Soukromá dramata - reportáž o střídavé péči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
474
30.3.11 13:53

Teď na to koukám, a je mi nějak do breku… jsem ze čtyř dětí, taky jsme zažili rozvod, kterej se táhl pět let, ale doteď nedokážu pochopit, že dva lidi, kteří se kdysi měli tak rádi, že spolu mají dítě/děti, najednou nejsou schopní se domluvit, i když třeba se skřípáním zubů, tak, aby to ty děti neodnášely. 8-o Neřeším, kdo za TO může, prostě i kdybych toho člověka nesnášela, tak sakra se kousnu do zadku, a budu rozumná :nevim: Těm rodičům oběma vylískat, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
30.3.11 14:28

ahoj jstojím teda na straně Jirešové pokud pan Hopner neprojevil o malou 3 roky zájem tak tady něco asi smrdi teda je to normální prasopes co k tomu dodat prostě mu to dělá dobře dělat holkám peklo ze žívota pro mě tenhle pán nemá kapku rozumu je to jen zhrzeny blbeček mit ho po ruce tak dostane takovou banu doufám že až se mu jednou znelíbí jeho nynější žena že v tom bude pokračovat i u druhátka.ta 13 komnata to popisuje celkem dobře celou tuhle peripetii bohužel spostu tatínku tohle baví a vyžívaji se v tomhle trápeni a ještě se litují že soudy vži funguji ve prospěch matek proč asi byt soudkyni tak mu styk z dcerou zakáži ve prospěch zdravého rozumu dítěte max na přáni dcery bych udělala nějakou změnu ale v tomhle stádiu rozhodně ne. :evil: :evil: tohle normální táta svému dítěti nikdy neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.11 14:48

nemolka bohužel ne vždy je to tak černobílý,můj bratr neviděl své děti 15 let,ted už jsou dospělé.je to slušný člověk, a prostě ustoupil…ikdyž já to třeba nechápala,proč ustupuje a nebojuje.dopadlo to tak,že si mu dcera napsala kolem jejich 16 let o peníze,byl to její první dopis jemu,ty ostatní od něho jim zůstávali samozřejmě bez odpovědi.bývalá švagrová má známou na sociálce a ta ji zařídila,že se k dětem nemohl ani přiblížit,důvodem byla nějaká zázračná psychiatrická porucha dětí,nevím nikdy jsem na nich nic podobného nepozorovala.byl to výmysl.ted jsou děti dospělé a kde nic tu nic,byli zmáknuté i proti mým rodičům,naše to šíleně poznamenalo,děti milovali a dali by jim první poslední.vlastně švagřino rozhodnutí poznamenalo všechny okolo.....ne všichni chlapi si hrajou na chudáky to mi věř… :cry:

• Citovat
  • Upravit
2478
30.3.11 14:49
Anonymní píše:
nemolka bohužel ne vždy je to tak černobílý,můj bratr neviděl své děti 15 let,ted už jsou dospělé.je to slušný člověk, a prostě ustoupil…ikdyž já to třeba nechápala,proč ustupuje a nebojuje.dopadlo to tak,že si mu dcera napsala kolem jejich 16 let o peníze,byl to její první dopis jemu,ty ostatní od něho jim zůstávali samozřejmě bez odpovědi.bývalá švagrová má známou na sociálce a ta ji zařídila,že se k dětem nemohl ani přiblížit,důvodem byla nějaká zázračná psychiatrická porucha dětí,nevím nikdy jsem na nich nic podobného nepozorovala.byl to výmysl.ted jsou děti dospělé a kde nic tu nic,byli zmáknuté i proti mým rodičům,naše to šíleně poznamenalo,děti milovali a dali by jim první poslední.vlastně švagřino rozhodnutí poznamenalo všechny okolo.....ne všichni chlapi si hrajou na chudáky to mi věř… :cry:

Právě nic není tak jednoduché proto jsem se ze začátku zastávala spíš Hoppnera,ale kdoví jak to u nich je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
30.3.11 14:57

