Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@verulicek
dle tvých měřítek, jsem ťuťu matka
To je od tebe hezké, že mě tak vnímáš…Každopádně mám ještě 18ti letou dceru a mohu tě ujistit, že jednoho krásného dne začala usínat sama bez jakýchkoliv metod ![]()
Naopak dnes usíná absolutně bez přípravy i odpoledne ![]()
Pokud jsi si přečetla článek, jistě jsi se tam dočetla, co to s dítětem může udělat, jak se asi cítí.
Neznám žádné zvíře, které za prvé má pelech mimo svá mláďata a nepřijde když pláčou..Měli bychom se všichni více řídit instinkty, na které zapomínáme, než knihami, které nám matkám píše muž…zvrácené
@mari1912 kdybych se řídila instinkty, moje dítě by možná nepřežilo šestinedělí
a tvé pohrdání muži jako rodiči je očividné…razíš heslo, že muž je živitel..ale jak vidím, budeš sama ve věku mé matky a ta se na to dívá stejně..tím se to vysvětluje..ony starší matky, které mají malé děti, jsou přecitlivělé (a ač si to neuvědomuješ, svoji první dceru jsi vychovávala naprosto jinak, než své nynější robě…a určitě je z ní i přesto šikovná holka)
@verulicek
děkuji za psychologický rozbor
Mám vynikajícího otce pro svého druhorozeného. Ale jsou věci, které náleží matkám-to je porod, kojení, těhotenství…Pokud by mě muž říkal, že mám nechat vyplakat naše dítě, věř, že nechám vyplakat jeho
Jsem matkou…On je otec…A já mám ráda klasický model rodiny, kdy se matka stará o oheň a muž o potravu. Opačně to chlapa degraduje, ničí jim to sebevědomí, ztrácí mužnost.
Svoji první dceru jsem vychovávala trochu jinak, už jen proto, že ona prostě byla jiná
Beru ohled na individualitu člověka.
Má dcera vyžadovala cca do 10ti měsíců uspávat v ruce-tak jsem jí uspávala…Můjsyn to vyžadoval taky a tak jsem mu dopřála to samé co dceři
A ano, vyrostla z ní šikovná holčina ![]()
@mari1912 tady je moje bakalářská práce…možná by sis ji měla přečíst a pochopíš pak trochu jiný názor na dělení rolí a (nejen moje) životní postoje. http://digilib.k.utb.cz/…/10563/15907
Ja myslim, ze tu resime se zakladatelkou problemy se spanim. Opravdu nechapu, proc to tady plevelite. Clovek zde hleda radu a vetsina diskuzi se zvrhne k necemu takovemu. A ve finale vime stejny nic jako na zacatku, jen se musime prokousat hadkami. Si zalozte hadaci vlakno a tam si treba virtualne trhejte vlasy
@LindaPraha píše:
Ja myslim, ze tu resime se zakladatelkou problemy se spanim. Opravdu nechapu, proc to tady plevelite. Clovek zde hleda radu a vetsina diskuzi se zvrhne k necemu takovemu. A ve finale vime stejny nic jako na zacatku, jen se musime prokousat hadkami. Si zalozte hadaci vlakno a tam si treba virtualne trhejte vlasy
ona je většinou otázka zodpovězena pomocí prvních 5 komentářů, pak už debata sklouzává uplně jinam.. vždyt jsi na emiminu
![]()
@brko ja vim houbeles, ty noci jsou porad desny, i kdyz, nekdy uz je vyjimka…takovy svetylko na konci tunelu a kdyz se vzbudi jen 2×, skacu radosti
@LindaPraha píše:
@brko ja vim houbeles, ty noci jsou porad desny, i kdyz, nekdy uz je vyjimka…takovy svetylko na konci tunelu a kdyz se vzbudi jen 2×, skacu radosti
ono se to fakt srovná, ale člověk se úplně vyspí, až děti vyrostou a vypadnou z domu
.
@LindaPraha píše:
2×…tak to aj ja skacem radosti a pokladam to za super luxusnu noc ![]()
Posledne 3 noci boli zase desne…dufam, ze je to zubami…uz spaval par krat celkom fajn…ale aspon viem, ze dokaze spat aj dobre…po roku nespania som si par takych noci fakt zasluzila
![]()
Ahoj, máme to samé 9. měsíců holčička, tedy né po 20 minutách ale tak 6× za noc. Bohužel tě zklamu - je na UM a stejně nic. Spala špatně od narození a to i přes den jak píšeš ty. Nyní dávám v noci už pouze čaj..nepomáhá…nepomáhá nic. Vstává od 4:30-6:00 dle hrůzostrašnosti noci
![]()
Spí sama v pokojíčku..má mantinel má i zábrany…nic no ještě čaj na spaní. No nic asi ještě mohu ten pediakid zkusit… ![]()
@bginka Zkus ji davat spinkat drive, je podle mne pretazena. Ja bych si ji vzala k sobe do postele, treba chce byt jen s tebou a potrebuje se tulit.
Ma ted jen blbe obdobi, dcerka si tim taky prosla. Jakmile jsem si ji vzala k sobe do postele, spani se zlepsilo.
Problemy se spanim mela v cca stejne dobe, je to v tomto obdobi bezne. Zlepsi se to, jen to chce cas ![]()
@mari1912 píše:
@verulicek
dle tvých měřítek, jsem ťuťu matkaTo je od tebe hezké, že mě tak vnímáš…Každopádně mám ještě 18ti letou dceru a mohu tě ujistit, že jednoho krásného dne začala usínat sama bez jakýchkoliv metod
Naopak dnes usíná absolutně bez přípravy i odpoledne
Pokud jsi si přečetla článek, jistě jsi se tam dočetla, co to s dítětem může udělat, jak se asi cítí.
Neznám žádné zvíře, které za prvé má pelech mimo svá mláďata a nepřijde když pláčou..Měli bychom se všichni více řídit instinkty, na které zapomínáme, než knihami, které nám matkám píše muž…zvrácené
Krasne napsano
![]()
@pabe14 Proc je v pokojicku? Neplace ti proto, ze nechce byt sama? Zjevne se ti nebudi hladem / zizni, tak je potreba najit, co tvemu mimcu chybi ![]()
Se mnou v posteli spala ještě hůř…je zvyklá na svoji postýlku a lehce ji vše vzbudí. Tedy v ložnici jsme jí budili my. Ze začátku psala v ložnici jak v postýlce tak se mnou… jak jsem psala spí takto špatně od narození…
@jezzz píše:
@pabe14 Proc je v pokojicku? Neplace ti proto, ze nechce byt sama? Zjevne se ti nebudi hladem / zizni, tak je potreba najit, co tvemu mimcu chybi