Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem ráda, že naši jsou k nám se ségrou spravedliví a naši manželé jsou fajn a všichni vycházíme bezvadně. U manžela to bylo horší, tam byl preferovaný mladší polorodý bratr.
Ale bývají horší situace v rodinách.
Mám stejný „problém“, jako zakladatel diskuze. Jen horší jsou ty jejich „tajemství“. Mamka jde na operaci a ví to celá rodina, ale pro nás je to tajné. Vytváří během Vánoc u svátečního stolu nějakou smlouvu, ale pro nás je to tajné. Po svátcích jsme přijeli a děti měly těžkou laryngitidu, místo nabídky pomoci…„To jste určitě nechytili u nás, to mají z obchodu!“ Neřeším, kde k tomu děti přišly, jen by se hodila sebemenší pomoc. Jsou neskuteční sobci zahledění jen sami do sebe a do svých problémů. Někdy si jen pro sebe říkám, že až jednou budou chtít pomoct, tak jim řeknu stejnou větu: „Joo, teď už je jiná doba, ale jste šikovní a nějak si poradíte!“ Ale už nad tím nepřemýšlím, sežralo by mě to.
@Ohňan ty s tím nic moc neuděláš, tudíž je uplne zbytečné to řešit. Příjmi to jako fakt. Nespravedlivý fakt. Však ono se časem ukáže jak bratr zvládne vést firmu atd. Jeho vysmivani tobě je na facku, věřím že mu Karma nějakou ustedri a stejne tak tvým rodičům.
Já mám mladšího bráchu a ten, jako chlapec a pokracovatel rodu, byl oblíbenější u mojí mamky i mého dědy. Můj otec rozdíly nedělal a vlastně je nedělá doteď. Tak by to melo být. A naopak, pokud by mě měl případnout být v Praze a bráchovi hrobové místo, tak bych mu minimálně doplatila jeho hypo nebo mu měsíčně vyplacela peníze z pronájmu toho bytu, záleželo by na situaci. Ale rozhodně bych to nenechala takto nespravedlivě. Brácha by to myslím moc neřešil. Zas to ber tak že aspoň víš na čem jsi, že tě nečeká šok u notáře.
Ja nevim jestli jsi rodic, ale nahlizej na to jinou perspektivou. Uloha rodice je dovezt dite k samostatnosti. Samozrejme ideal je, kdyz to dite zvladne krasne samo. Meli jedno slabsi, tak mu pomahali, druhy nepotreboval. To je vse. Znamena to, ze ty jsi byl ten silnejsi. Akorat ti to nikdo nerika a asi bys to potreboval. Ale je to tak. Prece bys nechtel, kdyz jsi schopny, aby te opecovavali jak neschopnyho. Rozcilovalo by te to. Oni proste splniki svou ulohu a jsou spoko. Byt tebou vic se v tom nevrtam. Zivot neni fer. Ale ty jsi ten schopnejsj, nikoho nepotrebujes aby ti umetal cestu, zvlladnes to at se stane cokoli. Bratr treba ne. A asi bys mu nepral aby ho v tom nechali vykoupat jen pro tvuj dobry pocit
@tini a co bylo dřív…vejce nebo slepice…
slabší dítě…nebo nespravedlivý rodiče.