Spalničky 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
14.4.18 11:45
@radkka píše:
Asi o něm v tom případě nic nevíš. Žádná vakcína ti nezaručuje 100% ochranu, důležitá je vysoká proočkovanost v koletivu, tím se pravděpodobnost výskytu podstatě snižuje a dochází k úplnému zbavení se takové nemoci. Ano, i očkovaný může nemoc dostat, to ví snad i opice…

No tak děkuji, že jsi mou dětskou lékařku označila za opici… Podle ní jsem jako očkovaná neměla priusnice dostat.
A vysoká proočkovanost těžko bude, když většina dospělých není očkovaná ;) dětské nemoci bych radši prodělala v dětství a měla doživotní imunitu než si pořád kupovat očkování, které nemusí fungovat.
A na spalničky bych se tedy klidně očkovat dala, pokud by u nás byla k sehnání mono vakcína. Což není.

• Citovat
  • Upravit
20767
14.4.18 11:51
@lucenka píše:
No tak děkuji, že jsi mou dětskou lékařku označila za opici… Podle ní jsem jako očkovaná neměla priusnice dostat.
A vysoká proočkovanost těžko bude, když většina dospělých není očkovaná ;) dětské nemoci bych radši prodělala v dětství a měla doživotní imunitu než si pořád kupovat očkování, které nemusí fungovat.
A na spalničky bych se tedy klidně očkovat dala, pokud by u nás byla k sehnání mono vakcína. Což není.

A že dospělí nejsou přeočkovaní je moje vina? Očkovat se nechat můžou, takže proočkovanost reálná je, že nejdou je právě ten problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.4.18 11:54
@radkka píše:
A že dospělí nejsou přeočkovaní je moje vina? Očkovat se nechat můžou, takže proočkovanost reálná je, že nejdou je právě ten problém.

Tak oni většinou neví, že už nejsou chráněni. To, že vakcína neucinkuje tak dlouho, jak se čekalo, se ukazuje až teď.

• Citovat
  • Upravit
20767
14.4.18 11:56
@lucenka píše:
Tak oni většinou neví, že už nejsou chráněni. To, že vakcína neucinkuje tak dlouho, jak se čekalo, se ukazuje až teď.

Tak momentálně se o tom mluví všude, dokonce jsem několikrát slyšela výzvu, aby si dospělí své očkování zkontrolovali a pokud mají zájem, mohou se nechat přeočkovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
14.4.18 12:09
@radkka píše:
Asi o něm v tom případě nic nevíš. Žádná vakcína ti nezaručuje 100% ochranu, důležitá je vysoká proočkovanost v koletivu, tím se pravděpodobnost výskytu podstatě snižuje a dochází k úplnému zbavení se takové nemoci. Ano, i očkovaný může nemoc dostat, to ví snad i opice…

Ale jako očkovaná budeš mít daleko snadnější průběh, viz poslední epidemie v Ústí, tam byla polovina nakažených lékaři a nečetl jsem o žádných komplikacích.. Já měl 10 let zpátky příušnice, i když jsem byl očkovaný a chytl jsem je od kamaráda, který je měl už podruhé.. a tím že už je měl, tak doktoři dlouho tápali co mu je. Ode mě je tehdy nikdo nechytil. Ale od něj jsme to chytli 4, pili jsme ze stejné láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.4.18 12:12

@lucenka to je mi líto, že se ti příušnice nevyhnuly. To je opravdu černý Petr :? Ale i tak si myslím, že očkování je věc správná. Několik chorob se díky plošnému očkování podařilo prakticky vymýtit. Tím, že maminky teď záměrně nenechávají miminka očkovat, to je krok zpátky. Dospělí zase by se měly víc informovat o tom, že ne každé očkování je doživotní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.4.18 12:12
@Ketris píše:
Bylo nakazeno cca 48 lidi a to jen v Praze.. opravdu si myslis, ze to je epidemie? Najdi si kolik je v CR obyvatel a pak zacni silet..

Je to dost, kdyz si vezmes, ze tahle nemoc byla relativne leta zneskodnena a zacina se sirit.
Bude se sirit dal a bude castejsi, protoze nekteri neockuji. Hranice jsou otevrene vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26563
14.4.18 12:20

@Havran007 Tak tak, MMR ma ucinost uz po prvni davce 95%, tech pet ze sta, co to i tak chytne, ma slabsi prubeh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
14.4.18 12:27
@Kelsey píše:
Je to dost, kdyz si vezmes, ze tahle nemoc byla relativne leta zneskodnena a zacina se sirit.
Bude se sirit dal a bude castejsi, protoze nekteri neockuji. Hranice jsou otevrene vsem.

Tak povinné očkování v EU mají většinou už jen bývalé státy východního bloku - ČR, Slovensko, Bulharsko, Rumunsko, Lotyšsko apod. Je to podle mě přirozený vývoj, který k nám ještě nepřišel, protože jsme byli dlouhou dobu odříznutí od západu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
14.4.18 12:33

@radkka já třeba nevím, že bych se měla nechat preockovat. Ani mi to nikdo nenabizel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
14.4.18 12:57
@ModraJeDobra píše:
@radkka take jsem v dospelosti preockovana, jeste pred tehotenstvim. Tou kombinovanou vakcinou…"

A měli jste po očkování nějaké reakce? Srdceryvný pláč, ekzém nebo ADHD? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12223
14.4.18 13:02

@Kelsey Tedka ty spalnicky sem dotahli ukrajinci :pocitac: plus samozrejme se sem hrnou i utecenci, navic tato nemoc se siri vzduchem.. Ja jako mala spalnicky prodelala a od te doby ma fakt silnou imunitu, proto jsem se rozhodla dceru neockovat.. Je to otazka cca 3 tydnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.4.18 13:40
@Hannah345 píše:
Vzhledem k tomu, že ročně je nahlášeno kolem dvaceti případů v celé ČR, a teď za čtvrt roku jen Praha hlásí skoro 50, tak je to celkem problém :nevim: holt je móda neočkovat…

Jasně móda :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.4.18 13:41
@radkka píše:

Tak proč se očkovat když to není 100%? Až to bude bez nú a bude to stoprocentní tak ok, do tý doby si to můžou strčit za klobouk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.4.18 13:47
@Ketris píše:
@Kelsey Tedka ty spalnicky sem dotahli ukrajinci :pocitac: plus samozrejme se sem hrnou i utecenci, navic tato nemoc se siri vzduchem.. Ja jako mala spalnicky prodelala a od te doby ma fakt silnou imunitu, proto jsem se rozhodla dceru neockovat.. Je to otazka cca 3 tydnu..

Ja je tez mela. Do ted si pamatuji, jak vezeni nekolik tydnu, v nemocnici za mrizemi. Navstevy zakazane.
Moje decka ockovani jsou. Ja taky a muz jezdi po svete za praci. Ockovani a ruzne vysetreni ma povinne, kdyz chce cestovat za praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí