Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak samozřejmě, že doma si chodíš v pohodlném oblečení, ale neznám nikoho, komu by běhaly doma děti nahý a cvakaly drápkama o podlahu
. Kdyby nepřišla chůva a neoblíkla je, tak jsou asi nahý celej den. Vzhledem k tomu, že píše, že se pokakaný mimino meje jen čistou vodou, vypadá to, že mýdlo nemají žádný. Ale ať si to každý dělá jak chce, já to mám prostě s hygienou jinak.
Holky, jak tady některé píšete, že jste „čuňata“
Já bych z pohledu jiného člověka taky byla. Děti mají někdy šmouhu na tváři od jídla celý den. Oblečení dávám tak 3 dny (samozřejmě čisté a nesmradlavé a ponožky a spodní prádlo mají denně čisté) a spí teda v pyžamu. Nemůžu pořád prát, jsem ráda, že usuším prádlo i tak.
Teď momentálně běhají i přes moje několikeré upozornění bosé a teplo tady zatím taky moc není. Atd, atd. Ale pokud budeme zakladatelce věřit, tak to, co píše, v pořádku není.
@Monchichik píše:
Tak samozřejmě, že doma si chodíš v pohodlném oblečení, ale neznám nikoho, komu by běhaly doma děti nahý a cvakaly drápkama o podlahu. Kdyby nepřišla chůva a neoblíkla je, tak jsou asi nahý celej den. Vzhledem k tomu, že píše, že se pokakaný mimino meje jen čistou vodou, vypadá to, že mýdlo nemají žádný. Ale ať si to každý dělá jak chce, já to mám prostě s hygienou jinak.
A proč by nemohly běhat nahaté, když jim to vyhovuje?
Třeba proto, že píše, že tam mají zimu a že mají studený nožky. A aby mi děti pobíhaly po bytě nahatý mi normální nepřijde.
@Monchichik píše:
Třeba proto, že píše, že tam mají zimu a že mají studený nožky. A aby mi děti pobíhaly po bytě nahatý mi normální nepřijde.
Studené nožičky neznamená, že dětem musí být zima. Už jsem tu psala, že mně kluk běhal po studeném baráku jen v triku a slipech. Nic divného mi na tom nepřijde.
@Monchichik a asipak nebudou behat nahaté celý den, když řeší, že spí v oblečení co měly přes den, že když si kluk neutře pindíka, tak si znečiští tepláky.
V pohodě, vždyť říkám, že každý to má jinak a ať si to každej dělá jak chce. Tady mi přijde, že jsou nahý, protože je nikdo neoblíkne a asi je to ani nenaučil. Chůva nepíše, že mají nějakej problém zůstat oblečený, když to udělá ona.
Tak pindíka si neutírá nikdo, koho znám
a to mám byt plnej kluků, ale od toho je spodní prádlo, který si každej den vyměníš.
@Trispinta píše:
@PetrVesely Jistěže,pěknou neděli.
Děkuji, Vám také.
@jarden píše:
Děkuji za názor. Možná mi poradíte, jestli je i ok, když se chlapeček neutírá po malé a nosí jen tepláčky bez spodního prádla, stejné i několik dní za sebou… Děkuji.
Slečno/dámo, mi chlapečci, s dovolením otřepáváme. ![]()
@Pomka píše:
Ja na zadek pouzivala, ale hlidala jsem, jestli je pokozka v poradku, mala je snasela dobre. Na ruce hooodne vyjimecne, kdyz jsme venku a domu by to nepockalo, na oblicej v zadnem pripade. Je mi blbe, jen si to predstavim.
Já je mám hlavně v autě, na dlouhé cesty, kde pak děti musí jíst. To pak vyhrává ubrousek, před bordelem z obchodů, nemocnic atd.
@Lama Lama píše:
bych si asi taky kousala nehtys nadsázkou
@scentini píše:![]()
dcera je jeste horsi jak ja. Fleky na obleceni nesnasi, tricko ma pidi flek a uz ho ze sebe rve.Cely den lita s hadrem a vsechno utira a rika ze mame doma bordel
![]()
. Minule prisel tatinek domu, sel za malou se privitat a ta ho sjela, ze si neumyl ruce a neni prevlecenej
Tak nez mit doma tohle, tak budu mit radeji ty nahaty a spinavy deti.
Děti běhají nahé - to je špatný hygienický návyk? ![]()
V domácnosti se nevedou vlhčené ubrousky a tekuté mýdlo - ani jedno z toho není pro hygienu potřeba, proboha ne každý potřebuje mít trilion serepetiček, tím spíš když třeba nesouhlasí s jejím pozitivním přínosem a nebo to prostě jenom neřeší.
@Trispinta píše:
@PetrVesely Každý má jiný názor, zkuste se s tim nějak poprat,nejde primárně o ubrousky, viz. založené téma.
A co kdyby ses s tím poprala ty, když takhle rejpeš do ostatních matek? Utírání pusy vlhčenýma ubrouskama je humus.