Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, teď jsem viděla reportáž o střídavé péči té herečky Jirešové, jak tam ta její dcerka plakala. Úplně mi běhá mráz po zádech. Podle reportáže to vypadá, že za jí ovlivňuje maminka. Je mi z toho fakt úzko. ![]()
Viděly jste to taky?
Viděla a normálně jsem tu brečela nad tím chudákem dítětem!
Rodičům bych nafackovala na místě mít je při ruce
Taky mi přišlo že maminka s ní docela slušně manipuluje a tváří se jako ta ublížená ![]()
tak to musím souhlasit, nafackovala bych oběma. Proč se proboha dva dospělí lidi nemůžou domluvit a týrat takhle malé dítě. Očividně nevěděla co dělat, jestli se přiklonit k matce nebo otci
Mně z toho fakt mrazí ještě teď. Ach bože, pokud se cokoli stane mezi mnou a manželem, NIKDY nechci být taková a trápit tím své děti!!!! I kdybych otce k smrti nenáviděla!
Bohužel znám to i ze svého okolí, že matka očerňuje otce a před synem mu do telefonu nadává, jaký je to debil apod.
Viděla jsem sice jen konec ale stačilo mi to.Je to strašný kdyš se dva lidi neuměj domluvit a přetahujou se o dítě jako by to byl kus nábytku.Naši jsou taky rozvedený ale co se týkalo nás dětí,vřdycka se domluvili a nebyl žádný problém.je těžký říct kdo za to může když do toho nevidíme.nechci se zastávat ani jeho nebo jí ale třeba malá opravdu k tatínkovi nechce sama od sebe.
dovnitř opravdu nevidíš - ale vidíš co to dělá s tou holčinou…
A to je právě to nejhorší.Odnesou vždycky jen ty děti který za to nemůžou .
No, tak já musela vzbudit dítě a jít se s ním pomazlit
Brečela jsem
Tohle mi do hlavy neleze
Na druhou stranu, já jsem rozvedená, z prvního manželství nemáme děti a zaplať pánbu za to, vůbec si nedovedu představit, že se s bývalým takto dohaduji. Nebyli jsme tenkrát schopni se domluvit ani na rozdělení kytek v bytě
Takže si asi každý řekne, mě se to nemůže stát, já bych se chovala jinak, ale kdo ví… Chudáčci děti!!!
Asi jo, asi každý má svojí vinu, ale co ta holčička říkala na konci, že se jen podívá na sestřičku a pak půjde zase za maminkou, tak mi to přišlo, že jí maminka něco „bulíkuje“. Jenže, pokud bulíkuje, tak to nemusí myslet „zle“, prostě nenávidí toho otce tolik, že nevědomky trápí dceru.
Můj taťka je taky z rozvedené rodiny a jeho matka mu změnila přijmení a zakázala mu se stýkat s otcem, ani na svatbu ho nemohl pozvat, řekla: buď on, nebo já.
Já to tedy neviděla celé, protože jsem na to neměla, ale udivila mě jedna věc: holka tam tak strašně brečela, že se mi chtělo brečet s ní. Být to moje dítě, tak štkám tak, že nejsem schopná stát na nohách. Jirešová neuronila ani slzu.
Kdyby se takhle trápila moje dcera, tak mi to rozerve vnitřnosti na milion kousků..
Tím nechci říct, že je na vině ona. Jak říkám, neviděla jsem to celé.
Taky jsem se dívala,a bylo mi holčičky hrozně líto,dokážu si představit jak jí je.Zažila jsem trošku něco podobného(nebylo to tak vypjaté)ale nechalo to na mě následky psychické.Rodiče si to vůbec neuvědomují jak dítěti ubližují.Je mi z toho akorát úzko.
Mimochodem, se svým ex nežiju, dceru spolu máme. Ale NIKDY bych proti němu neřekla křivé slovo a troufám si říct, že ani on proti mě! Funguje to u nás jako střídavá péče a zatím (rok) to funguje bezvadně, protože jsme ochotní dělat ústupky jeden druhému a domluvit se. Když se nechovat jako civilizovaní lidi kvůli společnému dítěti, tak kvůli čemu??
A ten další příběh, o holce na vozíku.. Tam mě zas dostal její otec, který prohlásil, že děti, které se narodí s takovýmto postižením, by se měly oddělat.
Já teda nevím, jak bych se k postiženému dítěti postavila já, ale toto prohlásit, to je hodně silné kafe.
Příspěvek upraven 29.03.11 v 22:13
Jenže ona je nenávist hrozně mocná a když někdo nenávidí, zranuje při tom víc lidí, než si sám uvědomuje.
Já jsem měla úplně stejný pocit. Viděla jsem jen konec a rozbrečelo mne to. A to jde o utrpení úplně cizího dítěte. Kdyby to bylo mé vlastní, asi to neustojím.