Nezastávám se ani jednoho z rodičů .Jen si myslím ,že dítě není věc a uvalit na něj exekuci ,je strašné .Ta malá sama neví co má dělat a určitě si ponese následky do života.Opravdu se někdy dospělí chovají hůř než děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 15:00
sthan píše:
Nezastávám se ani jednoho z rodičů .Jen si myslím ,že dítě není věc a uvalit na něj exekuci ,je strašné .Ta malá sama neví co má dělat a určitě si ponese následky do života.Opravdu se někdy dospělí chovají hůř než děti.

jj exekuce na dítě to je prostě strašný…zní to strašně a je to prostě nemyslitelný v tom se tady asi shodneme všechny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
30.3.11 15:03
sthan píše:
Nezastávám se ani jednoho z rodičů .Jen si myslím ,že dítě není věc a uvalit na něj exekuci ,je strašné .Ta malá sama neví co má dělat a určitě si ponese následky do života.Opravdu se někdy dospělí chovají hůř než děti.

Přesně tak… nechci to rozvádět nějak, ale fakt vím z vlastní zkušenosti, jak se tohle na dětech podepíše. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
30.3.11 15:31
Jamajka00 píše:
Anonymní píše:
nemolka bohužel ne vždy je to tak černobílý,můj bratr neviděl své děti 15 let,ted už jsou dospělé.je to slušný člověk, a prostě ustoupil…ikdyž já to třeba nechápala,proč ustupuje a nebojuje.dopadlo to tak,že si mu dcera napsala kolem jejich 16 let o peníze,byl to její první dopis jemu,ty ostatní od něho jim zůstávali samozřejmě bez odpovědi.bývalá švagrová má známou na sociálce a ta ji zařídila,že se k dětem nemohl ani přiblížit,důvodem byla nějaká zázračná psychiatrická porucha dětí,nevím nikdy jsem na nich nic podobného nepozorovala.byl to výmysl.ted jsou děti dospělé a kde nic tu nic,byli zmáknuté i proti mým rodičům,naše to šíleně poznamenalo,děti milovali a dali by jim první poslední.vlastně švagřino rozhodnutí poznamenalo všechny okolo.....ne všichni chlapi si hrajou na chudáky to mi věř… :cry:
Právě nic není tak jednoduché proto jsem se ze začátku zastávala spíš Hoppnera,ale kdoví jak to u nich je…

Já zas zastávala spíš opačný postoj, protože já okolo znám spíš tatínky, kteří si vynucují péči o dítě jen proto, aby potrestali matku dítěte, protože o dítě se v manželství nestarali. Fakt to není jeden případ. Kamarádka se zrovna snaží, byť z manželovy viny, rozvod usnadnit a tak i když tatík doteď vůbec netušil, kam se dětem oblíkaj ponožky, tak souhlasila se střídavou péčí upravenou-občas nějaký den. No jenže on je měl mít jednu noc a přivezl je o půlnoci, že neví co s nimi :nevim: Taky neví co chce víc, jestli potrestat matku střídavou péčí nebo jí nechat děti, aby náhodou někde netrajdala. Teď mu z prvního samostatného pokusu otrnulo a už zas prudí se střídavou péčí.
Další kamarádce spadlo mimino z gauče - no u dvojčat je div, že se jim nestalo něco horšího a on si uklidil papír z pohotovosti s tím, že má konečně důkaz, že se o děti nestará a při rozvodu jí je sebere - opět ten typ, který ani netuší, jak se zapíná plína :cert:
Na mě zas právě Höppner dělá tenhle dojem - schválně si pustím tu 13.komnatu, jestli si to pamatuju správně - když od něj Jirešová odešla, tak s dítětem nechtěl mít nic společného a pak z uražené ješitnosti o dítě děsně stál. Ale můžu se plést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.3.11 15:44
Jamajka00 píše:
sthan píše:
jj exekuce na dítě to je prostě strašný…zní to strašně a je to prostě nemyslitelný v tom se tady asi shodneme všechny :-(

Přesně, exekuce na dítě, to je jak kdyby soud bral děcko jako nějakou věc.

