Spalničky 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1874
18.4.18 23:00

@lucenka njn, tak to uz je na uvazeni kazdeho. :) Pro dospele neni povinne nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
18.4.18 23:05

@Lucie_Sx no jasne ze neni nic cernobile. :) A nektere vakciny funguji lepe, nektere hure. Medicina a veda jde porad dopredu a nejde mit vse ihned perfektni, to neni realne. :) Ja zas vnimam, ze vakcinami se zachranilo spoustu zivotu, i kdyz nekdo to muze vnimat tak, ze by byla lepsi prirodni selekce - kdo nemoci prezije, ten ma narok dal predavat sve geny. :mrgreen: Kazdy pohled ma neco do sebe, ale nikdo z nas nechce, aby zrovna jeho blizci byli obetmi (at uz nemoci, nebo nasledku ockovani).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
18.4.18 23:20

@Lucie_Sx a treba ohledne ockovani psu - videla jsem v zahranici umirat psy na nemoci, proti kterym se ve vyspelem svete ockuje a tim jsou psi pak pomerne slusne chraneni, i kdyz to neni takzvane 100%ni - ale stale je to velky pokrok. Mozna proto mam pohled na vec jaky mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
18.4.18 23:36
@ModraJeDobra píše:
ahoj, ja nedavno nasla toto:„Kojenci matek, které prodělaly spalničky nebo proti nim byly očkovány, jsou asi do 6. měsíce chráněni přes placentu přenesenými protilátkami.“
Zdroj: https://www.nutriklub.cz/…ek/spalnicky
Tak predpokladam, ze kdyz jsem byla preockovana v roce 2016 jeste pred otehotnenim a letos v lete porodim, tak je miminko chvilku chraneno… ale buhvi.

Mě by úplně zajímaly podklady k takovýmu tvrzení :mrgreen: kolik respondentů na to měli, mi to totiž přijde vycucaný z prstu taková věta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
18.4.18 23:41
@Pam12 píše:
To jsou jen odhady na základě vybraných vzorku lidi. Já třeba vím, kdy člověk byl ockovan před mnoha lety a když si nechal v padesáti zjistit hladinu protilátek, tak ji měl úplně v pohodě. Je to proste kus od kusu

no ale to je ono - jestli chcou mít proočkovanost, proč zbytečně do všech rvát vakcíny, když stačí zjistit po nějakém období hladinu protilátek a případně doočkovat, když nejsou? :nevim: protože by to stálo víc peněz než každýmu píchnout vakcínu a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
18.4.18 23:53
@Lucie_Sx píše:
Medicína i věda není celá provax, ale provax zatím vede :nevim:Změna daná pouze časem je myšleno tak, že do roku 1969 se prostě na infekce umíralo daleko víc, než teď. Ta změna, že teď se tolik neumírá, může být dána pouze tím, že to bylo „dříve“ a „teď“. (např. dříve se zdaleka tolik neumíralo na civilizační choroby. Kdyby se na ně dřív očkovalo a teď přestalo, tak se může říct „no jooo, přestali jsme očkovat a už nám to tu zase bují“)

Ja se ve vede pohybuju a ver, ze opravdu to je tak, ze tech par proti proudu jsou exoti, kterych je nejen malo, ale i jako vedci stoji za velky kulovy. I kdyz v medicine se nepohybuju, predpokladam, ze tenhle „syndrom mimone“ bude stejny i tam :think:
Neco jako zmena casem ma proste nulovou informacni hodnotu. Vzdy je za tim nejaky jiny faktor, ktery se jen meni casem. Civilizacni choroby to je doufam jen takovy priklad, protoze tem se v tech desnych podminkach civilizace proste musi dobre darit :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
19.4.18 11:04
@KKatka23 píše:
Mě by úplně zajímaly podklady k takovýmu tvrzení :mrgreen: kolik respondentů na to měli, mi to totiž přijde vycucaný z prstu taková věta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
netusim. Porad si rikam, ze si k tomu najdu neco vic v nejakych studiich, ale pocasi je prilis hezke a po vecerech dohanim jine veci (kdyz zrovna nemrkam na emimino obcas :) ).
@KKatka23 s tou hladinou protilatek souhlasim - taky si myslim, ze by se mela zjistovat daleko vic nez se realne zjistuje. Ja chtela tyto protilatky zjistit pred otehotnenim, ale zila jsem v zahranici a v ramci kratsi navstevy CR bylo mnohonasobne jednodussi si jen nechat v ockovacim centru pichnout vakcinu. Pri zjisteni, ze uz treba protilatky nemam bych stejne musela cestovat zas do CR znova. Ale jinak kazdemu doporucuju si nechat spis zjistit protilatky.
Jinak mas pravdu, ze s tim zjistovanim protilatek pujde asi o prachy. :?
@Lenka_Hal mam podobnou zkusenost s kamarady ve vede.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
19.4.18 11:49
@ModraJeDobra píše:
netusim. Porad si rikam, ze si k tomu najdu neco vic v nejakych studiich, ale pocasi je prilis hezke a po vecerech dohanim jine veci (kdyz zrovna nemrkam na emimino obcas :) ).
@KKatka23 s tou hladinou protilatek souhlasim - taky si myslim, ze by se mela zjistovat daleko vic nez se realne zjistuje. Ja chtela tyto protilatky zjistit pred otehotnenim, ale zila jsem v zahranici a v ramci kratsi navstevy CR bylo mnohonasobne jednodussi si jen nechat v ockovacim centru pichnout vakcinu. Pri zjisteni, ze uz treba protilatky nemam bych stejne musela cestovat zas do CR znova. Ale jinak kazdemu doporucuju si nechat spis zjistit protilatky.
Jinak mas pravdu, ze s tim zjistovanim protilatek pujde asi o prachy. :?
@Lenka_Hal mam podobnou zkusenost s kamarady ve vede.

Jj je to stejně i s tetanem. Známy si nechává zjišťovat protilátky a naposledy po 25 letech od posledního přeočkování a hladina pořad dostatečně vysoka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
19.4.18 23:16

@Pam12 25 let - to je slusny. :)

Mne dnes prisel email, kde mi pan docent R. Madar z Avenieru mimojine zodpovidal dotaz ohledne imunity novorozence v mem pripade (preockovani proti spalnickam v r.2016). Pry ja sama protilatky velmi pravdepodobne mam a budu jimi chranit miminko prvniho cca pul roku.
Jestli je to tak (predpokladam ze pan docent vychazi z nejakych studii), tak aspon to nejmensi nejkrehci miminko bude chraneno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.4.18 23:46
@ModraJeDobra píše:
@Lucie_Sx a treba ohledne ockovani psu - videla jsem v zahranici umirat psy na nemoci, proti kterym se ve vyspelem svete ockuje a tim jsou psi pak pomerne slusne chraneni, i kdyz to neni takzvane 100%ni - ale stale je to velky pokrok. Mozna proto mam pohled na vec jaky mam.

No a není to i v té vyspělosti? Že podvyživený, zanedbaný pes z ulice na tom bude tak jako tak hůř?
Ono jde o to, že ty nežádoucí účinky tam prostě jsou, vždycky to nějaké procento očkovaných odskáče. U zvířat se to bere jinak, než u dětí. Nikdo nechce, aby to odneslo zrovna to jeho dítě, byť pro „ty nahoře“ to je prostě daň za tu proočkovanost (kdo z nás by ji ale chtěl osobně „platit“…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
20.4.18 00:07
@ModraJeDobra píše:
@Pam12 25 let - to je slusny. :)Mne dnes prisel email, kde mi pan docent R. Madar z Avenieru mimojine zodpovidal dotaz ohledne imunity novorozence v mem pripade (preockovani proti spalnickam v r.2016). Pry ja sama protilatky velmi pravdepodobne mam a budu jimi chranit miminko prvniho cca pul roku.
Jestli je to tak (predpokladam ze pan docent vychazi z nejakych studii), tak aspon to nejmensi nejkrehci miminko bude chraneno. :)

Aha, diky, tak vzhledem ke zdroji, tohle bude asi ta nejpravdepodobnejsi odpoved. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
21.4.18 23:38

@Lucie_Sx jasne ze ve hre je vic veci, ale proste urcite nemoci byly temer vymyceny az ockovanim. Ale chapu i druhy pohled na vec. Nikdo nechce zazivat pripadne vedlejsi ucinky na vlastni kuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
21.4.18 23:39

@Lenka_Hal snad jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
22.4.18 08:55

Nejlepší zdroj je Fake field. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.4.18 09:07
@lucenka píše:
tak to jsi výjimka… mně je víc, doktorka mi nic nedoporučila a rozhodně ani na očkování nepůjdu, protože je u nás pouze kombinovaná vakcína, kterou odmítám, protože obsahuje příušnice, proti kterým už mám doživotní imunitu díky prodělané nemoci.

máš prd…objeví se jiný sérotyp a prodělané onemocnění nebo očkování je k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+