Spalničky 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1276
17.4.18 07:22

Já se nechci s nikým hádat… Každopádně si myslím, že neockovat je blbost už kvůli těm malým kojencům, kteří to odnesou nejvíce… jsem speciální pedagog… Velké procento dětí s postiženými tvoří děti po prodělané infekci mozku… Encefalitid atd. Někdo si řekne že očkování je jen marketing, ale juknete na videa kde 2 měsíční dítě onemocnělo černým kašlem co to s ním dělá když nemůže dýchat… Ono to asi smysl trochu má… Sama mám z očkování respekt… A taky z kupy léků jsem alergická skoro na všechny typy antibiotik… Takže si nemůžu říct, že je pro mě lepší prodělat nemoc. Nemůžu ji ničím léčit…a lidí co chodí do práce nebo školy s nemocí neohrozí jen sebe zápalem plic nebo rakovinou z přecházení nemocí ale i ostatní… co přičítám internet tak jen žasnu… Pokud je dítě očkované musí mít několik dnů režim nemocného… A dotazy maminek, zda v den očkování můžou jít děti do bazénu, protože je pěkně a jsou pozvaný od sousedů… Pak nemají být nežádoucí účinky tak nebezpečný… To je jen moje hypotéza, kterou může kdokoliv vyvracet… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.4.18 07:37
@Veny89 píše:
@Lenka_Hal mě je 28… Obě dávky jsem dostala… Tak si myslím, že já ještě chráněná budu spíš mi jde o malou…

Tak vzhledem k tomu, že očkování chrání cca 20 léta tys byla očkovaná v předškolním věku, tak už chráněná nejspíš nejsi ;)

• Citovat
  • Upravit
1276
17.4.18 07:43

@lucenka aha… Tak Jsem měla mylnou informaci… Myslela jsem, že chrání 30-40 let a pak to klesá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.4.18 07:52
@Veny89 píše:
@lucenka aha… Tak Jsem měla mylnou informaci… Myslela jsem, že chrání 30-40 let a pak to klesá… :nevim:

ne, navíc nejsi chráněná ani proti příušnicím a zarděnkám. Dalšíí dětské nemoci na které jsme byli v dětství očkovaní a které mají v dospělosti horší následky než při jejich prodělání v dětství.

• Citovat
  • Upravit
9658
17.4.18 08:28
@lucenka píše:
Tak vzhledem k tomu, že očkování chrání cca 20 léta tys byla očkovaná v předškolním věku, tak už chráněná nejspíš nejsi ;)

To jsou jen odhady na základě vybraných vzorku lidi. Já třeba vím, kdy člověk byl ockovan před mnoha lety a když si nechal v padesáti zjistit hladinu protilátek, tak ji měl úplně v pohodě. Je to proste kus od kusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.4.18 08:37
@lucenka píše:
ne, navíc nejsi chráněná ani proti příušnicím a zarděnkám. Dalšíí dětské nemoci na které jsme byli v dětství očkovaní a které mají v dospělosti horší následky než při jejich prodělání v dětství.

Proc ne proti zardenkam? (To je rubeola, ze? Se mi ty nazvy pletou). Ja byla ockovana nejspis jako male dite, testovana pred kazdym tehotenstvim (ve 32 a 35 letech) a protilatky mam :nevim: Zrovna ty vydrzi dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.4.18 09:35

@beruska9 no tak tady píší, že vydrží cca těch 20 let https://www.vakciny.net/…ta/P_MMR.htm samozřejmě může vydržet i dýl, ale taky nemusí. Stačí se podívat, jak se lékaři sekli s dobou ochrany proti příušnicím.

• Citovat
  • Upravit
1874
17.4.18 10:14

@Lenka_Hal treba zalezi kdy probehla nemoc nebo ockovani matky? Jestli relativne tesne pred pocetim… jen hadam. Mozna si k tomu jeste neco dohledam az bude vic casu. :)
Jinak samozrejme mam strach, ze pak moje miminko bude cekat nekde u pediatra spolu s hordou neockovancu (nejen proti spalnickam). Driv ta proockovanost chranila prave treba ta mala miminka, ktera jeste ockovana nebyla. Dnes uz je to jinak. A pritom se paradoxne vic cestuje a presun lidi je mnohonasobne vetsi nez driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.4.18 21:43
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx a jaký byl závěr? Prof to tolik odnesli kojenci?

