Sousedi nechávají doma malé děti samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1907
25.2.14 22:03

Priteluv kamarad ma dve deti holce je asi 6 a klukovi 2 a kdyz jdou vecer do hospody nechavaji je doma samotny.Uz kdyz byl kluk maly tak cca pul roku. Proste spi co by se jim jako melo stat? Nevim, jestli je chodi kontrolovat, pritel rika ze asi ano, ale i tak… :nevim: a v lete to resi tak, ze jsou v hospode deti s nima.Ty lidi to tam berou naprosto normalne. Udelali tam detem piskoviste a houpacky. Kdyz nas v lete zvali, at prijdem na nejakou akci tak jim rikam, ze nemame hlidani a oni na me cumeli jak na blazna na co hlidani, mala tam bude taky. No nesla jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
3.3.14 22:27
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jako socialní pracovnice sociálně-právní ochrany dětí(promiňte, ale považuji to za své soukromí), bych Ti doporučila věc oznámit buď místně příslušnému OSPODu nebo Polici ČR.Oznámení lze podat v úředních hodinách na OSPODu ústně přímo v kanceláři, telefonicky nebo písemně, a to i anonymně. Případem je OSPOD povinen se zabývat. Není pravdou, že „sociálka večer nebo v noci nechodí“. Sloužíme pohotovostní služby po pracovní době, odpoledne, večer, v noci, víkendy, svátky. S ohledem na okolnosti případu bych doporučila tento postup: Budeš-li vědět, že sousedi večer/v noci odešli a děti ponechali samotné, tel. kontaktuj PČR, a ta přivolá sociální pracovnici, kt. má zrovna pohotovostní službu (PČR má tel. číslo na pohotovostní mobil OSPODu). Pokud věc oznámíš přímo OSPODU, měl by namátkově rodinu navštívit, nejlépe ve večerních hodinách, tam se ale může stát, že je „nenačapou“.

tady je jasný návod, co dělat. I když nikdy si nemůžete být jistí, jestli u dětí není babička či jiné hlídání? Jinak si myslím, že vzít si dítě do restaurace sebou není nic špatného, třeba v létě na zahrádku, dítě sedí v kočárku, nebo v zimě zajedete i s kočárkem do restaurace nebo dítě sedí v jídelní sedačce, v některých restauracích jsou i hrací koutky. Samozřejmě tím nemyslím dlouhé vysedávání v zakouřeném pajzlu. Máme 18ti měsíčního syna a od narození chodí večer déle spát a ráno vyspává, tak jsem s ním také několikrát byli třeba do 21 hodin na zahrádce nebo na rodinné grilovačce, na tom nevidím nic špatného. Např. ve středomořských státech je tohle normální, nikdo nechvátá s dětmi večer domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
26.3.14 09:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.4.14 14:01

Holky jak byste řešily tuhle situaci? O víkendu mám jít do práce na ranní, normálně necháváme tu půlhodinku holky doma samotné s telefonem u hlavy, kdyby se něco dělo, manžel mě vozí a do šesti ráno je doma. Jenže teď ta starší v sobotu odjíždí pryč a přijede až v neděli večer, tím pádem by malá musela v neděli ráno zůstat doma úplně sama. Normálně spí do půl sedmé, to už je chlap doma, ale co kdyby se vzbudila. Hlídání žádné nemám, takže mi asi nezbude nic jiného, než ji ráno v půl páté vytáhnout z postele aby jela s náma. :?

• Citovat
  • Upravit
327
3.4.14 19:39

@rozmary Potřebuješ v neděli ráno? Tak se mám stavit, abys měla klid, že je všechno ok? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.4.14 19:47

@Ilonka007 :mrgreen: No, to by bylo super, ale muselo by to být na pátou :lol:

• Citovat
  • Upravit
327
3.4.14 19:58

Hmm… to už tak super není :lol: :lol: Kdyžtak písni do zprávy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
4.4.14 08:13
@rozmary píše:
Holky jak byste řešily tuhle situaci? O víkendu mám jít do práce na ranní, normálně necháváme tu půlhodinku holky doma samotné s telefonem u hlavy, kdyby se něco dělo, manžel mě vozí a do šesti ráno je doma. Jenže teď ta starší v sobotu odjíždí pryč a přijede až v neděli večer, tím pádem by malá musela v neděli ráno zůstat doma úplně sama. Normálně spí do půl sedmé, to už je chlap doma, ale co kdyby se vzbudila. Hlídání žádné nemám, takže mi asi nezbude nic jiného, než ji ráno v půl páté vytáhnout z postele aby jela s náma. :?

a kolik je té malé let? To je docela podstatné. Takže by byla doma sama půl hodiny ráno od šesti do půl sedmé? Řekla bych, že bych to riskla, ale člověk nikdy neví, co se může stát, třeba i manželovi po cestě domů. I když ten by se ti musel nahlásit, ale dostaneš se ty rychle domů, kdyby něco? Jak to máš daleko do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.4.14 08:21

@40 Malé je tři a půl, manžel mě vozí před půl šestou ráno a před šestou je už doma.Je to ještě prcek no, mobil ještě používat neumí :) Kdyby se mu něco stalo, ani se to nedozvím, nesmíme mít u sebe mobilní telefony :cert:

• Citovat
  • Upravit
40
428
4.4.14 08:32
@rozmary píše:
@40 Malé je tři a půl, manžel mě vozí před půl šestou ráno a před šestou je už doma.Je to ještě prcek no, mobil ještě používat neumí :) Kdyby se mu něco stalo, ani se to nedozvím, nesmíme mít u sebe mobilní telefony :cert:

A spí malá ještě v dětské postýlce, odkud nevyleze? Aby nebláznila a neběhala po bytě? V tomhle případě bych řekla, že je málá pravděpodobnost, že se malá probudí a i kdyby, tak bude chvilku brečet a tatínek je hned doma. No ale stejně je to blbá situace, zvlášť když nesmíte mít u sebe mobilní telefony. To je od toho zaměstnavatele hnusný, když má člověk děti doma!!! Na pevnou do práce ti manžel nemůže zavolat? Pro takové situace je lepší mít doma pevný telefon, já si tak kontrolovala syna z práce, když už nechodil po škole do družiny, jenže to už mu bylo tak 9 let. Jenže když mu bylo 5 let a byl nemocný a já si odskočila nakoupit, byla jsem pryč 30 minut, tak tu vyváděl jak šílený, volal babičce z pevné, třísknul jí s telefonem a pak řičel u vchodových dveří, až sousedé div nevolali sociálku :-( Já mu říkala, že doběhnu nakoupit, jenže on na chvíli usnul, za chviličku se probudil a takhle vyváděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.4.14 08:40

@40 Ne,spí ve své posteli v pokojíčku. Když jsou doma obě, tak ví, že kdyby se náhodou vzbudila a nebyli jsme doma, má si vlézt k ségře do pelíšku, ale takhle :think: Mám tak debilní práci, že tam o víkendu nemáme přístup ani k pevné lince, ani nevím číslo :zed: Takže kdyby se fakt něco stalo, dozvím se to až po šichtě. Asi nebude snadné jí vzbudit, bude protivná a bude řvát, takže s náme bude vzhůru celý barák :roll:

• Citovat
  • Upravit
2480
4.4.14 12:07

Mae to daleko na nadrazi (5 km) a abych treba v noci po uzaverce nemusela takovou dalku sama v noci, tak pro me jede muz. Dite nechavame samotne a spici, jen tukneme na sousedy pod nami, aby vedeli a kdyz tak volali-protoze by brekot slyseli. Nemate taky moznost jen tuknout na sousedy? Aby proste nekdo vedel, ze to dite tam je, kdyby se neco stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
4.4.14 12:45

Mám dceru 3,5 a nenechala bych jí samotnou ani deset minut. Nikdy nevíš co se stane jí, nebo manželovi cestou domů. Já taky nemám hlídání a musela jsem si vyřešit práci tak aby vždycky doma někdo byl. Nevím proč nejedeš autem sama, pokud neřídíš tak sedni na kolo a do budoucna, nejlépe ale hned si udělej řidičák. Odpovídám rozmary, moc se tady ještě neorientuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.4.14 14:13

@střízlik Řidičák mám, nejezdím, ale hodlám se k tomu vrátit. Jinak manžel auto potřebuje když jsem v práci, máme jen jedno.Na kole, mám to přes dvacet kilometrů, nevim jestli bych pak vydržela stát 8 hodin u pásu :think: No musím to nějak vyřešit, jedná se jen o jeden den, jinak je doma se starší sestřičkou.

• Citovat
  • Upravit
76
4.4.14 14:46

@rozmary
No tak to na kole asi né, ale manžel by to jeden den bez auta určitě vydržel(taky máme jen jedno) a ty začni řídit a máš po problému. A buď bych poprosila sousedy, nebo bych vzala dcerku sebou, ona to pak dospí. Já musím svou 3,5 letou budit každý den v půl šesté do školky a musí to zvládnout bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí