Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Miasofi Tak ona to nepotřebuje vědět, ani když by si tě uplatňoval… tam je podstatné žes neměla příjem nad 68 tis. ale jestli si byla na RD, osoba pečující nebo ses jen doma dloubala v nose a platila si sama zdravotní, to už je taky tvůj problém.
@j.a.n.i1 píše:
@Miasofi Tak ona to nepotřebuje vědět, ani když by si tě uplatňoval… tam je podstatné žes neměla příjem nad 68 tis. ale jestli si byla na RD, osoba pečující nebo ses jen doma dloubala v nose a platila si sama zdravotní, to už je taky tvůj problém.
Já jsem ale měla nad 68t.
@Miasofi Jasně, to chápu, já to spíš myslela tak, že i kdybys měla pod 68 tis. tak není podstatné proč.
@j.a.n.i1 píše:
@Miasofi Jasně, to chápu, já to spíš myslela tak, že i kdybys měla pod 68 tis. tak není podstatné proč.
Aha, takže to potvrzení nepotřebuju že? Jen to, že jsem neuplatňovala děti.
Když už se to tady řeší, taky bych měla dotaz: v jakém pořadí se uplatňují děti? Jde o to, že k nám v průběhu roku roku přibylo dítě, které je druhé nejstarší…mám ho psát jako poslední, nebo druhé?…Díky
@krokodylek To je úplně fuk, pořadí si určuješ ty, takže bych ho napsala jako poslední, protože kdybys ho chtěla psát jako druhé, tak v tom zbytečně děláš bordel…
@j.a.n.i1 Děkuji, já to právě nemohla nikde najít…v tom případě bych ho napsala právě jako první, myslím, že je to nejvýhodnější varianta ![]()
@krokodylek Není, je to úplně jedno, i když ho napíšeš první, tak dokud tam napsaný není, tak ty další nemohou být psané jako druhé a třetí, dokud jsou tam jen 2, tak by musely být první a druhý a teprve pak 2. a 3.
Pokud si mohu určit pořadí, ve kterém děti uvedu, sama, pak můžu i toto dítě napsat na první místo, ne? nebo třeba na druhé, podle věku…
I když teda když to tak po sobě čtu, zní to nelogicky, dát na první místo dítě, které u nás nebylo celý rok…což ovšem v případě formulářů pro stát neznamená, že to nejde
@krokodylek No, ale dokud tam to 3. dítě nemáš uvedené (resp. nemohli jste ho uplatňovat), tak ty další 2 nemohou být na 2. a 3. místě, ale budou stále na 1. a 2.
Příklad:
Amálka, Bořek celoročně, Cecilku získáš do péče od července tedy:
ale nelze:
proto to nemá smysl řešit a je nejjdendnodušší to nové dítě dopsat jako 3.
@j.a.n.i1 Ahá-
tak teď už to chápu…
Já si při té mateřské už sedím na vedení
![]()
Ahojky, je tu prosím někdo kdo by mi poradil ohledně vrácení daní? Moc děkuji
@Hanula1212 napíšu vám do zprávy. nechci to tu moc rozebírat. Děkuji ![]()