Jinak já ze svého okolí znám spíše maminy, co brání dětem styku s otcem a tátové jsou na tolik rozumní, že to nehrotí, ale pořád se snaží, aspoň na pár hodin, mít své děti a ty děti jsou už v tom věku, kdy to oceňují, že jim nědělají dusno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 16:10
barah píše:
Jamajka00 píše:
sthan píše:
jj exekuce na dítě to je prostě strašný…zní to strašně a je to prostě nemyslitelný v tom se tady asi shodneme všechny :-(

Jinak já ze svého okolí znám spíše maminy, co brání dětem styku s otcem a tátové jsou na tolik rozumní, že to nehrotí, ale pořád se snaží, aspoň na pár hodin, mít své děti a ty děti jsou už v tom věku, kdy to oceňují, že jim nědělají dusno.

Barah právě,ale ti tátové,kterým na tom opravdu záleží a snaží se řešit to slušně,tak mají potom velké štěstí když si k nim děti po x letech najdou cestu…ale ty ztracený léta nikdo nevrátí.takových případů je dost třeba v poště pro tebe,kdy si nakonec až v dospělosti děti hledají tátu a to je smutný…a nakonec to ve výsledku dopadá tak že děti uznají ,že na rozhodnutí mámy cosi nechápou.....já bych se tohohle i bála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
30.3.11 16:56
Jamajka00 píše:
barah píše:
Jamajka00 píše:
sthan píše:

Jinak já ze svého okolí znám spíše maminy, co brání dětem styku s otcem a tátové jsou na tolik rozumní, že to nehrotí, ale pořád se snaží, aspoň na pár hodin, mít své děti a ty děti jsou už v tom věku, kdy to oceňují, že jim nědělají dusno.
Barah právě,ale ti tátové,kterým na tom opravdu záleží a snaží se řešit to slušně,tak mají potom velké štěstí když si k nim děti po x letech najdou cestu…ale ty ztracený léta nikdo nevrátí.takových případů je dost třeba v poště pro tebe,kdy si nakonec až v dospělosti děti hledají tátu a to je smutný…a nakonec to ve výsledku dopadá tak že děti uznají ,že na rozhodnutí mámy cosi nechápou.....já bych se tohohle i bála…

Jamajko a ty myslíš, že způsob jakým to řeší p.Hoppner mu pomůže najít si k dceři cestu ? za to ho bude spíš nenávidět, pokud jsem tomu dobře rozumněla, tak mu p. Jirešová ve styku s dcerou nebrání, několik let to u nich fungovalo, jen poslední dobou k němu malá nechce chodit, tak třeba má takové období, že chce být víc s mámou nevím, rozumný otec by tohle pochopil a bral by si jí třeba jen na víkend nebo na odpoledne a postupně by se to třeba upravilo, ale on má prostě papír, že u něj bude dcera 14 dní, tak tam prostě bude ať se staví třeba na hlavu, promiň, ale takhle se může chovat jen úplný hovado a ne milující otec:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 17:26
evakra píše:
Jamajka00 píše:
barah píše:
Jamajka00 píše:
sthan píše:

Jamajko a ty myslíš, že způsob jakým to řeší p.Hoppner mu pomůže najít si k dceři cestu ? za to ho bude spíš nenávidět, pokud jsem tomu dobře rozumněla, tak mu p. Jirešová ve styku s dcerou nebrání, několik let to u nich fungovalo, jen poslední dobou k němu malá nechce chodit, tak třeba má takové období, že chce být víc s mámou nevím, rozumný otec by tohle pochopil a bral by si jí třeba jen na víkend nebo na odpoledne a postupně by se to třeba upravilo, ale on má prostě papír, že u něj bude dcera 14 dní, tak tam prostě bude ať se staví třeba na hlavu, promiň, ale takhle se může chovat jen úplný hovado a ne milující otec:cert:

jj v tomhle případě by to mohlo být i tak jak píšeš proto se již nezastávám ani jeho,myslím že tohle je zřejmě jiný případ.ikdyž pravda je, že neshody mezi sebou měli odjakživa co vím,ale asi by člověk neměl hned odsuzovat.třeba jak to popisuješ ty ,tak myslím že by to bylo od něho určitě ohleduplné řešení pro malou,určitě by mu stačilo vídat ji třeba jednou týdně na dvě hodiny…ale aby to bylo jen opravdu dočasné a pak ji mohl opravdu vídat až by sama chtěla.doba odloučení dokáže strašně moc a lidi na to příjdou až právě v dospělosti.já bych se těch chlapů otců zastala spíše v jiných situacích,ale to už jsem psala výše.každopádně jsem si včera před spaním přemílala tu situaci a myslím že měl Hoppner prostě jít a malou netrápit takovým rozhodnutím.Mimoto dnes jsem mluvila o tom i se svým mužem a ten mi narovinu řekl,že by Hoppnerovi rozbil hubu,lidově řečeno a už vůbec nechápal že si pro malou přišli když už byl večer…prostě ho odsoudil,že tu exekuci dopustil.já jsem to asi na začátku téhle diskuze moc brala z pozice těch chlapů co nemůžou své děti vidět bezdůvodně,ale tohle třeba není ten případ…a taky můj názor ovlivnilo že znám plno případů kdy matka brání otci ve styku s dítětem…ale je to prostě asi případ od případu a nedá se to paušalizovat to je jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.3.11 17:31

v tomhle ale tedy nejvíce pochybila soudkyně ,která měla nařídit určitá opatření a nějaké vyhodnocení situace ,aby se vědělo co za tím je,proč malá tátu odmítá…ale to tu psaly holky výše…být Jirešovou tak podám na celou akci stížnost k soudu,pokud by se opravdu potvrdilo že dítěti nebrání,tak myslím že by Hoppner ostrouhal a už by pak záleželo na Sofii jestli by si k němu někdy našla cestu.....celý je to neštastný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
30.3.11 17:54

ono je to těžké já jsem rozvedená naštěstí s ex nemá střídavou péči máme spolu syna 8 let a bere si ho co 14 dní no jenže odemě ho odveze a zaveze tchýni mimochodem manžel je stíhaní z mého napadení dostal 3 letou podmínku a tchyně zdravotní sestra byla socialkou obviněna z psychického tyrání mému tehda 4 letému synovy vykládala že maminka je kurva tak to totiž opravdu řekla a že si ten vyprásk od tatky zasloužila pecka a co na veřejnosti by jste to neřekli manžel vypadá že neumi do 5 napočítat podnikatel ktery všude vykládá že nebyt jeho malí by snad umřel hlady a vě škole to dotáhl tak na 4.takže k jádru věci v pátek si ho vezme předá tchyny v sobotu tam dojede na oběd aby ho syn viděl a v neděli ho od tchyně odveze k nám domu to je péče když nemá čas tchyně hlídají ho cizi ženské na má slova at mi ho teda na noc doveze napřistoupi že jo takže tak je to u nás vycházím vstříc jak jen to jde kdykoliv si zavolá že ho chce má ho mit co mi zbyvá i když se mi to nelíbi nezakazuji.Pan Hopner ale je případ pro psychiatra asi tak vim že jsou vyjímky tatinci co se chtěji starat ale je jich asi tak jako slušnych romu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.3.11 18:15

Tak jsem se chtěla dodatečně mrknout na tento díl.. vydržela jsem chvilku než začala malá křičet jako o život a volat maminku… :cry: ..srdce mě málem puklo,takže jsem nedokoukala…to je hnus…nechápu když matka se střídavou péčí nesouhlasí,že to soud prosadí na úkor matky… :cert:
V 13 komnatě říkala,že 14 dnů co je Sofinka u táty neví nic o ní a nemůže volat…stresuje to prý malou…nedovedu si představit,že 14 dní neuvidím malou a ani neuslyším…
Nemyslím si,že tento díl někdy dokoukám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí