Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bginka píše:
Holky jsem opravdu rada, ze v tom nejsem sama a najdu tady stejne nazory na ty nase uplakane miminkaja uz vyzkousela taky snad uplne vse a vysledek nikde. A PL na obzoru
. Mala byla narozena planovanym cisarem ( neotocila se) tak si taky myslim ze to muze mit vliv, ikdyz znama mela to same a o miminku vubec nevedela. Mala v noci do 4 mesicu spala ukazkove a pak to slo z kopce a prislo k tomu i nocni rvani a uz toho je moc
vcera jsem si byla pro homeopatika na nocnidesy tak uvidime
holky drzim palecky at se nam to uz konecne zpravi a v noci jak bantujeme si vzpomente ze je nas vic
@pabe14 me mala vydrzi byt vzhuru 2 nekdy 3 hodky a je protivna a musi spat. Tedka ma konecne obdobi ze usne i doma jinak u nas fungoval jen kocar a jezdit a jezdit…vcera usla v 19hod. A v 21hod uz byla vzhuru ale s takovym bolavym brekem uplne jsem se zlekla co se stalo. V noci place uplne jinak
@pabe14 píše:
Jo jo někdy jsem statečná a někdy mám pocit, že se musím sebrat nastartovat auto a už se nevrátit![]()
nejhorší je že se ten deficit spánku projevuje i na malé..po opravdu strašných nocích je přes den strašně protivná pořád jen kňoura a kňourá
Ano odist niekde daleko som mala chut uz velakrat
![]()
No ten deficit spanku sa prejavuje aj na mne. Ako mna vsetci oznacovali na kludneho cloveka skoro flegmatika a za posledny rok sa zo mna stal cholerik
Ako mna dokaze vytocit uplna kravina ![]()
Ale teraz ked mava aj dobre noci, tak to dobieham a zacinam sa citit uz aspon trochu normalne ![]()
@Monika123 píše:
Ano odist niekde daleko som mala chut uz velakrat![]()
No ten deficit spanku sa prejavuje aj na mne. Ako mna vsetci oznacovali na kludneho cloveka skoro flegmatika a za posledny rok sa zo mna stal cholerikAko mna dokaze vytocit uplna kravina
Ale teraz ked mava aj dobre noci, tak to dobieham a zacinam sa citit uz aspon trochu normalne
Predevcirem malej trhnul rekord, brecel, fnukal a hucel temer 4 hodiny v noci. Hladila jsem, zpivala, nosila, mazlila, napit dala, Nurofen dala, do postele vzala a pozor, ano, nic nezabralo.
O nemocnici jsem si taky rikala, ze by to byla opravdu nadhera
Alespon pro me
Holky a vite co je na tom vsem nejlepsi? Ze az budou deti za par let spat celou noc, tak si ten spanek budem opravdu vychutnavat a budem za nej vdecne ![]()
@LindaPraha taky delam presne co ty v noci a taky bez uspechu
nekdy zaberre ze ji nakojim. A kdyz je dobre tak co 2 hodky. Uz to tak mam pul roku a jsem unavena jak fvyzicky tak hlavne psychicky. Proste moje dite neumi usnout ikdyz by tak strasne chtela musi to doprovazet sileny jekot a jak usne tak to je na chvili a znova ![]()
@pabe14 píše:
Taky občas má vysoký ječák ze spánku…nepřišla jsem na to co to je.. ** píše:
@pabe14 me mala vydrzi byt vzhuru 2 nekdy 3 hodky a je protivna a musi spat. Tedka ma konecne obdobi ze usne i doma jinak u nas fungoval jen kocar a jezdit a jezdit…vcera usla v 19hod. A v 21hod uz byla vzhuru ale s takovym bolavym brekem uplne jsem se zlekla co se stalo. V noci place uplne jinak
Ten jecak - napadaji mne nocni desy ![]()
@bginka u nas zase priserna noc, vzhuru jsme byli asi 20×. Ja uz nemuzu, ani fyzicky, ani psychicky. Vcera to na me as padlo…je o hrozne
@LindaPraha píše:
@bginka u nas zase priserna noc, vzhuru jsme byli asi 20×. Ja uz nemuzu, ani fyzicky, ani psychicky. Vcera to na me as padlo…je o hrozne
to je mazec. je mi líto tebe i dítěte, nevyspíte se ani jeden
mě už fakt napadá jen vyzkoušet alternativní medicínu, příp. ozkoušet přesun nábytku kvuli geopatogenním zonám, přijde mi, že je zde „něco“,co je třeba odblokovat.Asi tomu nebudeš věřit, ale známým pořád plakalo dítě, pak zjistili, že v domě, kde nyní bydlí, se stalo neštěstí s úmrtím. nechali dum vysvětit a za pár nocí se spánek dítěte zlepšil. tak nevím, možná bych to zkoušela řešit i tímto směrem…
![]()
@brko dum mame nove postaveny. Tyden jsme byli pryc a noci identicke… Veri na to o pises, ale u nas to asi problem nebude, kdyz to dela vsude ![]()
@LindaPraha píše:
@brko dum mame nove postaveny. Tyden jsme byli pryc a noci identicke… Veri na to o pises, ale u nas to asi problem nebude, kdyz to dela vsude
jak vám jen pomoci?
eště ti sem dám možnosti, proč se muže tvé dětátko budit, tipla bych to an posun v PM vývoji, ale to spíš budeš vědět ty:
Proč se děti v nocí budí, aneb nepřátelé dětského spánku:
hlad, žízeň,
potřeba vylučovat
kojenecká kolika
růst zubů,
dráždivé oblečení nebo jiná nepohodlí,
ucpaný nos,
období rychlého růstu, psychomotorického vývoje
velké teplo nebo naopak zima,
změna teploty v místnosti,
dráždidla ve vzduchu,
studená postýlka,
neobvyklé zvuky,
gastroezofageální reflux,
potravinové alergie,
histaminová intolerance,
teplota nebo horečka,
noční můry nebo zlé sny,
separační úzkost,
noční počůrávaní,
zánět močových cest,
různé jiné nemoci.
@brko ja mam podezreni na zuby, tedy ma jich 8 a trapi ho dalsi. Je na to dost maly, ale treba mu opravdu rostou stolicky…tech prvnich 8 zubu bylo hroznych, ted je to ale neunosne. Bohuzel obcas skusim i Nurofen, ktery vubec nezabira. Homeo uz jsme zkouseli davno… Nebo je to proste kombinace vice veci, uz nevim, jak mu pomoct
Ale dekuji za vypis. Za dva tydny jdeme k doktorce, ta na me vzdycky cuci jak na magora, ze co chci, ze deti breci ![]()
Baby ale to je hrozne, ze nam s tym nikto nemoze pomoct ![]()
No ja nemam co poradit, lebo u nas tiez proste nic nezabira.
Ja uz som si myslela, ze ja som divna a on to citi…ale ked spal s mojou mamou, tak to bolo este horsie
Mama mi ho po par nociach vratila
, ze uz nevladze ![]()
Ked spal s manzelom, tak to je to iste ako so mnou.
No babka mi vravela (totiz moj drahy manzel ako dieta tiez spal hrozne, ale len do 9m), ze jej doktorka na to dala Diazepam…no ale ona mu to nedala…vravela, ze to proste vydrzi.
Keby sme aspon vedeli kedy to skonci…proste by sme videli ten ciel.
Ale co ja si nemam co stazovat…proste uz ma aj dobre noci, tak mne uz staci malo a som vyspata. Ako tuto noc povazujem za dobru a to bol hore tusim 5-6×.