Spalničky 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26569
27.4.18 17:49
@lucenka píše:
tak popravdě mě nikdy nenapadlo si hlídat dobu účinnosti jednotlivých vakcín z dětství. A ani mi to nikdy nenabídli v žádném očkovacím centru nebo u doktorky.

Ja dostala tvrdou lekci…chytla jsem cerny kasel brzo po prichodu do statu, kluci meli nastesti ockovani cerstve, hned pak prisla vyse zminena zelena karta…takze priznam, nevim, jak by to bylo, kdybych zustala v teplicku sve rodne zeme, nebudu ze sebe delat ideal… :andel: Zrovna vcera jsme meli kontrolu s malou, zminila jsem nas vylet a spalnicky…doktorka hned: deti jsou v klidu, poreste sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.4.18 17:53

@lucenka Zaslechla jsem, ze nekde v USA jsou, tady zatim na mistni TV zadna zminka, ale asi je to taky otazka casu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.4.18 17:54
@Lenka_Hal píše:
@lucenka Zaslechla jsem, ze nekde v USA jsou, tady zatim na mistni TV zadna zminka, ale asi je to taky otazka casu…

tady máš statistiku z let 2001-2015 http://time.com/…vaccination/

• Citovat
  • Upravit
13837
27.4.18 17:56

@Jirka765 mě třeba překvapilo, když mi pediatra říkala, že jim přišel email s doporučením, aby si nechali se sestřičkou píchnout Priorix, neudělaly to, to je divný, ne? Jsem si vždycky myslela, že když pediatr to očkování tak doporučuje, tak on sám by měl být chráněný a ono je to jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.4.18 18:05

V tech vetsich cislech velke zeme se ta statistika hned tvari jinak: 70% of the people who got measles were unvaccinated, and the vaccination status was unknown for another 18%. Incidence rates were highest among babies ages 6 to 15 months, but people of all ages were affected…

Ale jinak: The overall annual incidence rate of measles in the United States, at less than one case per 1 million people, is still very low, and far lower than the worldwide numbers: 40 cases per 1 million people.

No uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.4.18 18:25
@Hadumi píše:
@Jirka765 mě třeba překvapilo, když mi pediatra říkala, že jim přišel email s doporučením, aby si nechali se sestřičkou píchnout Priorix, neudělaly to, to je divný, ne? Jsem si vždycky myslela, že když pediatr to očkování tak doporučuje, tak on sám by měl být chráněný a ono je to jinak :think:

Jasně, že neudělaly, zdravotníci se až na výjimky neočkují, pročpak asi? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.4.18 18:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.4.18 18:36
@vjerunqa píše:
Jasně, že neudělaly, zdravotníci se až na výjimky neočkují, pročpak asi? ;)

Takhle to brat nemuzes, ja mezi doktory vidim vetsi procento kuraku, urcite si z toho hned nevyvodim, ze koureni vlastne prospiva zdravi… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.4.18 19:11

@Lenka_Hal Asi vědí, že kouření neškodí tolik jako očkování :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.4.18 19:34

@vjerunqa Jak vtip by to snad uslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.4.18 19:37

@Lenka_Hal Že jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.4.18 20:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
27.4.18 20:55
@Hadumi píše:
@Jirka765 mě třeba překvapilo, když mi pediatra říkala, že jim přišel email s doporučením, aby si nechali se sestřičkou píchnout Priorix, neudělaly to, to je divný, ne? Jsem si vždycky myslela, že když pediatr to očkování tak doporučuje, tak on sám by měl být chráněný a ono je to jinak :think:

Před lety byla ta aférka s prasečí nebo ptačí chřipkou a že se politici a zdravotníci nechají očkovat. No a kdopak se nenechal - hlavní hygienik, asi se bál :)
Fakt fraška, do dětí by to cpali hlava nehlava, tak ať začnou u sebe. Ono to očkování vždycky úplně neškodné být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
27.4.18 20:58
@Lenka_Hal píše:
A je smutne, ze na to nemysli samotni zdravotnici…
Predstava, ze si v lete udelam vylet do CR a chytnu spalnicky, je dost neprijemna :lol: My si nastesti museli tohle poresit kvuli zelene karte. Paradoxne, tim ze nam delali protilatky a ja nemela ockovaci prukaz, zkoncili jsme na plicnim, protoze protilatky byly pozitivni, a tubera holt neni zadna sranda :mrgreen:

Já myslim, že snad bude brzo po epidemii, už byla i na moravě a v ústí. akorát jsou toho plné noviny, že to má 80 lidí :) jako kdyby to šlo do desítek tisíc, tak bych se začala obávat, ale takhle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
28.4.18 09:02

Nejhorší je to, že ti nakažení klidně můžou ještě roznášet bacily aniž by o tom věděli… Proč to nemůže být infekční až už o tom dotyčný ví a může se izolovat… :think: a sice je víc nemocných dospelaku ale ty děti to odnesou mnohem více… Jako matku pětiměsíční holky mě to děsí… A jelikož lidé hodně cestují za prací i po republice tak je to pro ten vir orná půda… :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí