Špatně vrácené daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
9.3.17 10:09

@j.a.n.i1 to nevím, ale když jsem dávala čestné prohlášení manželky je tam napsáno, zároven prohlašuji, že jsem za rok… neuplatnovala žádné danové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
9.3.17 10:39

Netuším, jak je to přesně, ale známý pokud si chtěl dát do daní „slevu na manželku“, tak si daňové přiznání musel udělat sám. Jeho kolegové takhle o ty peníze přišli.
Tohle je naše několik let stará zkušenost, nevím, jak to funguje nyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
9.3.17 11:00

@nelinka204 Ale to, co ty si napíšeš do čestného prohlášení přece nijak neovlivňuje to co se smí nebo nesmí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.17 11:00

Opět zopakuji, příjem 68000kč jsem nepřesáhla. PPM činilo v roce 2016 cca 18300kč a z práce v hrubém za proplacenou dovolenou cca 28000kč. Tudíž jistě správně počítám, že do 68000kč je to daleko.

Jinak si mě manžel odečítal již v minulosti a nebyl s tím problém. Ovšem letos nám to nějak nesedí.

Beru to správně, že i kdyby si odečítal jen mě, tak i přesto by mu měli vrátit to, co sám zaplatil, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
9.3.17 11:04

@Paprika.Cervena Ano, bereš to správně, určitě bych se na jeho místě zeptala účetní… podle toho rozdílu by fakt mohla být zapomenutá sleva na manželku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.17 11:06

@j.a.n.i1 Děkuji, zkusila jsem si znovu dát kalkulačku na internetu, neuvedla jsem děti, tudíž jsem dala daň vyšší o těch cca 30000kč a stejně stále vychází přeplatek cca 33000kč.

Pokud se tedy potvrdí, že jsem nebyla odečtena, může to účetní napravit, nebo se to musí řešit už přes finančák, když je březen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
9.3.17 11:09

@Paprika.Cervena Přesněji řečeno, pokud bylo od manžela vše v prohlášení vyplněno a od tebe doloženo, tak to účetní opravit musí - její chyba, její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.17 11:11

@j.a.n.i1 A pokud by dejme tomu došlo k chybě a třeba mé prohlášení někam založila, tím pádem ho proto nedoložila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
9.3.17 11:19

@Paprika.Cervena Tak je její problém, že ho založila, ona tu vratku musí přepočítat… on nic nikomu nedokládá, celou vratku počítá a doklady archivuje ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
9.3.17 11:34

Tam se to počítá ze skutečně zaplacených daní, takže je otázka, zda to máš dobře spočítané…tvůj roční příjem nesmí překročit 68 tisíc, myslím, že se tam počítá všechno i rodičák…takže je otázka, zda to splňuješ a zda mu ještě mají z čeho vracet…zda zaplatil na daních tolik, aby bylo z čeho odečíst i ženu…
vybodni se nějaký kalkulačky na netu, zkus si vyplnit rovnou ten interaktivní formulář na daně a uvidíš, co ti to vyhodí, pokud znáš všechny údaje, tak to bude nejpřesnější a spočítá ti to samo

Příspěvek upraven 09.03.17 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.17 11:41

Vzala jsem 12 výplatnic a dle toho to spočítala. Opět opakuji, umím počítat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.17 11:42

Stejně jako opět opakuji a naposledy, že jsem neměla příjem vyšší než 68000kč. Pořád dokola :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
9.3.17 11:43

Jo jen tak mimochodem, pro všechny co tu řeší, jestli to zakladatelka dobře spočítala, to vůbec nehraje roli, protože mzdovka to nemá šanci jak zkontrolovat, takže tu slevu uplatní i v případě, že by to bylo spočítané blbě (krom případu, kdy i manželka pracuje u stejné firmy a překročila by to příjmem od nich).

@krokodylek Ne, rodičák se do toho fakt nepočítá, to je sociální dávka a ne příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
9.3.17 11:44
@Paprika.Cervena píše:
Stejně jako opět opakuji a naposledy, že jsem neměla příjem vyšší než 68000kč. Pořád dokola :think:

Ono i kdybys měla, tak to účetní nijak nezjistí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
9.3.17 11:45
@Paprika.Cervena píše:
@j.a.n.i1 Děkuji, zkusila jsem si znovu dát kalkulačku na internetu, neuvedla jsem děti, tudíž jsem dala daň vyšší o těch cca 30000kč a stejně stále vychází přeplatek cca 33000kč.Pokud se tedy potvrdí, že jsem nebyla odečtena, může to účetní napravit, nebo se to musí řešit už přes finančák, když je březen?

A dali jste té účetní prohlášení / potvrzení o tvých příjmech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák