Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jirka765 píše:
Strašné, co neočkující d*bilky způsobily. Nejmenší děti má chránit kolektivní ochrana, která se rozpadla.![]()
![]()
Šance na kolektivní imunitu by byla bývala byla, kdyby se nikdy neočkovalo. Dosažení kolektivní imunity pomocí vakcinace je absolutní nesmysl a zcela nereálná představa.
@Lucie_Sx píše:
Co blbneš?
V Motole testovali 32 LÉKAŘŮ, kteří přišli do styku s nemocným. Protilátky neměl ANI JEDEN.
Kolektivní imunita NEEXISTUJE.
Jo slavná kolektivní imunita
Jako první by měli jít povinně na přeočkovåní všichni zdravotníci.
Příspěvek upraven 27.04.18 v 16:38
@vjerunqa píše: Šance na kolektivní imunitu by byla bývala byla, kdyby se nikdy neočkovalo. Dosažení kolektivní imunity pomocí vakcinace je absolutní nesmysl a zcela nereálná představa.
Jste vážně nemocné. V roce 2000 na spalničky zemřelo ve světě 600.000 lidí, v roce 2015 130.000. Jediná ochrana je očkování. Kdyby se nikdy neočkovalo, tak na spalničky zemřou tisíce dětí ročně i v Evropě. Je to smrtelná nemoc i s odstupem po „vyléčení“. Pokud v ČR ročně onemocní 600 dětí, tak min. jedno z nich zemře… ![]()
@Jirka765 No lidi na to umiraji, to je fakt a ne malo, ale je teda fakt, ze zdravotnici (vlastne vsichni dospelaci) by se teda preockovat meli. Je to teda ostuda…
@Lenka_Hal píše:
@Jirka765 No lidi na to umiraji, to je fakt a ne malo, ale je teda fakt, ze zdravotnici (vlastne vsichni dospelaci) by se teda preockovat meli. Je to teda ostuda…
a proč by to měli dělat? Ty si necháváš dávat všechna nepovinná očkování a v dospělosti se necháváš pravidelně přeočkovávat proti nemocem, na které jsi byla očkovaná v dětství? ![]()
@vjerunqa píše: Šance na kolektivní imunitu by byla bývala byla, kdyby se nikdy neočkovalo. Dosažení kolektivní imunity pomocí vakcinace je absolutní nesmysl a zcela nereálná představa.
Promiň, ale ty jsi úplně blbá. Víš, kolik umíralo ve světě lidí na spalničky před zavedením očkování? Kvůli takovým kravkám jako ty to vypadá jak to vypadá.
@lucenka píše:
a proč by to měli dělat? Ty si necháváš dávat všechna nepovinná očkování a v dospělosti se necháváš pravidelně přeočkovávat proti nemocem, na které jsi byla očkovaná v dětství?
Já třeba jo, je to takový problém si to ohlídat? Jinak si ale myslí, že kdyby podivné neočkující matky nechaly svoje fakánky očkovat, tak by to dospělí vůbec řešit nemuseli.
@Zabatko píše:
Já třeba jo, je to takový problém si to ohlídat? Jinak si ale myslí, že kdyby podivné neočkující matky nechaly svoje fakánky očkovat, tak by to dospělí vůbec řešit nemuseli.
já žádného takového člověka osobně neznám…kolem mě si nikdo v dospělosti nedal MMR, vakcínu proti černému kašli ani si nenechal doočkovat Hemofilius, který je v očkovacím kalendáři dětí relativně nově.
@Zabatko píše:
Promiň, ale ty jsi úplně blbá. Víš, kolik umíralo ve světě lidí na spalničky před zavedením očkování? Kvůli takovým kravkám jako ty to vypadá jak to vypadá.
Něco takového jsem jí chtěl napsat taky, ale vzhledem ke svým etickým zásadám nemůžu nadávat.
![]()
@Zabatko píše:
Pokud z 30 dospělých nemá 30 protilátky tak za epidemie může i to, že očkování dlouhodobě nefunguje a dospělí se nenechají přeočkovat. Jako první by měli jít ti co tak křičí jak za epidemie můžou neočkující.
@lucenka píše:
a proč by to měli dělat? Ty si necháváš dávat všechna nepovinná očkování a v dospělosti se necháváš pravidelně přeočkovávat proti nemocem, na které jsi byla očkovaná v dětství?
Pokud je nejake ockovani, ktere ma tendenci ztratit ucinnost, tak ano. Ja nechci spalnicky…
@Zabatko píše:
Promiň, já třeba kluka touto vakcinou očkovat nemůžu, a ze svého pohledu vůbec nevidím ale problém v neockovanych dětech, když to sem dotáhne dospěly člověk z Indie, Thajska, Ukrajiny. I kdyby byly všechny děti naockovane, tak to sakra dospěly řešit budou, protože se tu krasne rýsuje situace, kdy to klátí prave dospělé
@Lenka_Hal píše:
Pokud je nejake ockovani, ktere ma tendenci ztratit ucinnost, tak ano. Ja nechci spalnicky…
tak popravdě mě nikdy nenapadlo si hlídat dobu účinnosti jednotlivých vakcín z dětství. A ani mi to nikdy nenabídli v žádném očkovacím centru nebo u doktorky.
@ospalámyš píše:
Pokud z 30 dospělých nemá 30 protilátky tak za epidemie může i to, že očkování dlouhodobě nefunguje a dospělí se nenechají přeočkovat. Jako první by měli jít ti co tak křičí jak za epidemie můžou neočkující.
A je smutne, ze na to nemysli samotni zdravotnici…
Predstava, ze si v lete udelam vylet do CR a chytnu spalnicky, je dost neprijemna
My si nastesti museli tohle poresit kvuli zelene karte. Paradoxne, tim ze nam delali protilatky a ja nemela ockovaci prukaz, zkoncili jsme na plicnim, protoze protilatky byly pozitivni, a tubera holt neni zadna sranda ![]()
@Lenka_Hal píše:
A je smutne, ze na to nemysli samotni zdravotnici…
Predstava, ze si v lete udelam vylet do CR a chytnu spalnicky, je dost neprijemnaMy si nastesti museli tohle poresit kvuli zelene karte. Paradoxne, tim ze nam delali protilatky a ja nemela ockovaci prukaz, zkoncili jsme na plicnim, protoze protilatky byly pozitivni, a tubera holt neni zadna sranda
a v USA se nebojíš, tam jsou totiž taky https://www.usatoday.com/…a/495735002/
předpokládm, že v jiných US státech to bude dost podobný