Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tohle, ale není blbost my když jsme vyběhávali stavební povolení tak po nás na úřadě chtěli i souhlas sousedů s tím, že vidíme na jejich pozemek a vyjádření, že jim to nevadí ![]()
Když se staví dům, tak je jasné, že potřebujete souhlas všech sousedů. Protože oni už dům postavený mají a třeba jsou zvyklí na své soukromí, třeba si ten svůj dům na své zahradě stavěli tak, aby to soukromí měli. Nic z toho zakladatelko nepíšeš. Pak přijde jejich soused, že si budou sousedi na zahradě stavět druhý dům. A on se jen snaží zachovat si své soukromí. Nepovažuji to za nic nepochopitelného.
Takže: jeho nápad se stromem nepovažuji za nejšťastnější, ale měli jste mu to říct tehdy, ne si nechat podepsat souhlas a lhát mu do očí, jen abyste získali jeho souhlas.
Ať si vysadí strom na své zahradě. Jako chápu ho, že nechce, abyste mu čučeli na zahradu, mně by to také nebylo příjemné, ale problém má on, ne vy, tak ať si na své zahradě zasadí, co jen chce.
Jo, někteří sousedi jsou fakt vtipní
, tak strom bych si zasadit nenechala a hlavní je, že povolení máte.
Soused u našich se jich ptal, zda si může udělat ventilačku z kuchyně (zeď na které měla být je úplně do naší zahrady), aby odventiloval digestoř, takže představa je jasná - nějaká mřížka, to přece není problém. Nakonec z toho bylo regulérní okno
a divil se, že ho musel dát pryč ![]()
@Fjodorka Ale on nemá problém, on jim mohl taky stavbu pěkně znepříjemnit…ale neudělal to, jen se snažil si chránit své soukromí. To, že zakladatelčina rodina na jeho návrh /i když zvláštní/ kývli a třeba až zpětně si uvědomili, že se jim do toho nechce je za to taky činí zodpovědnými. A myslím si, že by teď za sousedem měli jít osobně a snažit se mu to vysvětlit a najít společné řešení.
@janisi píše:
@Fjodorka Ale on nemá problém, on jim mohl taky stavbu pěkně znepříjemnit…ale neudělal to, jen se snažil si chránit své soukromí. To, že zakladatelčina rodina na jeho návrh /i když zvláštní/ kývli a třeba až zpětně si uvědomili, že se jim do toho nechce je za to taky činí zodpovědnými. A myslím si, že by teď za sousedem měli jít osobně a snažit se mu to vysvětlit a najít společné řešení.
A proč by si to nemohl dát na svůj pozemek
když už to tak nutně potřebuje ![]()
A nehledě na to, že než ten strom opravdu vyroste do velkeho a stínícího stromu, bude 10 let v pryč
takže si myslím, že je to od souseda jen buzerace ![]()
@Trudinka píše:
@micha.bello Tak to, že někdo může koukat druhému na zahradu není nic příjemného. Aby mě někdo očumoval když se opaluju, nebo když se mi děti koupají nahé v bazénku, nebo když s přáteli grilujeme, nebo když na zahradu vylítnu za dětma jen ve spodním prádle atd…já to tedy také nesnáším. A sousedi se rádi dívajíStrom celkem chápu, také to jimi řešíme, ale měl by si ho vysadit na vlastní zahradě a ne to požadovat po vás…
Jistě, ale tak sousedy budeš mít vždycky, pokud se neodstěhuješ někde do lesa mezi smrky. Takže pokud nechceš, aby ti tam koukali sousedi, tak si musíš dát buď dřevěný plot, kde nejde vidět, nebo si tam dáš plot živý, stromy apod. ![]()
@micha.bello A proč hned oči v sloup
To jako je divné že nemám ráda čumily? Naše sousedy neznáš nech si své vtipné komentáře typu odstěhovat se do lesa. A co jsem asi napsala - že to řešíme stromy… Stačí pořádně číst.
@janisi píše:
NIkde nečtu že kývli, naopak, zakladatelka píše že nesouhlasili.
Já bych mu řekla, že pokud chce tak at si ho zasadí na svém pozemku. Nikdo mi přece nebude říkat co si kvůli němu mám dát na zahradu.
@Lumíkovec tak nechte napsat pruh pozemku z jeho strany o šířce třeba 0,5 metru na někoho z rodiny, ten pak bude váš nejbližší soused a stavbu vám povolí. až postavíte, tak to převeďte zpátky a bude to. nebudete se muset dohadovat se sousedem
@kvetinka56 To už nejde, je to účelové dělení pozemku a úřady ti to nepovolí.
Bohužel to vím z vlastní zkušenosti, taky by se nám to šiklo a neprošlo to!;)
@klenice píše:
@kvetinka56 To už nejde, je to účelové dělení pozemku a úřady ti to nepovolí.Bohužel to vím z vlastní zkušenosti, taky by se nám to šiklo a neprošlo to!;)
To je škoda, protože někteří sousedi dělají problém jenom kvůli radosti, co z toho mají
@kvetinka56 Svatá pravda, jednoho takového srandistu mám hned vedle. Díky němu se nám táhlo 1,5 roku stavební řízení a teď to pro změnu dal k soudu, protože už nemá ofiko opravný prostředek, tak jen škodí tímto způsobem. Má švagra právníka… nic ho to nestojí, tak jen z recese. A největší sranda je, ža vedle soused ani nebydlí a bydlet nebude. Koupil spekulantsky před 2 lety polorozpadlou ruinu a pokouší se na nás hojit.
Ale na každou svini se vaří voda a s někým se po dobrém prostě nedomluvíš!
Ahoj holky, omlouvám se, byla jsem o víkendu mimo net
No sranda je, že u jeho zdi, která má 2 metry máme velikej ořech, hned vedle třešeň a vedle jabloň. Volnýho místa je tam cca 2 metry bez větví mezi třešní a jabloní a tam si asi představuje ten jehličnan
přítel se ho ptal, co tam na tý zahradě dělá tak tajnýho, tak se tam s manželkou koupe naostro v bazénu
jako chápu, že nechce, aby jsme na ně koukali, ale tak ať si udělá tu zeď třeba 4 metrovou. Já tam mám už takhle pidi místo, kde svítí sluníčko a ještě si tam budu vysazovat další strom… No vařící voda to jistí, kdyby došlo na nejhorší. Přítel by s každým rád vyšel, ale tenhle sousedovic nápad mě fakt naštval…