Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
helenkanai píše:
Holky to je strašný.Dneska jsme zaplan noťas a vyskočilo na mě téma exekuce dítěte.Ty bláho!!!Dítě není věc.Do prdele.Pardon.Co to je za rodiče.Zásadně se střídavou péčí nesouhlasím.Je to kravina.Dítě má mít v životě stabilitu a jistotu,že má jeden domov!!!nebo nesouhlasíte?achjo.
Ja tedy nesouhlasim. Jestli jste si clanky precetla pozorne a o pripadu neco vite, tak by bylo dobre nepouzivat mnozne cislo (RODICE), ale rodic - v tomhle pripade MATKA, ktera neustale dela problemy, dceru nepredava otci a zamyka se s ni radeji doma. Medializace cele veci (viz prvni reportaz) a napadeni soudniho vykonavatele ji take neprida - po pokutach ktere ji soud vymeril snad uz bude konecne nasledovat podminka, to by „hvezdu z ordinace“ mohlo postavit na nohy.
Ohledne stridave pece - je to treba posuzovat kazdy pripad vzdy individualne, v zadnem pripade vas nazor neplati pro vetsinu deti. Dite neni majetek, aby si jej jeden z rodicu „prisvojil“. V takovychto pripadech se zpracovavaji znalecke psychologicke posudky a verte, ze soud neurci stridavou peci proti vuli rodice, pokud by posudek detskeho psychologa byl proti.
Nepleťmě dojmy s pojmy, dítě není majetek a slovy jako „exekuce dítěte " zní strašně. Ale aby to matka manipulující s dcerou používala jako zbraň…to je jako slova : já bych se nikdy nevzdala dítěte!!! Milé dámy, diskutující, mminky…děti mám 3, z toho jendo je v péči otce. Otce, kterého milovalo a který se rozvedl se mnou, nechal mě na mateřské a přesto jsem se nesnížila k tomu, abych to svým dětem vysvětlovala - "byla to tátova volba..atd“ - velmi plytké a hlavně nezrálé. Můj syn má te´d 12 let kdybych měla jedno přání - at´je se mnou!!! Ale vím, že syn si přeje být s tátou, mají k sobě moc blízko a jen je trápení ho citově vydírat - kdybych chtěla, během dne ho zapcifikuji a bude se mnou - a ted´mi odpovězte dělala bych to pro sebe nebo pro něj? A barikádovat se ??? Co myslíte že si o tom myslela Sofinka? Která mimo jiné řekne mami počkej, já se půjdu jen podívat na sestřičku! Je mi z toho promiňte NA BLITÍ.
No, já nevěřím tomu, že by ze strany otce toho medializovaného případu nebyla manipulace..
Jsem proti střídavce, ale v tomto případě mi přijde nejhorší, že dítě žije ve 2 paralelních světech. Když je z matkou, nenavštěvuje otce, nemluví se o něm a naopak. Matka mu nesmí ani zavolat. Nepřijde mi normální, aby bylo dítě v 6 letech na 14 dní odtržené od mámy a mámu nahrazovala nová manželka. Z toho je zase na blití mě. Je mi té holčičky líto. V tomto věku by měla být v péči jednoho rodiče, matky..
Nově jsem poznala případ střídavé péče z okolí, okolnosti toho nebudu popisovat, ale nebyli nijak dramatické.Spíš se jedná o funkční řešení k vůli práci obou. Jedná se o trochu starší dítě, než medializovaná holčička..Ale dítě i v době, kdy je u matky, navštěvuje otce a naopak. Jsou schopni v rámci možností vzájemné domluvy a spolupráce - vyzvedávání dítěte ze školy, na kroužky, přání dítěte jít tam a být s tím..
Maminka říká, že už tak to stojí spoustu kompromisů, realizovat to není tak lehké, jak se zdá. Zvlášt, když oba rodiče dítěte založí nové vztahy, případně mají další dítě..Jak se potom mohou domluvit rodiče, kteří spolu válčí, nemluví, exekuují dítě? Jak se to dítě musí cítit..
On i ten psychologický posudek se dá zaplatit, i názor soudců se dá ovlivnit..
Míchino, jsi dobrá..Ne každá matka by toto dokázala. Ale taky mám jednu známou, která má 3 děti - 2 z bývalého manželství, jedno z toho na vlastní přání v péči otce(taky v tom byly operativní důvody - škola a kroužky v místě bydliště otce) a ještě má jedno dítě z dalšího manželství. Taky spolu rodiče operativně komunikují, dělají to tak, aby byly 2 starší děti vždy na víkend spolu buď u matky nebo u otce. To dítě v péči otce navštěvuje matku i přes týden, otec o tom ví a nezakazuje to. A naopak i to dítě v péči matky smí k tátovi v týdnu..To starší dítě se už pohybuje a přesunuje samo, to mladší si předávají.. To starší v péči otce je u matky častěji než to mladší v péči matky u otce(myslím tím z vlastní vůle,mimo domluvené „návštěvy“). Ale je to dáno tím, že otec pracuje a to mladší dítě dlouho bez dozoru zatím nemůže být, kdežto to starší už ano, je samostané a schopné se libovolně přesunout..
Taky říká, že to není ideál, někdy je obtížné přizpůsobit se a realizovat, ale je to v rámci možností dobré, problémy si nedělají..
Ta medializovaná dívenka musí podle mě žít v hrozném presu..Pokud s ní matka nějak manipuluje, tak jí to rozhodně neulehčuje. Netvrdím, že s ní nemůže manipulovat, ale zároveň si nemyslím, že jednání otce je v pořádku. To se jen tak na venek tváří, do „kuchyně“ jim nevidíme..
Přesto jsem ale proti střídavce u tak malého dítěte..
Jana206 píše:
No, já nevěřím tomu, že by ze strany otce toho medializovaného případu nebyla manipulace.. …
Ta medializovaná dívenka musí podle mě žít v hrozném presu..Pokud s ní matka nějak manipuluje, tak jí to rozhodně neulehčuje. Netvrdím, že s ní nemůže manipulovat, ale zároveň si nemyslím, že jednání otce je v pořádku. To se jen tak na venek tváří, do „kuchyně“ jim nevidíme..
Přesto jsem ale proti střídavce u tak malého dítěte..
Jano,
pokud o tom pripadu nic nevite (nebo jen to, co projde v mediich), tak se prosim zdrzte takovychto kategorickych soudu, jako ze otec s dcerou manipuluje. Ja naopak o tom pripadu vim docela dost a mohu vas ubezpecit, ze dcera s matkou normalne telefonuje pokud je v cyklu otce - dokonce ji Jiresova koupila vlastni mobil a vola treba 5× denne. To povazuji spis za druhy extrem, ktery nicemu moc neprospiva - pokud matka neustale bombarduje dceru telefonaty s psychickym tlakem, jak se ji „styska“, kdyz je sama doma, jak to musi S. „vydrzet“ apod. U nekterych telefonatu jsem byl, takze to muzete brat za overenou informaci.
Jinak je mi lito, jak se neustale diskutujici zde snazi rozdelit vinu na oba rodice - ze se RODICE neumi dohodnout, ze RODICE nejednaji v zajmu ditete, ze RODICE dite trapi. Ten, kdo jednoznacne, prokazatelne a dlouhodobe jedna sobecky, nerespektuje ulohu druheho rodice a je ochoten jit pres mrtvoly (viz bitka s exekutorem a odvrtavani zamku) je v tomto pripade MATKA. Otec v zadnem pripade dceru nemanipuluje a je ochoten spolupracovat v zajmu dcery, kterou ma uprimne rad. Bohuzel, toto se neda rict o mamince, ktera napr. nyni prosazuje, aby dcera chodila do skoly v miste jejiho bydliste a neni ochotna pristoupit na kompromisni variantu skoly na pul cesty. Zajimave tedy je, ze ten „zly“ otec s tim nema problem a rad by se dohodl, ale matka sverepe trva na tom, ze dcera v zari musi nastoupit do skoly u ni. Takze asi tak…
Martine, mně je jasné, že to, co projde medii, je hodně zkreslené, ale na obou stranách..
Co mě zaráží, že otce tak kategoricky obhajujete
Zase si myslím, že přátelé matky a lidé zainteresovaní z její strany by mluvili jinak..
Toto je diskuze, nevím, proč bych se měla zdržet komentářů a soudů ![]()
Ale je zajímavé se o tom dozvědět „víc“. Jen, aby si vás tu někdo nevyhmátl. Pokud vím, mají zakázáno o tom v mediích komunikovat. I webovky jsou medium..
Jano,
napsal jsem co vim a co jsem na vlastni oci videl a to opakovane a dlouhodobe, protoze S. je nejlepsi kamaradka meho syna a travi spolu spoustu casu (tedy v posledni dobe mene, kdyz matka dceru nepredava).
Nevim na cem jsou zalozeny vase komentare, ze otec dceru manipuluje - jiste mate pravo vyjadrit svobodne svuj nazor v diskusi, ale takovato obvineni a pomluvy by bylo lepsi dobre promyslet - zejmena pokud jsou zalozeny pouze na vasich „pocitech“. Stejne tak vase vyjadreni, ze matka nema moznost celych 14 dnu dceri zavolat jsou licha, nicim nepodlozena a spise vase „zbozne prani“ videt a vykreslit otce ve spatnem svetle, protoze jste bytostne presvedcena, ze dite patri matce a smitec. Nejsem si vubec vedom, ze by nekdo operoval s takovymto faktem (dcera nemuze celych 14 dnu mluvit s mamou) - jiste by nebyl problem prostrednictvim vypisu hovoru dokazat opak. Podle vseho jste si tedy tuto „skutecnost“ obycejne vymyslela, abyste podporila matku a svuj nazor na stridavou peci.
Jinak dekuji za upozorneni - ja nejsem rodic nezletile a tedy zadny soudni prikaz nemam (nebyl jsem ucastnikem rizeni, ani mi zadny rozsudek nikdo nedorucil). Pokud vam ale vadi, ze jsem zasahl do vasi diskuse ve stylu „Chudak matka, osklivy otec ji bere dceru“ (pripadne „kompromisni“ - „oba rodice jsou spatni“), tak se jiz dalsich komentaru zdrzim.
Hezky zbytek dne.
Nene, operuju s tím, co vím z medií.Co prezentuje ona a co on. Nebo snad má právo vyjádřit svůj názor jen Ti skutečně „zainteresovaní“?
Však už jsem psala před tím, že do toho nevidíme..
Kolik z nás tu je, kdo ví o tom konkrétním případu „více“..
To „upozornění“ jsem spíš myslela tak, že před takovými „vlivnými“ lidmi bych si dala pozor, co kde napíšu. Je pravda, že píšete jen samé kladné věci, určitě by to hrálo do noty, tak v tom by problém nebyl ![]()
Taky přeji hezký den ![]()
My ani nikdo z nás to za ně nevyřešíme..
Martine75:myslím,že zde nikdo netvrdí,že otec nemá na dceru právo
jen zde vyjadřuji svůj osobná názor na to,co na mě vykukuje na netu.Rozhodně si myslím,že ta malá je vlastně chudák a stává se tzv.rukojmím ve sporu rodičů.Protože ano - byli na to dva a jsou na to dva.Je možné,že Jirešová nechce dceru ex dávat a asi to tak bude a měla by být za to třeba pokutována -ale také je faktem,že otec svoji dceru vystavil traumatu z toho,že u nich doma proběhla tzv.exekuce.Pardon ale z toho je mi na blití!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tomu říkáte rodičovská láska????Kdyby zde diskutoval někdo kdo zná Jirešovou bude to vidět zase z druhé strany a bude obhajovat ji.Každá pravda má dvě strany.Pěkný večer
a co nejméně takto postižených rodin tímto problémem.
helenkanai píše:
ale také je faktem,že otec svoji dceru vystavil traumatu z toho,že u nich doma proběhla tzv.exekuce.Pardon ale z toho je mi na blití!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tomu říkáte rodičovská láska????
Co to, prosim vas, povidate? Jiresova dlouhodobe, opakovane a svevolne nepredava dceru - tohle neni o stridave peci, tohle je o tom, ze se matka proste rozhodne, ze by ji bez dcery bylo smutno, zustal ji doma prazdny pokojik, tak ji proste otci nepreda. Udela to 2×, 5×, 10×… otec nevidi dceru na Vanoce, na jeji narozky, ona je zatim „pekne doma“ s maminkou, ktera ji prirozene masiruje jak je to vsechno spravne, kdyz jsou spolu a cas bezi. Co ma tedy otec delat, kdyz chodi na predavani a vraci se neustale domu s prazdnout? Samozrejme, ze se obratina policii a dalsi organy (socialka, soudy) s zadosti o napravu a ty organy konaji. Soudy se tahnou, Jiresova dostane po x mesicich projednavani pokutu, ale co je to par tisic pro „hvezdu z ordinace“? Kdyz x mesicu nepredava a dostane 6 litru pokuty, tak tomu se akorat zasmeje… Otec stejne na vydajich na pravnika za stejnou dobu utratil alespon trojnasobek…
Ja bych vam opravdu pral zazit ten pocit, ze vam nekdo sebere dite, brani vam v kontaktu a treba pul roku dite neuvidite a nevite v jakem stavu vlastne bude, az se nejak domuzete napravy. Ze sice budete mit celou dobu platny rozsudek, nachystany pokojik, darky pod stromkem, ale vsechno vam to bude k nicemu, kdyz ten druhy rodic se proste sprajcne a rozhodne, ze dite je jeho a basta. Nikomu ho nedam, je to moje, moje, moje dcera. Zkuste o tom, prosim, premyslet a uvedomte si, prosim, ze dite traumatu vystavuje v tomto pripade pouze a vyhradne matka a to svoji svevoli, uminenosti, hysterii a nesmyslnym protipravnim a amoralnim jednanim.
Vase reci o tom, jak je dite tyrane obema rodici, ze je otec spatny, kdyz se to resi exekuci - a co byste tedy, prosim pekne navrhla za reseni vy, kdyz se matka zabarikaduje s dcerou doma, ze ji musi zamky odvrtat exekutor? No schvalne, cekam na vase konkretni reseni - pokud by takovouhle prasarnu udelal chlap, tak vyfasne minimalne podminku, nasleduje okamzita zmena vychovy, v lepsim pripade asistovany styk nebo spis rovnou zakaz styku. Bohuzel matka si u nas muze beztrestne zkouset kam az muze zajit a co vsechno ji projde. Tohle jsou pak ty dusledky.
Martine, myslím, že se zde zbytečně angažujete… já tu taky napsala příspěvek - no, prej jsem dobrá a hlavně „málokterá matka by to dokázala“ - synonymum pro " jak to můžete udělat". Naprosto nesouhlasím, že dítě má být VÝHRADNĚ S MATKOU, a to prosím nejsem alkoholička, své dítě miluji a tím že je s otcem nijak neprofituji . Prostě jsou si povahově blízko, mají se upřímně rádi a se mnou je kdykoliv to jeho čas a chut´dovolí. a neustále ho ujištuji, že ho miluju a kdykoliv bude chtít, může přijít, bydlet…je podstatné, že o tom ví. A co je smutné - právě reakce z okolí - " ty nejsi s mámou? co je to za matku, že tě nechala…" Tímto zdravím a pozdravuji Martina - chápu vaše rozhořčení a taky paní Janu a spoustu dalších maminek, cy by NIKDY nedovolily aby dítě strádalo střídavou péčí ![]()
Martine, myslím, že se zde zbytečně angažujete… já tu taky napsala příspěvek - no, prej jsem dobrá a hlavně „málokterá matka by to dokázala“ - synonymum pro " jak to můžete udělat". Naprosto nesouhlasím, že dítě má být VÝHRADNĚ S MATKOU, a to prosím nejsem alkoholička, své dítě miluji a tím že je s otcem nijak neprofituji . Prostě jsou si povahově blízko, mají se upřímně rádi a se mnou je kdykoliv to jeho čas a chut´dovolí. a neustále ho ujištuji, že ho miluju a kdykoliv bude chtít, může přijít, bydlet…je podstatné, že o tom ví. A co je smutné - právě reakce z okolí - " ty nejsi s mámou? co je to za matku, že tě nechala…" Tímto zdravím a pozdravuji Martina - chápu vaše rozhořčení a taky paní Janu a spoustu dalších maminek, cy by NIKDY nedovolily aby dítě strádalo střídavou péčí ![]()
Martine 75 : ani nemám chut dočíst vás příspěvek po tom co mi tady přejete aby mi někdo sebral dítě!!!!Pardon ale jak to myslíte a jste normální?Tohle je normální diskuze s vy se tady angažujete jako by jste byl OTCEM VY!!a není to tak náhodou?Krásný den.
Ještě dovětek!!!Nevím jestli jste si všiml ale napsala jsme,že nesouhlasím s tím,že otci zamezuje ve styku s dcerou!!!Pokud je otec normální tak není důvod a každé dítě má právo na oba rodiče.Napsala jsme,že nesouhlasím s exekucí dítěte!!!!Dítě není věc.
Je jasné,že řešení tohoto případu se potáhne léta letoucí a my to tady nevyřešíme.Střídavá péče má smysl jen tehdy,když se dokáží rodiče domluvit.U nás v rodině normálně funguje a nikdo s tím problém nemá.
Jen škoda,že tady není někdo od Jirešové aby se k tomu také vyjádřil,když vy tady tak lobujete.
helenkanai píše:
Martine 75 : ani nemám chut dočíst vás příspěvek po tom co mi tady přejete aby mi někdo sebral dítě!!!!Pardon ale jak to myslíte a jste normální?Tohle je normální diskuze s vy se tady angažujete jako by jste byl OTCEM VY!!a není to tak náhodou?Krásný den.
Jsem otcem, ale ne uvedeneho ditete. Vas jsem pozadal o navrh co tedy v tuto situaci mel otec podle vas delat - jak byste tuto situaci resila na jeho miste vy, kdyby vam dite nekdo sebral. Vy jste zvoleny postup kritizovala a otce jste jej tvrde odsoudila - misto vecne diskuse k podstate veci, predkladani argumentu a navrzeni moznych reseni utikate od problemu a uchylujete se k emotivnim prispevkum - jak je vam „na bliti“, „do prdele“, „kravina“ + ohromne mnozstvi vykricniku.
Obavam se, ze tedy budete asi podobne hystericky reagujici matka, ktera se ztotoznuje s tim, jak se Ivana Jiresova zachovala a predstavit si situaci, ze by ona stala na druhe strane bez ditete si vubec ani nedovede.
No a nebo tenhle zpusob „diskuse“ na zenskych webech standard, v tom pripade se omlouvam…
Zaverem zdravim uzivatelku „Michna“ - je videt, ze sem chodi i rozumne a zodpovedne matky. Drzim palce vam, synkovi i tatovi.