Soukromá dramata - reportáž o střídavé péči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
957
30.3.11 00:13
Jamajka00 píše:
kedri píše:
Jamajka00 píše:
Ale vždyť chce jít s dítětem k psychologovi, ten velmi lehce pozná, že je dítě zmanipulované a jen tím Höppnerovi přece dá do ruky zbraně, aby jí o dítě připravil definitivně Jako z její strany jsem měla pocit /a to opravdu není a nebyla moje oblíbenkyně/, že se chce dohodnout, Höppner z toho vycouval.Kadlina ale kdyby nebylo Jirešové,tak by malá ani k psychologovi nemusela.třeba to Hoppner odmítá z důvodu aby někdo nepsal že mají dítě které potřebuje psychologa,co já vím co ho k tomu vede.navíc by to opět byla zátěž pro to dítě…nevím…
Takže to mám brát tak, že když moje dítě nechtělo k prarodičům, že je to taky moje vina, když to, že dítě Jirešové nechtělo, je podle tebe jednoznačně její vina 8-o
ne to bereš špatně…ale jak dlouho tvé dítě nevidělo tvé rodiče?ty jim ho nechceš dávat?nebo je s ním navštěvovat?myslím že mě chytáš za slovíčka.a k tomu psychologovi,myslím že každá návštěva nějakého doktora či odborníka je pro dítě zátěž…

Za slovíčko tě nechytám, jen ti chci ukázat, že když o tom víš jen zběžně, tak se nedá soudit, kde je vina :wink:
Já prarodiče s dítětem navštěvuji, protože k nim mám kladný vztah, kdybych s nimi byla pohádaná a ještě mě napadali, že je to moje vina, že k nim dítě nechce, což samozřejmě v mém případě není pravda, tak už by asi prarodiče nemělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 00:23
kedri píše:
Jamajka00 píše:
kedri píše:
Jamajka00 píše:
Ale vždyť chce jít s dítětem k psychologovi, ten velmi lehce pozná, že je dítě zmanipulované a jen tím Höppnerovi přece dá do ruky zbraně, aby jí o dítě připravil definitivně Jako z její strany jsem měla pocit /a to opravdu není a nebyla moje oblíbenkyně/, že se chce dohodnout, Höppner z toho vycouval.Kadlina ale kdyby nebylo Jirešové,tak by malá ani k psychologovi nemusela.třeba to Hoppner odmítá z důvodu aby někdo nepsal že mají dítě které potřebuje psychologa,co já vím co ho k tomu vede.navíc by to opět byla zátěž pro to dítě…nevím…
Takže to mám brát tak, že když moje dítě nechtělo k prarodičům, že je to taky moje vina, když to, že dítě Jirešové nechtělo, je podle tebe jednoznačně její vina 8-o
ne to bereš špatně…ale jak dlouho tvé dítě nevidělo tvé rodiče?ty jim ho nechceš dávat?nebo je s ním navštěvovat?myslím že mě chytáš za slovíčka.a k tomu psychologovi,myslím že každá návštěva nějakého doktora či odborníka je pro dítě zátěž…
Za slovíčko tě nechytám, jen ti chci ukázat, že když o tom víš jen zběžně, tak se nedá soudit, kde je vina :wink:
Já prarodiče s dítětem navštěvuji, protože k nim mám kladný vztah, kdybych s nimi byla pohádaná a ještě mě napadali, že je to moje vina, že k nim dítě nechce, což samozřejmě v mém případě není pravda, tak už by asi prarodiče nemělo :think:

jj já vím ,ale tohle je jiná situace si myslím.ale máš pravdu nevidíme do toho.já to beru prostě tak,že se nedomluví rodiče a odnáší to dítě.kdo je víc na vině,proč Jirešová brání Sofii ve styku s tátou nevím,proč on to vyřešil tak jak to vyřešil taky nevím,ale myslím že obojí je neštastná volba a neštastné řešení které poznamená nejvíce malou…kdo má větší podíl viny není asi tak důležité už v tomto stadiu.vinni jsou oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
30.3.11 00:32
Jamajka00 píše:
kadlina píše:
Jamajka00 píše:
Promiň ale zátěž pro dítě je fakt směšné poté, co si podal na dítě exekuci a rval to dítě násilím, když bylo jasné, že k němu nechce :nevim:
zkus si představit sebe v jeho situaci,byli dvě možnosti ale obě stejně neštastné,ikdyž ta jedna neštastná jen pro něho možná…to jak to vyřešil je neštastné a odsouzení hodné ale možná krapet pochopitelné…já nevím mluvím i z pohledu toho ,kdo má rád své dítě s chce se o něho starat,ale matka brání.zkus se na to podívazt obráceně,ty odejdeš od manžela děti budou u něho a on ti bude bránit co uděláš?máš dvě možnosti,bud to nevzdáš a budeš se bránit a snažit abys milovné děti viděla a nebo to necháš a počkáš si až budou dospělé..uteče ti jejich první láska,jejich uspěchy ve škole,maturita,možná i svatba …Hoppner to vyřešil neštastně,sám uznal že už to byl jedinný způsob jak dceru vidět…

No myslím, že zrovna ten psycholog je dobrá cesta a pak i to Jirešovou navrhované setkání pod dohledem, či co tam povídala. Můj názor je, že psycholog musí poznat, že dítěti je do hlavy vtloukáváno, že otec je šupák, kterého se má bát a má strašlivě ječet, když si pro něj příjde.
A každopádně ti můžu říct, že kdyby moje děti takhle křičely, že ke mně nechtějí, tak by mi to pochopitelně trhalo srdce, ale přece si je nebudu brát násilím a trauma jen prohlubovat. Já bych se teda tohohle nedopustila a myslím, že ani jiný rozumný člověk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 00:39
kadlina píše:
Jamajka00 píše:
kadlina píše:
Jamajka00 píše:
Promiň ale zátěž pro dítě je fakt směšné poté, co si podal na dítě exekuci a rval to dítě násilím, když bylo jasné, že k němu nechce :nevim:
zkus si představit sebe v jeho situaci,byli dvě možnosti ale obě stejně neštastné,ikdyž ta jedna neštastná jen pro něho možná…to jak to vyřešil je neštastné a odsouzení hodné ale možná krapet pochopitelné…já nevím mluvím i z pohledu toho ,kdo má rád své dítě s chce se o něho starat,ale matka brání.zkus se na to podívazt obráceně,ty odejdeš od manžela děti budou u něho a on ti bude bránit co uděláš?máš dvě možnosti,bud to nevzdáš a budeš se bránit a snažit abys milovné děti viděla a nebo to necháš a počkáš si až budou dospělé..uteče ti jejich první láska,jejich uspěchy ve škole,maturita,možná i svatba …Hoppner to vyřešil neštastně,sám uznal že už to byl jedinný způsob jak dceru vidět…
No myslím, že zrovna ten psycholog je dobrá cesta a pak i to Jirešovou navrhované setkání pod dohledem, či co tam povídala. Můj názor je, že psycholog musí poznat, že dítěti je do hlavy vtloukáváno, že otec je šupák, kterého se má bát a má strašlivě ječet, když si pro něj příjde.
A každopádně ti můžu říct, že kdyby moje děti takhle křičely, že ke mně nechtějí, tak by mi to pochopitelně trhalo srdce, ale přece si je nebudu brát násilím a trauma jen prohlubovat. Já bych se teda tohohle nedopustila a myslím, že ani jiný rozumný člověk

no at na to koukám z pohledu jak na to koukám ,tak sama za sebe musím říct,že kdybych viděla co to s dcerou dělá,tak bych se sebrala a odešla…to uznávám…ale pořád to nemění nic na tom,že toto je důsledek něčeho…co nemuselo být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 00:41

otázka také je,jestli takto Jirešová nemluvila jen před kamerou…ale to je právě to, nevíme detaily,nevíme co se tam děje…víme jen jedno,že to odnáší nevinné děvčátko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
30.3.11 04:43

mám dceru chodí do 3.tř. a její spolužačka je ve střídavé péči. Týden u mamky, týden u taťky-jenže taťka žije s přítelkyní mladou cca 25.letou holčinou a ta na Gabču nemá nervy. Párkrát, když ji vypravovala do školy, tak Gabča přišla do družinky s otiskem na tváři, že si nechtěla obléct, to co ji přítelkyně taťky dávala. Otce má ráda, jezdí s ním na dovču, ale kvůli oné přítelkyni tam je nerada, i když to říká mamce. Je to vše na dlouhé lokty, nikdo nezruší střídavou péčí ze dne na den, dodržovat se soudní rozhodnutí musí a než se dočkají jednaní, kdo ví kolik vody uplyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.11 05:48

Nečetla jsem diskuzi,ale pravda je,že jen ti dva ví,jak to mezi nima je.Dost mě dostalo,když reportér tvrdil,že je to povinnost a srovnával návštěvu otce s povinnou školní docházkou.Mám v rodině něco podobného.Dítě pláče,když má jít od tatínka,drží se ho a nechce domů.Řekla bych ale,že to není tím,že by nechtělo být s maminkou,ale nechce být od tatínka.Je to složité a hlavně smutné.Je mi z toho pořadu zle.O našich soudech se vyjadřovat ani nebudu,bo jejich rozhodnutí vypovídají mnohé.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
30.3.11 07:10

Nečetla jsem celou diskusi.
Opravdu z jedné reportáže nevíme, co se tam děje. Stejně tak může máma hustit do dcery, jak je její otec špatný, ale stejně tak se dcera může cítit po narození sestřičky odstrčená apod. To tady nezjistíme.
Ale co mě zaujalo na té reportáži je naprosto blbé srovnání povinností - chodit do školy a chodit za tátou, ten reportér byl dost mimo!!
Ale holčičky je mi hrozně líto

• Citovat
  • Upravit
7257
30.3.11 07:39

ono to vždycky nejvíc odnese to dítě :cry: . Když jsem to viděla chtělo se mi brečet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
30.3.11 07:42

Taky jsem nečetla celou diskusi, nicméně přijde mi, že u otce asi nějaký problém být musí, nebo jsme s manželem oba naivkové - přece mají každý dítě dva týdny vcelku… Chápu, že matky, které mají dítě stále a otec si ho bere jednou za dva týdny na víkend, mají obrovský prostor pro „očerňování“ otce… Ale tady mají oba stejný čas na dítě… Navíc říkali, že až do listopadu nebo kdy bylo vše OK…

Každopádně to bylo drsný a rozhodování, ke komu dítě patří, nemůže být jednoduché… Naše děti nás milují oba a my je taky a nedovedu si představit, že bych je měla vidět jen jednou za čas na víkend (a obráceně), na druhou stranu pro takovéhle prťavce mi střídavá péče přijde taky šílená (navíc se obávám, že ubránit se větám typu „no, když ti tohle dovolí maminka/tatínek, tak ať, ale já s tím nesouhlasím…“ občas nejde ani ve fungujícím manželství, vztahu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.3.11 08:24

Myslela jsem na to i v noci.Souhlasím v názorech kadlinou a kedri.z dřívějších reportáží otec taky nejprve souhlasil s reportáží a nakonec vycouval.a pokud by dítě najednou nechtělo ke mně,tak by mě naopak zajímal názor psychologa,co to způsobilo.a do podzimu to fungovalo normálně.vždyt jestli se nepletu,holčička snad chodila do dvou školek,protože se nedohodli na jedný. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.3.11 08:24

nečetla jsem celou diskuzi tohle je ten včerejší příběh??http://www.super.cz/clanek/45812-hvezde-ordinace-jiresove-sebral-soud-dite-odmitala-je-pujcovat-otci.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 09:02

No, ten článek je opět bulvárně napsaný, aby to lidi chytlo.

Nechápu ale, proč soud nemůže nařídit návštěvu psychologa, když ta holčička takhle trpí. :nevim:
Holčička pláče možná kvůli tomu, že u táty musí být 2 týdny a to je tedy dost dlouhá doba, když s ním vlastně nikdy nežila a je podle mě ještě malá být takovou dobu bez mamky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 09:07

A taky, co já znám ze své zkušenosti, když dcerku do něčeho nutím (budeš spát u babičky apod), tak se zabejčí a ne a fuj babička apod. Taky jsme měli takové období, jak už někdo psal, že děti nechtěli k prarodičům.
Otec by měl polevit a začít třeba procházkou na zmrzku apod.

Ale maminka by taky mohla trochu „motivovat“, jako že se na ní tatínek těší, jak půjdou na výlet atd, ona říkala, že jí na to připravuje jako když jde do školy, což mi přijde, jako že jí nachystá učení, napíše úkoly a konec???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
30.3.11 09:17

Podle mě bylo evidentní, že holčička k tatínkovi NECHCE!!!! Křičela, že chce být s maminkou! Podle mě udělali z maminky naprostou dylinu a ty otázky co jí tam dávali, jako že když dítě nebude chtít do školy, taky ho nepošle … no to bylo stupidní!!! Jasně jsem na straně matky, ten chlap je debil, když dítě rve takhle násilím!!! Znám z vlastní zkušenoisti a chce to jen čas, než se dítě zase odblokuje a bude k tatínkovi znovu chtít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí