Soukromá dramata - reportáž o střídavé péči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9079
30.3.11 09:26

Je fakt hrozné, když se rodiče nedokáží dohodnout. Ale proč to třeba neudělali někde jinde. A takhle násilím odebírat dítě- hrůza. To dítě může jít rovnou k psychologovi. Může z toho mít doživotní trauma.
Táta to zřejmě nemá v hlavě v pořádku. Bude tátu akorát nenávit´dět čím dál víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
30.3.11 09:32

Ano íi já jsem se na to včera dívala, ale je to i chyba soudce jak tam bylo zmíněno k exekuci dítěte by nikdy dojít nemělo… soudkyně byla prostě jen pohodlná se tím víc zaobírat. nenakázala jim povině psychologa, dala žádný postih atd.. vůbec se nesnažila rodiče donutit k tomu aby se domluvili lidsky a dítě to neodnášelo. Takže rodiče mají vinu, ale i ta pitomá soudkyně jenž tu exekuci nařídila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 09:37
mofiz píše:
Ano íi já jsem se na to včera dívala, ale je to i chyba soudce jak tam bylo zmíněno k exekuci dítěte by nikdy dojít nemělo… soudkyně byla prostě jen pohodlná se tím víc zaobírat. nenakázala jim povině psychologa, dala žádný postih atd.. vůbec se nesnažila rodiče donutit k tomu aby se domluvili lidsky a dítě to neodnášelo. Takže rodiče mají vinu, ale i ta pitomá soudkyně jenž tu exekuci nařídila

souhlasím,soudkyně musela přepokládat co to s dítětem udělá,navíc je ted plno takových případů i ze sociálek.......ne třeba exekuce,ale nedávání dětí do rodin a nebo naopak odebírání z milující rodiny,někdy vážně zůstává rozum stát nad těmi rozhodnutími. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
30.3.11 09:44
mofiz píše:
:palec: ano presne tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
30.3.11 09:49

Stejně se pravdy nikdy nedopátráme.Jedna se zastává matky,druhá odce ale jak to doopravdy je,nevíme ani jedna z nás.Vinu mají oba rodiče a nejvíc a nejhůř to odnese ta malá.Ale to bych psala zase to samé co včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
30.3.11 11:24

No já na to koukala teď a oba rodiče by zasloužili ..... Chudák malá, fakt mě rozbrečelo, jak byla zoufalá… Toto bych svým dětem nikdy nedokázala udělat.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
30.3.11 11:43

Ahoj, teda ten chlap je totální magor, tomu na dceři vůbec nezáleží, když je schopnej ji tomuhle vystavit, prostě má od soudu papír, že ji má mít, tak ji mít bude ať se dítě třeba zblázní, nechápu, jak se ho tady může ještě někdo zastávat,i kdyby byla malá navedená od mámy, tak takhle to přeci normální člověk nebude řešit, fakt hrůza :pocitac: :pocitac: a ještě ten reportér teda měl úplně stupidní otázky, jako když nebude chtít do školy tak ji tam taky nedáte, dítě by přeci mělo chtít k otci, protože ho má rádo a ne z povinnosti, to je pak něco špatně. Jinak si nemyslim, že je to vina Jirešové, že malou nějak navádí, když jim to 6 let funguje, tak proč by to najednou dělala :nevim: spíš si myslim, že otci se narodilo dítě a tak nemají na dceru tolik času, u mámy je pořád jedináček, tak se jí prostě k tátovi nechce, přeci jen pro takhle malý dítě je 14 dní bez mámy dlouhá doba, ač má dítě nárok na oba rodiče máma je máma to mi nikdo nevymluví a otec kdyby měl dceru rád, tak počká, až k němu bude chtít sama a nebude jí dělat takovýhle věci, uf to jsem se zas rozčílila :twisted: :twisted: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
30.3.11 11:49
barah píše:
No, ten článek je opět bulvárně napsaný, aby to lidi chytlo.Nechápu ale, proč soud nemůže nařídit návštěvu psychologa, když ta holčička takhle trpí. :nevim:
Holčička pláče možná kvůli tomu, že u táty musí být 2 týdny a to je tedy dost dlouhá doba, když s ním vlastně nikdy nežila a je podle mě ještě malá být takovou dobu bez mamky. :nevim:

Ona už ve střídavé péči žila dlouho, snad 3 roky, co tam říkali.
Já do toho pochopitelně taky nevidím, přemýšlím o tom taky od večera a myslím, že se klidně mohlo stát, že jak se narodila sestřička, tak ona je v rodině otce na druhé koleji a to se nelíbí žádnému dítěti - mám větší dceru a i když je rozumná, tak těžko nese tu pozornost, kterou teď má mimino. Takže je možné, že jen chce být u mamči, kde je pořád jedináček.
Ale co s tím? Nechci se zastávat Jirešový, asi nebude z těch, co to dítěti maximálně usnadní, zvlášť když on jí dělal ze života peklo /myslím, že když začala být slavná, tak jsem četla, že ona od něj odešla chvilku po narození holčičky a on začal tvrdit, že není jeho a házet na ní špínu v těch jeho sloupkách a pak i snad vyšla nějaká kniha, ale nevím, bulvár jsem moc nečetla, to až teď na MD to občas otevřu/. Ovšem zase vemte si, jak tu někdo psal o pokutách - jste obyčejná ženská s klasicky nízkým ženským platem a budete platit pokutu za to, že vaše dítě OPRAVDU nechce jít k tátovi? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
30.3.11 11:50

Tak koukám, že jsem se v názoru shodla s evakra :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 11:53

To jo, může se cítit odstrčená, že se jim narodilo druhé děcko, taky to zažíváme doma, že se dcera cítí ublíženě a to nezažívá takové peklo.

Pokuta, Jirešová dokonce říkala vězení a nebo sebrání dcery z péče.

Tohle by měl fakt vyřešit odbodník a ne paní u soudu, co to zná jen z papírů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.3.11 12:11

Já jsem nečetla ostatní reakce, přečtu večer. Reportáž jsem viděla na netu, nevím, jestli celou, nebo jen ukázka.
Osobně si myslím, že kdyby otec neměl prachy a nebyl „vlivný“, tak se u tak malého dítěte žádné střídavé péče nedomůže. A tak by to mělo být. Chudák dítě, chudák matka.
Nejsem pro střídavou péči. Znám v okolí případ, kdy se dítě po pár letech seklo a je v péči psychologa. Přitom rodiče normální, na všem se domlouvali, nebránili si navzájem.Jen každý z nich vytvořil nový vztah a rodinu a to střídané dítě si nepřipadalo nikde „doma“. A to se odráželo ve všech oblastech jeho života. Taky bych své děti nedala na 14 dní pryč, ať se druhá strana třeba staví na hlavu.
Jinak situaci znám jen z náhodných článků z bulváru, podle toho nejde soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
30.3.11 12:38

Souhlasím s Jana206, také se mi střídavá péče nelíbí, navíc ještě takhle otrocky stanovená soudem, prostě teď budeš 14 dní u táty a stav se třeba na hlavu, vždyť to dítě nemá nikde zázemí, chtěla bych vidět toho soudce co to rozhodl, jak by se mu líbilo, kdyby musel pravidelně každých 14 dní bydlet někde jinde, navíc, když by se mu tam nelíbilo, je to děs :cert: chudák dítě :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.3.11 12:39

Přijde mi to celé podivné. Já jsem žila v tom, že při střídavé péči je podmínkou, že dítě navštěvuje stejnou školku/školu a hlavně že rodiče se umí vzájemně domluvit a komunikovat, což tihle dva evidentně neumí :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
2478
30.3.11 13:09
madi píše:
Přijde mi to celé podivné. Já jsem žila v tom, že při střídavé péči je podmínkou, že dítě navštěvuje stejnou školku/školu a hlavně že rodiče se umí vzájemně domluvit a komunikovat, což tihle dva evidentně neumí :pocitac:

myslím že v tom to je ,že oni se prostě nedomluví…jinak já střídavou péči nevidím zase tak špatnou,pokud jsou rodiče normální a vychází spolu,stavějí na první místo zájem dítěte,tak si myslím že to může docela dobře fungovat.Jednou jsem viděla publicistický pořad právě o těchto rodinách,byly tam i rozhovory s dětma,nebyla tam žádná negativní reakce a některé děti to braly celkem jako samozřejmost a necítily se vůbec špatně.měli v obou domácnostech perfektní zázemí.ale to právě záleží na vztahu těch rodičů.jinak aby mělo dítě dvě školy,to se mi zdá taky nesmyslné a navíc pro dítě velká zátěž…jiní spolužáci,jiné učitelky…to není určitě dobrý si myslím…

jinak střídavou péči uplatnují i pokud vím třeba komentátor Záruba se svou bývalou ženou a bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
30.3.11 13:14

Ahoj nečetla jsem celou diskuzi ani jsem neviděla ten pořad. Ale viděla jsem 13. komnatu Ivany Jirešové http://www.ceskatelevize.cz/…ny-jiresove/ a tam mi jako špatná máma rozhodně nepřišla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí