Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Tak co vy na to? Popravdě já se bojím. Mám doma půl ročního chlapečka
Když se bojíš, tak jste se jistě celá rodina nechala před plánováním miminka přeočkovat ![]()
Bylo nakazeno cca 48 lidi a to jen v Praze.. opravdu si myslis, ze to je epidemie? Najdi si kolik je v CR obyvatel a pak zacni silet..
Vzhledem k tomu, že ročně je nahlášeno kolem dvaceti případů v celé ČR, a teď za čtvrt roku jen Praha hlásí skoro 50, tak je to celkem problém
holt je móda neočkovat…
@Hannah345 píše:
Vzhledem k tomu, že ročně je nahlášeno kolem dvaceti případů v celé ČR, a teď za čtvrt roku jen Praha hlásí skoro 50, tak je to celkem problémholt je móda neočkovat…
ty jsi v dospělosti přeočkovaná, nebo taky jedeš na módní vlně?
@Hannah345 jsem nekde četla, že většina nakažených jspu očkovaní ![]()
A upřímně si myslím, že je to zase jen nafouknutá bublina.
@lucenka zatím ne. Doktorka mi doporučila přeočkování kolem 25 roku, je mi čerstvě 23. Půjdu určitě, hlavně před plánováním rodiny
@lucenka píše:
ty jsi v dospělosti přeočkovaná, nebo taky jedeš na módní vlně?
Ano, jsem. Ještě nějaký problém?
@AlenaSu píše:
@Hannah345 jsem nekde četla, že většina nakažených jspu očkovaní
A upřímně si myslím, že je to zase jen nafouknutá bublina.
To jsi asi četla špatně.
@Hannah345 píše:
@lucenka zatím ne. Doktorka mi doporučila přeočkování kolem 25 roku, je mi čerstvě 23. Půjdu určitě, hlavně před plánováním rodiny
tak to jsi výjimka… mně je víc, doktorka mi nic nedoporučila a rozhodně ani na očkování nepůjdu, protože je u nás pouze kombinovaná vakcína, kterou odmítám, protože obsahuje příušnice, proti kterým už mám doživotní imunitu díky prodělané nemoci.
@radkka take jsem v dospelosti preockovana, jeste pred tehotenstvim. Tou kombinovanou vakcinou - tenkrat kolem me v zahranici mel furt nekdo priusnice a spol., tak jsem se nechtela nervovat. ![]()
@ModraJeDobra píše:
@radkka take jsem v dospelosti preockovana, jeste pred tehotenstvim. Tou kombinovanou vakcinou - tenkrat kolem me v zahranici mel furt nekdo priusnice a spol., tak jsem se nechtela nervovat.
Mně to nabídl lékař, jsem ráda. Já nikdy neměla ani příušnice a netoužím po nich… Jinak nějak extra očkovaná nejsem, třeba proti chřipce, ale tohle mi přišlo důležité…
@radkka píše:
Mně to nabídl lékař, jsem ráda. Já nikdy neměla ani příušnice a netoužím po nich… Jinak nějak extra očkovaná nejsem, třeba proti chřipce, ale tohle mi přišlo důležité…
No já priusnice měla… A od té doby nevěřím očkování.
@lucenka píše:
No já priusnice měla… A od té doby nevěřím očkování.
Asi o něm v tom případě nic nevíš. Žádná vakcína ti nezaručuje 100% ochranu, důležitá je vysoká proočkovanost v koletivu, tím se pravděpodobnost výskytu podstatě snižuje a dochází k úplnému zbavení se takové nemoci. Ano, i očkovaný může nemoc dostat, to ví snad i opice…
Tak co vy na to? Popravdě já se bojím. Mám doma půl ročního chlapečka