Závěr byl, že důvodem bylo to, že matky nemoc samy už neprodělaly a tudíž neochránily své děti. Odkaz mám někde v tištěném časopise, těžko hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.4.18 21:52
@ModraJeDobra píše:
mam strach, ze pak moje miminko bude cekat nekde u pediatra spolu s hordou neockovancu (nejen proti spalnickam). .

Tvoje dítě už dávno tráví čas s neočkovanými - dejme tomu všichni dospělí mezi 24 a 49 lety se dají považovat za neočkované, protože protilátky už jim vyprchaly a nemoc sami neprodělali.

Driv ta proockovanost chranila prave treba ta mala miminka, ktera jeste ockovana nebyla.

Naopak očkování přesouvá nemoci na malinké děti (nemají protilátky od matek) a dospělé/starší (už jim protilátky vyprchaly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
17.4.18 22:40

@Lucie_Sx ne, netravi. Jeste neni na svete. :)

https://relax.lidovky.cz/…j-/veda.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.4.18 23:43
@ModraJeDobra píše:
@Lucie_Sx ne, netravi. Jeste neni na svete. :)https://relax.lidovky.cz/…j-/veda.aspx?…

Ten článek je zajímavý, ale jelikož veškeré oficiální články jsou těžký „provax“, těžko říct, jak moc se tomu dá věřit. Na dohledávání detailů nemám čas.
Jen letmý postřeh, před zavedením vakcinace se daleko více umíralo na všechny infekční nemoci, než dnes, takže ta změna může být dána jednoduše pouze časem.
Navíc vakcína je živá, tj. stejné komplikace mohou nastat i po vakcinaci, a i nastávají, když si člověk přečte příbalový leták, je tam to samé…
Obecně se ví, že výrazně oslabená imunita je třeba i po planých neštovicích, může to pracovat na stejném principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
17.4.18 23:51
@Lucie_Sx píše:
Ten článek je zajímavý, ale jelikož veškeré oficiální články jsou těžký „provax“, těžko říct, jak moc se tomu dá věřit. Na dohledávání detailů nemám čas.
Jen letmý postřeh, před zavedením vakcinace se daleko více umíralo na všechny infekční nemoci, než dnes, takže ta změna může být dána jednoduše pouze časem.
Navíc vakcína je živá, tj. stejné komplikace mohou nastat i po vakcinaci, a i nastávají, když si člověk přečte příbalový leták, je tam to samé…
Obecně se ví, že výrazně oslabená imunita je třeba i po planých neštovicích, může to pracovat na stejném principu.

Ano, je „provax“, protoze to je i medicina a veda…
Co myslis tim „zmena dana pouze casem??“ :think:
Pokud je stejny efekt po planych nestovicich, co dokazuje? Nejak se nechytam.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.4.18 00:12
@lucenka píše:
@beruska9 no tak tady píší, že vydrží cca těch 20 let https://www.vakciny.net/…ta/P_MMR.htm samozřejmě může vydržet i dýl, ale taky nemusí. Stačí se podívat, jak se lékaři sekli s dobou ochrany proti příušnicím.

„No tak tady pisi“ jeste neni dostatecny duvod, abys nekomu rekla „Nemas protilatky.“ To me na tehle debatach vzdy rozcili, kazdy ma neco precteneho a na zaklade toho dela takove zavery :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.4.18 01:46
@beruska9 píše:
„No tak tady pisi“ jeste neni dostatecny duvod, abys nekomu rekla „Nemas protilatky.“ To me na tehle debatach vzdy rozcili, kazdy ma neco precteneho a na zaklade toho dela takove zavery :roll:

Proto jsem taky použila slovíčko „nejspíš“. Ale to by bylo potřeba umět pořádně číst, než se člověk začne rozčilovat ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA