Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@j.a.n.i1 píše:
Přesně tak, ale to naše paní děsně chytrá nepochopí…
Uklidněte se, laskavě, a přestaňte se do mě navážet!!!
@Sweet_Angel2 Nikdo se do tebe nenaváží, pitomce ze sebe děláš akorát ty sama, normální člověk totiž uzná svou chybu.
@j.a.n.i1 Ta jen mudruje, ale aby byla konkrétní, to ne, takže o tom ví asi pěkné kulové.
@adam75 @elpiska Děkuji, pěkně jste to vysvětlili. Ten výpočet od účetní byl právě trochu jiný. Ukážu toto známe. Každopádně ty úroky z hypo právě vycházely ve stejné částce, tedy 15% z těch úroků. Proto jsem to brali jako logické vysvětlení, proč je vrácení v částce, jaké je. Neměli jsme důvod v tomto účetní nevěřit. Děkuji ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Sweet_Angel2 Nikdo se do tebe nenaváží, pitomce ze sebe děláš akorát ty sama, normální člověk totiž uzná svou chybu.
Laskavě mi netykejte, krávy jsem s Vámi nepásla!
@Sweet_Angel2 Zde na foru je tykání standardem, zvláštní je, že to vždy někomu začne vadit ve chvíli, kdy se ukáže, že to co tu tvrdí je blbost ![]()
@adam75 píše:
@Sweet_Angel2 ne, to není 15 % z úroků, to je ten daňový bonus na děti. 7 500 Kč zaplatil na dani, daňový bonus na jedno dítě 1 117 Kč x 12 měsíců = 13 404 Kč, celkem 7 500 + 13 404 = skoro 21 tis. Kč. Nevzniklo to ale hypotékou, vzniklo to bonusem na děti.
Mohu se Vás na něco zeptat? Daňové zvýhodnění na dítě je v každé mzdě, jak je tedy možné mít ještě za toto dítě daňový bonus v ročním zůštování daně?
@Sweet_Angel2 to je úplně jedno.
Scénář 1 - uplatní děti každý měsíc: celkem za rok odvede na dani 7500 a dostane 7500 + bonus zpátky, tj. 20 904. Čistou mzdu má ale každý měsíc o ten bonus vyšší.
Scénář 2 - uplatní děti až na konci roku: odvede na dani 7 500 + 13 404 (to jsou ty neuplatněné děti). Čistou mzdu má každý měsíc o ten bonus nižší než ve scénáři 1. Na konci roku si uplatní slevy (na manželku, hypotéku…) na celou odvedenou daň, tj. na 20 904, to dostane zpátky, plus dostane bonus na děti za celý rok 13 404. Na konci roku dostane v součtu přesně o tolik víc, o kolik dostával každý měsíc v čisté mzdě míň než v předchozím scénáři.
Nemůže vyjít jedna varianta výhodněji než druhá. V prvním scénáři méně odvede, více dostane v průběhu roku, méně dostane na konci roku. Ve druhém scénáři více odvede, méně dostane v průběhu roku, více dostane na konci roku.
@Sweet_Angel2 protože měsíčně se odečte sleva na poplatníka, pak zvýhodnění na dítě. Vše. V ročním zúčtování se nejdříve odečtou úroky z hypo, které sníží daň. základ a daň je tím pádem nižší než v každém měsíci, a až poté poplatník a dítě. Takže konečný výsledek půjde do mínusu, i když měsíčně byl třeba kladný.
Btw. nechcete třeba uznat chybu a omluvit se?
@Sweet_Angel2 píše:
Laskavě mi netykejte, krávy jsem s Vámi nepásla!
@Sweet_Angel2 píše:
Mohu se Vás na něco zeptat? Daňové zvýhodnění na dítě je v každé mzdě, jak je tedy možné mít ještě za toto dítě daňový bonus v ročním zůštování daně?
protože se to v daňovém přiznání komplet celé přepočítá, uplatní se všechny slevy, vypočítá se nárok skutečný za ten rok, od toho se odečte to, co již bylo vyplaceno a dopočítá se zbytek, případně se vyplatí i daňový bonus, který vyšel do mínusu…
@adam75 Takže, jestli to dobře chápu, tak může být jen jedna varianta. Tedy, pokud je scénář 1, tak nemůže být scénář 2. Ale tento člověk měl scénář 1, tedy uplatňoval slevu na dítě v měsíční mzdě. Teď si uplatňoval slevu na manželku a na hypotéku…
@Sweet_Angel2 Ale v obou variantách se to vždy přepočítá za celý rok se zohledněním všech odečtů.
@Sweet_Angel2 to je snad jasné, že může být jenom jedna varianta. Buď uplatníte dítě každý měsíc nebo na konci roku. Nemůže vyjít jedna výhodnější než druhá.
@j.a.n.i1 To vím, také jsem to v jednom mém příspěvku psala a Vy jste mi napsala, že melu blbosti. Ale mě teď není jasné, jak je možné, že po veškerém tom odečtu, včetně dítěte, za které byla slevy na dani v měsíční mzdě, je vyplácen bonus cca 13tisíc za dítě, když se za toto dítě ta sleva na dani odečítala měsíčně. Tedy není přeci možné, aby byla sleva na dítě a pak ještě to bylo vyplaceno jako bonus v ročním zůčtování daně. To postrádá logiku.