Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucenka : „navíc nejsi chráněná ani proti příušnicím a zarděnkám“
Ale uz jsme off topic a slivickarime, uznavam…
@beruska9 píše:
@lucenka : „navíc nejsi chráněná ani proti příušnicím a zarděnkám“Ale uz jsme off topic a slivickarime, uznavam…
no tak ale ty příušnice se všeobecně ví, že vyprchávají rychle… stačí se podívat na epidemie mezi puberťáky. Takže tam nemáš tu ochranu ani těch 20 let.
Pisete, že by měla vakcína chránit.. mě teď 28 v 19 jsem měla příušnice.. já i přítel… Já s tím měla větší problémy než on… ![]()
@lucenka : jo souhlasim, proto jsem treba hodne vahala s druhou davkou MMR, klidne bych ji uvitala az kolem 7 let, ale nakonec jsem ji dala po zvazeni vsech moznych pro a proti daleko driv. Ja reagovala konktretne na zardenky
Ty vypadaji, ze se drzi pomerne slusne dlouho.
@Anonymní píše:
Pisete, že by měla vakcína chránit.. mě teď 28 v 19 jsem měla příušnice.. já i přítel… Já s tím měla větší problémy než on…
Priusnice jsou pruser, ty pry vyprchavaji uz po cca 10 letech a v nekterych zemich uz pry kvuli tomu presouvaji druhou davku MMR na pozdeji…na to bych fakt brala monovakcinu na preockovani, ale toho se asi nedockame ![]()
@beruska9 píše:
Priusnice jsou pruser, ty pry vyprchavaji uz po cca 10 letech a v nekterych zemich uz pry kvuli tomu presouvaji druhou davku MMR na pozdeji…na to bych fakt brala monovakcinu na preockovani, ale toho se asi nedockame
V ČR se taky budou příušnice přeočkovávat později. A nebo to chce udělat dobrovolně, protože tam hrozí neplodnost atd.
@Jirka765 píše:
V ČR se taky budou příušnice přeočkovávat později. A nebo to chce udělat dobrovolně, protože tam hrozí neplodnost atd.
To by musela být ale v ČR monovakcina ![]()
@Lucie_Sx no jo, ale vedlejsi ucinky muze mit kdeco a presto se prumerny dozity vek stale prodluzuje. A kdyz se clovek podiva na statistiky, tak proste kde je vysoka proockovanost, tak tam ta nemoc byla v podstate vymycena, i dokonce s tim, ze u starsich lidi protilatky mohou vyprchavat. Ale tam kde lidi prestavaji ockovat a proockovanost klesa, tak tam se znovu ty nemoci objevuji.
Jinak koukam, ze mate doma pejska. Toho taky neockujes (nemyslim proti spalnickam
)?
Příspěvek upraven 18.04.18 v 11:31
@beruska9 píše:
@lucenka : jo souhlasim, proto jsem treba hodne vahala s druhou davkou MMR, klidne bych ji uvitala az kolem 7 let, ale nakonec jsem ji dala po zvazeni vsech moznych pro a proti daleko driv. Ja reagovala konktretne na zardenkyTy vypadaji, ze se drzi pomerne slusne dlouho.
Jo ty zardenky budou jediný, který drží celkem dlouho. Ale ono je to jedno, protože když se chceš nechat přeočkovat proti spalničkám nebo priusnicim, tak stejně dostaneš i zardenky
jako já bych se celkem nechala proti těm spalničkám přeočkovat, ale odmítám kombinovanou vakcínu
@lucenka ja po te kombinovane vakcine v roce 2016 nemela absolutne zadnou reakci, zadne potize… Jak jsem psala, tak preockovani tetanu bylo vyrazne horsi. ![]()
@ModraJeDobra píše:
@lucenka ja po te kombinovane vakcine v roce 2016 nemela absolutne zadnou reakci, zadne potize… Jak jsem psala, tak preockovani tetanu bylo vyrazne horsi.
Mně nejde o NU (v mém případě). Ale nechci se nechávat očkovat na nemoc, kterou jsem prodělala a mám tak protilátky
@lucenka píše:
To by musela být ale v ČR monovakcina
Musíte si poptat Fakefielda. Ten s nějakými monovakcínami kšeftoval. ![]()
@lucenka : no prave…uvidime no, ja bych seba mozna I preockovat nechala, u mw je to uz asi jedno
ale u ditete se mi zbytecne nechce davat dalsi davku vsecho kvuli jednomu z tech 3, i kdyz reakce nemel…ale zrovna pro kluky ty priusnice muzou byt pruser…ale uvidim, mam ted par let casu nad tim popremyslet, uvidime, jak se to vyvine di te doby.
@Lenka_Hal píše:
Ano, je „provax“, protoze to je i medicina a veda…
Co myslis tim „zmena dana pouze casem??“
Pokud je stejny efekt po planych nestovicich, co dokazuje? Nejak se nechytam..
Medicína i věda není celá provax, ale provax zatím vede ![]()
Změna daná pouze časem je myšleno tak, že do roku 1969 se prostě na infekce umíralo daleko víc, než teď. Ta změna, že teď se tolik neumírá, může být dána pouze tím, že to bylo „dříve“ a „teď“. (např. dříve se zdaleka tolik neumíralo na civilizační choroby. Kdyby se na ně dřív očkovalo a teď přestalo, tak se může říct „no jooo, přestali jsme očkovat a už nám to tu zase bují“)
@ModraJeDobra píše:
@Lucie_Sx no jo, ale vedlejsi ucinky muze mit kdeco a presto se prumerny dozity vek stale prodluzuje. A kdyz se clovek podiva na statistiky, tak proste kde je vysoka proockovanost, tak tam ta nemoc byla v podstate vymycena, i dokonce s tim, ze u starsich lidi protilatky mohou vyprchavat. Ale tam kde lidi prestavaji ockovat a proockovanost klesa, tak tam se znovu ty nemoci objevuji.
Jinak koukam, ze mate doma pejska. Toho taky neockujes (nemyslim proti spalnickam)?Příspěvek upraven 18.04.18 v 11:31
To není tak, že protilátky „mohou vyprchávat“, ale ony „vyprchají“.
Kolektivní imunita je mýtus - to, že je očkováno např. 95 % dětí, neznamená, že je imunní 95 % VŠECH lidí! Mrkni na výsledky sérologického přehledu, který zkoumá, které věkvé skupiny už nemají protilátky. Výsledky jsou tristní. Mrkni na nemocnost třeba u černého kašle - kolem 80 % nemocných jsou očkovaní. Prostě to není tak černobílé a ta mantra o vymýcení chorob je opravdu jenom mantra, jakmile se do toho zahloubáš, jak to vše funguje, tak najednou narazíš v každé druhé větě na „asi“, „pravděpodobně“, „tento mechanismus ještě neznáme“, „toto zjistíme, až bude vakcína na trhu více let“, „tady se asi objevily nové kmeny, na které vakcína tolik nefunguje“ atd. atd.