Spaní po půl hodinách 8měsíčního

239
18.5.15 15:01

spaní po půl hodinách

Zdravím, potřebuji poradit, protože už jsem se silami nějak v koncích. Mám skoro 8měsíčního chlapečka, který fakt mizerně spí. Nikdy nebyl extra spavec - přes den mu vždycky stačilo 3× denně půl hodiny a v noci buzení co hodinu a půl…Ale teď si i to málo ještě okleštil, nevím, asi usoudil, že mu něco spánkem uniká. Spí přes den dopoledne dvacet minut, odpoledne dvacet minut a předvečer zase dvacet min. Usíná cca v devět večer a do jedné ráno se budí po dvaceti minutách - vždycky uklidním kojením, uhoupu, a pak po půlhodinách, někdy spí jednou hodinu a půl v kuse. Tenhle extrém trvá už dva týdny. Dudlík nefunguje, chtěla bych odstavit, ale UM nechce, vypije max 60ml… Já prostě už nevím, co s ním. Máte někdo podobnou zkušenost? Kdy se to zlepšilo? Ať se mám na co upnout, nebo mi fakt hrábne :-D Díky :-)

Příspěvek upraven 18.05.15 v 15:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.5.15 15:05

@Andulonka vyměnit :mrgreen: ale néé, naprosto rozumim, mám doma přesně to samé. Zkouším milion věcí a marně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
18.5.15 15:05

Precti si knizku, Kazde dite muze dobre spat…
Musis mit pevnou vuli a zabere to. :hug:

• Citovat
  • Upravit
239
18.5.15 15:13

Knížku přečtu, děkuji za tip. Snad se dostaví nějaká změna, ale myslím, že už jsme zkusila asi všechn možné metody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
18.5.15 15:15

@martina.se a máš nějaký tip, jak pak fungovat přes den? Mám ještě jedno dítě, tak musím být čilá, hbitá a vždy připravena zodpovědět stovky dotazů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.5.15 15:29

Mě spal takhle přes den nejstarší, podle něj jsem si mohla nařídit hodinky na 20 minut, přesně po téhle době po usnutí se probudil..cca do 6m spal 3 krát denně, od 8m 2 krát denně, od roka 1 denně..tepve pak se to občas začalo protahovat. v noci už ani nevím jak často se budil, tak 3-4krát, bez kojení celou noc vydržel až v roce a půl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
18.5.15 15:48

@Andulonka Ahoj, spi sam v postylce nebo spite spolu v posteli?

• Citovat
  • Upravit
4760
18.5.15 15:53

Zkusila bych ho odsunout do jiného pokoje… u nás to zabralo, ale bohužel jsme to vymysleli, až skoro ve dvou letech :zed: :zed: :zed:
samozřejmě nečekej výsledek hned první noc, chce to chvíli vydržet…
ale jestli to trvá dva týdny, tak to klidně může být jen chvilkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
18.5.15 16:00

Nejmladší syn byl to samé. Spal hodně špatně skoro do roka a půl. Zkusila jsem všechno, nakonec pomohlo to nedramatizovat a nechat ho v noci spát v posteli u mně a ve dne jsem hodně nosila v manduce, v té i spal. Časem z toho vyrostl a spí v pohodě sám v pokoji celou noc, ale do toho roka a půl prostě chtěl být co nejvíce se mnou, s mámou, na tom není nic divného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
18.5.15 16:00

Mne dcerka v osmi mesicich take spala extremne spatne. Ted je ji necelych ctrnact mesicu a je to o sto procen lepsi. Ale kojim porad v noci, leze, spime spolu. Postylka - dcerka - ja - manzel.

V posledni dobe jsem zjistila, ze je pro ni lepsi, kdyz nema moznost se moc hybat (otacet). Tzn. z jedne strany ma kojici polstar a z druhe strany ma cip deky. Pak jsem hned ja :-)

Nocni kojeni jsme vypilovaly, kojim v polospanku a malokdy uz se budim unavena.

Nekdy mi prijde, ze se budi, aby si jen overila, ze u ni jsem. Tak to muze byt u vas stejne.

Tak jen tip :-) Nejsem zastance vyrvavani nebo odstaveni takto malych deti, tak uvidis, zda ti to pomuze ci nikoliv :kytka:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
18.5.15 16:02

@dianaa :pankac:

Mame to stejne, stejny pristup. Podle mne nejprirozenejsi. Hezky jsi to napsala, mne se tak dobre myslenky formulovat nepodarilo :-)

• Citovat
  • Upravit
239
18.5.15 16:19

Jej, rok a půl, to je doba ještě :-)) @jezzz spí se mnou, ne že bych chtěla, ale už prostě nemám sílu ho patnáctkrát vracet do postýlky, možná to je chyba…ještě mě napadlo, že se ten stav zhoršuje možná kaší, kterou mu nedávám moc dlouho - doktorka mi řekla, ať mu dělám normální dětskou krupičku a plnotučné mlíko, tak jestli to třeba není tím? Jako je pravda, že on, jak se vzbudí, tak někdy tak pláče, že nejde utišit - je jakoby v polospánku, tak ho musím trošku vzbudit, ponosit, a pak teprve si cucne a hned usne… Má prostě stavy, jako kdyby měl koliky, ale prostě se mi nechce věřit, že by kolika mohla trvat tak dlouho. Jiné trávicí obtíže nemá, kaká pravidelně, tak nevím no…každopádně dík moc za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
18.5.15 16:27

@Andulonka tak resim to same. Malemu je 8 mesicu, od pateho mesice se budil po pul hodkach. Posledni dva tydny to vypiloval a dve hodiny v noci se budi po 5 minutach. Zkousela jsem ve mozne, spat s nim, uspavat jinak, kojit, nekojit. Ted uz jsem tak strasne vycerpana, ze druhy den praktikuju vyrvavaci metodu. Kdyz nic jineho, tak ma dnesni noc se budil po trec hodinach!! Po tolika mesisich je to neco neuveritelneho. Ale nevim, zda to nebyla nahoda… jinak do pateho mesice spal krasne. Pak zlom a ja padam po tech petiminutovkac na hubu. Takze uz jsrm sahla po nechavani vyrvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.5.15 16:30

Dali jsme malou do jiné místnosti a vstával k ní její otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
18.5.15 16:50

@Andulonka Tak to ma nocni desy. Vzbud ho, nam pomahal pejsem od Fisher Price, blika mu srdicko, kdyz ho pustis. Normalni svetlo, mluveni, atd. nepomahalo. Nebo mu zkus pretrit oblicej mokrou rukou. Nocni besy jsou pro lehci predstavu obdoba nasich nocnich mur. Deti toho hodne zaziji, neumi to zpracovat (nevyzrala nervova soustava) o pak to takto dopada :-(. Prosli jsme si tim taky. Na ne postylka ani vlastni pokoj nepomohou. Tim, ze ho vzbudis mu pomuzes, tak se tim hlavne netrap :kytka: Koj v leze, ja spim v kojici nocni kosilce, takze to z me strany zabere minumum prace. Vrele doporucuji! :kytka:

Zlepsi se to, neboj. Jen ma ted narocne obdobi :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí