt sami?

Ovšem pokud tím máš na mysli v době, kdy má dítě tvůj partner a předá ho svým rodičům, tak to nemáš. Leda by byli třeba feťáci nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
17.4.17 18:59
@Neuwi píše:

No, trvat na tom můžeš, ale pokud jsou normální, tak tě s tím soud pošle do háje a budeš akorát za hysterku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.19 09:45

Mám otázku. Je možné, že soud přiklepne prarodičům např. celý týden o prázdninách?
Zvažujeme, že po zkušenostech prerusime styky. Babička vyhrožuje, že půjde k soudu. Je mi jasné, že nějaké návštěvy jim soud přiklepne. Ale mám strach z těch delších. Případně je možné, že to soud přiklepne, i když se vídáme, jen nechceme, aby děti měla na delší dobu?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
15.8.19 09:49

Domluvte se s nějakým mediátorem, že se pokusí najít dohodu, která bude vyhovovat všem. Už takhle svou neschopností se vzájemně dohodnout dětem fakt neprospíváte, natož když k tomu ještě zapadnete do soudních tahanic.

Pokud to začnete řešit aktivně a s tím mediátorem z vaší strany, tak to mimo jiné bude dost velké plus pro vás, kdyby na ten soud skutečně došlo a babička by měla lepšího advokáta.

http://www.amcr.cz/mediatori/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
15.8.19 09:50
@Anonymní píše:
Mám otázku. Je možné, že soud přiklepne prarodičům např. celý týden o prázdninách?
Zvažujeme, že po zkušenostech prerusime styky. Babička vyhrožuje, že půjde k soudu. Je mi jasné, že nějaké návštěvy jim soud přiklepne. Ale mám strach z těch delších. Případně je možné, že to soud přiklepne, i když se vídáme, jen nechceme, aby děti měla na delší dobu?

Ne, pokud se vídáte, tak jí to soud neodklepne. Nemá nárok na styk s vnoučatama bez rodičů a ještě na týden, protože jí nevyhovuje styk za přítomnosti rodičů. Takže začněte ji zvát k vám, písemně, jednu za 14 dnů minimálně, napsat SMS, popřípadě email, babi, nechceš přijet na návštěvu za vnoučatama? Popřípadě babi, hodí se ti to v neděli, stavil bych se s dětma, abys je viděla. Ať máte v ruce důkazy. Pokud se s dětma stýká, jen je chce mít bez vás, nemá nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26922
15.8.19 10:01
@Anonymní píše:
Zvažujeme, že po zkušenostech prerusime styky. Babička vyhrožuje, že půjde k soudu. Je mi jasné, že nějaké návštěvy jim soud přiklepne. Ale mám strach z těch delších. Případně je možné, že to soud přiklepne, i když se vídáme, jen nechceme, aby děti měla na delší dobu?

A nejde jen o vyhrozovani soudem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.19 10:22

@Šáruší a když tam děti nechtějí?

@cecetka obávám se, že není. Babička to klidně k soudu požene, protože ona na ně má nárok a právo.

• Citovat
  • Upravit
11923
15.8.19 10:29
@Anonymní píše:
@Šáruší a když tam děti nechtějí?@cecetka obávám se, že není. Babička to klidně k soudu požene, protože ona na ně má nárok a právo.

Nechtějí tam? jak daleko bydlí? V tom případě zvát k vám. Neustále. Minimálně jednou za 14 dnů, napsat babi, dlouho jsi neviděla děti, zveme tě k nám, ať se vidíte. A poslat SMS nebo emailem. Tím prokážeš, že jste jí nebránili v kontaktu. Jestli ona to využije nebo ne, je její věc, ty máš důkaz. Nemá právo vyžadovat, aby k ní děti jezdily a byly bez rodičů. Ale ty musíš mít jak prokázat, že jí nebráníte ve styku s vnoučatama. Začni hned, nejezděte tam, ale 1× za 14 dnů ji pozvi na kafe k vám, písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí