Sousedé nám kouří do dětského pokoje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22078
19.3.12 12:09

Coke Lady: nevím, jestli „to každý chce“ :nevim: . A nemyslím kamarádit jako s nejbližšími - ale pokud bydlím s někým v jednom domě, je rozhodně výhodnější (a hlavně příjemnější) o něm něco vědět a trochu se s ním znát. Eliminuje to spoustu různých problémů a konfliktů, navíc bydlení se sousedy, s nimiž se trochu znám, znamená i docela příjemný vzájemný „back-up“, podporu ve smyslu „zapomněla jsem klíče, zabouchla jsem si dveře, došla mi sůl, mám doma spící dítě a potřebovala bych skočit na poštu“, atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.3.12 12:10

tak přezevšechno máme se sousedy dobrý vztahy… všech 32 rodin znám osobně, ve vchodě je 8 rodin.. takže se nějak vždycky domluvíme.. ale občas je to sranda… :-) ale všude je něco, bydlel jsem 22 let v RD s velkou zahradou, ted bydlíme 10 let v bytě… dá se žít všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.3.12 12:11
Kamča.dalmatinka píše:
Já osobně ti mohu na rovinu říci že kdyby mě někdo požádal at na balkoně nekouřim tak stejně nepřestanu :oops: .Je to smutný ale od toho zahradu,balkony lidi většinou chtěj

Já taky ne,ale my nemáme zahradu teda..........Je to můj balkon,a nebubu si hulit doma,když ho mám.Taky nechodím za sousedkou,že mě pohoršuje,když chodí polonahá na balkoně,a i tam je zdravotní riziko,můj muž s toho může mít infarkt :mrgreen: :lol: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
8566
19.3.12 12:11
Kamča.dalmatinka píše:
Já osobně ti mohu na rovinu říci že kdyby mě někdo požádal at na balkoně nekouřim tak stejně nepřestanu :oops: .Je to smutný ale od toho zahradu,balkony lidi většinou chtěj

Souhlas. To je prostě úděl bydlení v paneláku / cihláku.. :nevim: . Můžeš je max. poprosit aby např. když budeš větrat třeba vždycky v deset a ve tři půlhoďky nekouřili.. vyjít vstříc Ti můžou, nebo taky ne.. vzhledem k tomu, že nestojíš o to se s nimi „přátelit“ se s tebou můžou bavit stejným stylem (chci paní s miminem pozdravit ale jinak je mi jedno, že ona a její dítě dýchá náš kouř..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.3.12 12:13

Moji sousedi jsou oba vyléčení kuřáci,mlátí oknem vždy,jak si jdem zapálit,tak si myslím jen ať si mlátí,,prostě si zavře,vím že jí to vadí,zamnou ale nikdy nebyla,to bych tam pak mohla já lítat kvůli každé blbosti co tam dělají taky.

Jako neber to ve zlém,zkus se domluvit po dobrém,po zlém tě stejně pošlou do daleka,a budou ti tam chodilt hulit ještě častěji.

• Citovat
  • Upravit
12154
19.3.12 12:14

Já si myslím skoro totéž, co Kamča. Zkusit to můžeš rovnou se domluvit, zajít tam jak píše marra. Ale pochybuju, že uspěješ. Ale zkusit to budeš muset. Nic neztratíš, jedině máš šanci něco získat - a to, že ti vyjdou vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.3.12 12:14
CokeLady píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Ani kdyby to byla slušná žádost s tím, že v bytě je novorozeně?

Můžeš větrat předci všude jinde,a zrovna v pokoji s novorozencem nebudeš větrat do průvanu???Ne.

• Citovat
  • Upravit
8566
19.3.12 12:17
CokeLady píše:
Kamča.dalmatinka píše:

Většina „slušných“ kuřáků se domluví maximálně na nějakém časovém omezení (i když u toho budou taky brblat,takže časové omezení né moc striktně (dvakrát za den půl hoďky se dá akceptovat).. Žáden kuřák nepřestane úplně kouřit na svém vlastním balkóně, protože někomu to vadí.. Sama si řekla, je Ti úplně jedno jak se tvoji sousedi mají a co dělají.. stejně tak jim bude nejspíš jedno jestli Ti vadí nebo nevadí jejich kouř.. Si pro ně cizí člověk, stejně jako oni pro Tebe.. kvůli známým/ kamarádům/ rodině je člověk ochoten dělat větší ústupky než kvůli cizím ale i tak se své neřesti nevzdá úplně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.12 12:19

Přesně tak, nemáš co ztratit, ale určitě bych tam nešla s čokoládou atp. Stále si nemyslím, že by na to kuřáci měli právo valit nám kouř do oken. Kdyby Ti sousedka z toho pozemku stříkala na balkon vodu, tak bys jí taky šla prosit s čokoládou, protože na to má právo, když stříká ze svého pozemku? Asi ne že jo… akorát to kouření je ve společnosti prostě „tolerované obtěžování“, protože se závislým člověkem je holt těžká domluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
19.3.12 12:19
Kallkapa píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Souhlas. To je prostě úděl bydlení v paneláku / cihláku.. :nevim: . Můžeš je max. poprosit aby např. když budeš větrat třeba vždycky v deset a ve tři půlhoďky nekouřili.. vyjít vstříc Ti můžou, nebo taky ne.. vzhledem k tomu, že nestojíš o to se s nimi „přátelit“ se s tebou můžou bavit stejným stylem (chci paní s miminem pozdravit ale jinak je mi jedno, že ona a její dítě dýchá náš kouř..)

Tak, přesně!!! :potlesk:

Proto jsem psala o tom „špatném základu pro bydlení se sousedy“ - protože pokud člověk přistupuje k sousedům způsobem „budu s Vámi komunikovat jenom tehdy, když něco potřebuju“, je to průšvih.

Že bude v bytě novorozeně, to bohužel bude Tvůj problém … holt, „miminko je hezké, ale není naše a nebudeme se kvůli němu přece omezovat“. I tak to může dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
19.3.12 12:20

Je to těžký, ale nedovedu si představit, že jako kuřák bych si nešla zapálit na balkon, ale šla bych si zapálit ven před barák. :mrgreen: Zkusit domluvit se můžeš, ale nevím , jestli uspěješ. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
19.3.12 12:20
CokeLady píše:
Kamča.dalmatinka píše:

Ani to ti nezaručí, že zahraješ kuřákovi na citečky. Fakt. Kuřák je vcelku bezohledný a je mu u zadku, komu hulí pod nos.
Mám tak známé, kteří 15 let hulili v paneláku děckám do pokoje. Oni sice báňali jako v kuchyni, ale hned u děcáku, kde byly v 99% pořád otevřené dveře. Sranda je, že dneska v tom děcáku mají staří ložnici, děcka jsou přestěhovaní jinde (dostali garsonku od sousedky a tu přebudovali na děcák a ložnici si udělali z toho děcáku) - tak se v ten moment přestalo hulit v kuchyni a vlastně v celém bytě. Najednou chodí ven před barák - nemají balkon, což byla těch x let výmluva, proč hulit doma..... :roll: :roll:
Takže ne, většina kuřáků na to fakt neslyší ani v případě, že ohrožují zdraví svých blízkých, natož cizích lidí (dětí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.3.12 12:21
Milu_Stodůlky píše:
Přesně tak, nemáš co ztratit, ale určitě bych tam nešla s čokoládou atp. Stále si nemyslím, že by na to kuřáci měli právo valit nám kouř do oken. Kdyby Ti sousedka z toho pozemku stříkala na balkon vodu, tak bys jí taky šla prosit s čokoládou, protože na to má právo, když stříká ze svého pozemku? Asi ne že jo… akorát to kouření je ve společnosti prostě „tolerované obtěžování“, protože se závislým člověkem je holt těžká domluva

Voda a vzduch je zase trošku rozdíl :) . Mě třeba vadí, že sousedka každý den vaří bůhvíco (fakt se to nedá specifikovat, štiplavý hnusný smrad). Taky mi to jde do oken.. a co? Můžu si max zavřít okno, když mi to vadí.. smrdí z toho mnohdy i celá chodba..radši kdyby tam bylo nakouříno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.3.12 12:23
CokeLady píše:
Kamča.dalmatinka píše:

Nechci nic říkat, ale je to chabý důvod. Většina lidí se k tomu postaví způsobem, co jim je do cizího dítěte :nevim: Jak už jsem psala, zkusit domluvit dobu, kdy nebudou kouřit, abys mohla větrat…
My bydlíme v domku se zahradou a taky to není žádná výhra. Soused pravidelně tůruje motorku, když dám malého spát ven (přidje mi, že to už snad dělá schválně), parkuje nám autem před brankou tak, že nemůžu projet s kočárkem a když jsem ven pověsila plíny, tak si šli udělat ohýnek se suché trávy :zed: Vědí, že máme dítě. Známe se, říkala jsem mu to a stejně to nemělo účinek.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
19.3.12 12:25

CokeLady,no nevím,mě zas občas valí do ložnice kouř s marihuany,a mám tam na ně vletět???Taky mi to vadí,smrdí,všechno,ale jelikož je neznám,a jiný problém s nima nemám,tak si na ně nebudu zadělávat.Pokud se sousedy nevycházíš v dobrém - že se i zrdavíte a tak,tak to po nich chtít nemůžeš,pokud si z nich neuděláš přátele kteří budou ochotní se kvůli tobě v rámci svích možností omezit,opravdu neuspěješ.Nadávat na ně můžeš ale samozřejmě jak chceš :) ;)

V době kdy jsem nekouřila,tam mi to též vadilo,a jediné co jsem mohla udělat bylo opravdu zavřít okno.

Příspěvek upraven 19.03.12 v 12:27

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová