Spalničky 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9658
28.4.18 10:01
@Veny89 píše:
Nejhorší je to, že ti nakažení klidně můžou ještě roznášet bacily aniž by o tom věděli… Proč to nemůže být infekční až už o tom dotyčný ví a může se izolovat… :think: a sice je víc nemocných dospelaku ale ty děti to odnesou mnohem více… Jako matku pětiměsíční holky mě to děsí… A jelikož lidé hodně cestují za prací i po republice tak je to pro ten vir orná půda… :zed: :pocitac:

Ano, obě děti vakcínu nemají, jeden nemůže, druhy je teď po Infanrixu, takže na klidu mě to nepridava, ale nelíbí se mi nadpisy typu, ze za epidemii mohou rodiče odmítající ockovani, když se to vesele šíři mezi dospelakama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
28.4.18 11:03

@Pam12 jasný ty děti to roznášejí nejmíň pokud se nenakazí celý kolektiv ale stejně cestují hlavně ty rodiče kteří protilátky nemají… A šíří to vesele nevědomky dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
28.4.18 11:20
@lucenka píše:
já žádného takového člověka osobně neznám…kolem mě si nikdo v dospělosti nedal MMR, vakcínu proti černému kašli ani si nenechal doočkovat Hemofilius, který je v očkovacím kalendáři dětí relativně nově.
Vidis to. Ja Priorix preockovany mam pred tehotenstvim (takze predam protilatky miminku) a partner na to pujde pristi mesic (on teda hodne cestuje; jinak nevim zda bychom zvazovali ockovani i jeho). Proti cernemu kasli jsme taky preockovani, ale to bylo jaksi v ramci preockovani proti tetanu. :) V Anglii se mimochodem bezne ockuji proti cernemu kasli i tehotne.
S temi pediatry, kteri se nechteji nechat preockovat - byt jimi, aspon bych si nechala zmerit protilatky, protoze jinak opravdu ohrozuji miminka…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.4.18 11:35
@ModraJeDobra píše:
Vidis to. Ja Priorix preockovany mam pred tehotenstvim (takze predam protilatky miminku) a partner na to pujde pristi mesic (on teda hodne cestuje; jinak nevim zda bychom zvazovali ockovani i jeho). Proti cernemu kasli jsme taky preockovani, ale to bylo jaksi v ramci preockovani proti tetanu. :) V Anglii se mimochodem bezne ockuji proti cernemu kasli i tehotne.
S temi pediatry, kteri se nechteji nechat preockovat - byt jimi, aspon bych si nechala zmerit protilatky, protoze jinak opravdu ohrozuji miminka…

No vidíš, já taky hodně cestuju a nikde v očkovacím centru mi neřekli, že by bylo vhodné se nechat přeočkovat MMR, proti černému kašli.
Jinak tedy tetanovku jsem dostala samostatně.

• Citovat
  • Upravit
28294
28.4.18 11:48

Ja mam preockovanej cernej kasel (s tetanem dohromady to je). Spalnicky jsem si nepreockovavala ve vire, ze u nas se nesiri. Nicmene co chci rict je, ze vakcinu proti cernemu kasli jsem chtela po obvodacce a ta se tvarila, ze jako proc a ze si to musi nastudovat, ze mi ji klidne da, ale moc o tom nevi. Zvlastni. Nechala jsem se ockovat nakonec v centru.

Ja teda neprodelala ani prisunice. Zardenky jo. Takze me by se hodila spis vacina dvojkombinovana. Stve me, ze buhvi jak to bude u mych synu. Ti maji dve davky Priorixu, jestli budou chraneni proti prisunicim v dospelosti celkem pochybuju, takze s nima asi pak naklusu na protilatky, nevim…

Chtela jsem, aby se preockovali na cernej kasel i dospeli u nas v rodine, ale jsou v tomhle laxni.

Jsem rada, ze obe deti prodelaly prirozene nestovice. Zamerne nakazit bych je ale nenechavala a resili jsme ted ve skolce, ze maminka takhle byla zamerne nakazit chlapecka a pak ho v inkubacce dala do skolky. Od nej jsme to chytli my a dalsi deti. No a treba i dite jedne tehotne maminky, ktera nestovice v detsvi neprodelala. Nekdy lidi fakt nepremysli. Samo muze ta matka chytit nestovice i jinde, ale kdyz vim, ze my dite bylo tomu viru vystaveno, nedavam ho sakra do skoly. Trochu off topic, pardon. Dost me to nastvalo, byt my z toho profitovali a mame to nastesti zdarne za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
28.4.18 18:37

@lucenka no my neresili ockovani kvuli sobe, ale budoucimu miminku. Kvuli sobe bych si obnovovala mozna tak akorat tetan. :)
I kdyz napr. treba ty priusnice jsem taky urcite neprodelala a v dobe, kdy jsme uz planovali rodinu, tak mi v zahranici kadernice rikala, at klidne prijdu na meliry a ja uplne nahodou oklikou zjistila, ze se teprv dostava z priusnic - tak me to trochu vytocilo, ze s tim klidne pracuje, ze jsem tam uz nesla. :) Proste me rozciluje princip, ze nemocni lide si nezalezou domu (vim, ze to vzdy nejde) a vesele se vse siri dal. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
28.4.18 18:41

@suvik ty neprodelane nestovice jsou pro tehotnou dost blby, protoze je muze chytit od deti kdekoliv. Na nejake velke ohledy bych nespolehala a osobne bych se pred planovanim rodiny proti nestovicim nechala ockovat, kdybych je nemela za sebou.
Tak a ted tu budu za ockovaciho fanatika. :mrgreen:
Ale proste nez se klepat, zda se muzu setkat s kamaradkou a jejima detma apod, tak se radsi nejak „pojistim“.
Konkretne ohledne nestovic jsem se taky dost setkala s pristupem, ze do skolky teda dite nejde, ale coura vsude mozne jinde, i po navstevach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
29.4.18 18:08

A jak to mate treba naockovany vy dospeli? Ted jsem se divala, ze my dostavali jednu davku v 79 a druhou v 93. Co ja vim, jestli jeste mam nebo nemam protilatky.

Co jsem cetla ohledne nakazenych deti v Praze, tak tam to chytli deti jeste neockovane (pod 13 mesicu) a pak deti neockovane a jedno ockovane na Ukrajine nebo tak neco, uz nevim presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
3.5.18 13:22

A mě by zajímalo, čím byli teď naočkováni zdravotníci atd. jakou vakcinou? MMR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.5.18 13:44

Nečetla jsem všechno, jen zezačátku diskuze se objevila informace, že miminka jsou chráněna protilátkama získanýma od matky cca do 6 měsíců. Tomu moc nevěřím, moje 3. dítko chytilo neštovice v době, kdy mu ještě nebyly 3 měsíce, přitom já jsem neštovice prodělala, byla i kojená, ale to vliv nemá zřejmě vůbec žádný. Mám i 2 kamarádky, které to měly stejně a to jim jejich pediatři tvrdili, že to miminko určitě nechytne. Předpokládám, že u spalniček to bude podobné.

@suvik ahoj :mavam: Mám to úplně stejně, první dávka 79, druhá 93, myslela jsem, že na mě zapomněli s tou 2. dávkou, že ji mám s takovým odstupem :)

• Citovat
  • Upravit
13837
3.5.18 14:40

@sydney11 jo, MMR. Monovakcína u nás není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
4.5.18 15:20

Kdo ma spalnicky?

Ahoj holky, necetla jsem celou diskuzi, ale zajimalo by me, jestli nektera mate osobni zkusenost nebo nekoho znameho, kdo ted chytil spalnicky? Ziji v Prg, vsechny maminky o tom tady mluvi, ale nikdo o zadnem soucasnem pripadu nevi :nevim:. Tak me to jen zajima, kdyz je ta epidemie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.5.18 15:27

@Chumchalice já taky pátrala a nikdo nikoho nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
5.5.18 11:59

@Mufina nestras :( :) Ja furt doufam, ze miminko nejake protilatky bude mit, aspon chvilku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.18 13:06

@Havran007
Takze kamarat prekonal priusnice 2×? Takze predsa dozivotna imunita aj po prodelani priusnic nieje 100%? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA