Špatně vrácené daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4944
9.3.17 17:22

@Hanula1212 Já někomu zpracovávám DP??? Kde jste to vzala? To, že jsem psala, že jsme to s někým řešili, neznamená, že něco zpracovávám. Pokud vím, tak jsem psala, že to dělala účetní, tak si toto prosím odpusťte.

@Regina Hero Úhrn příjmů. Těch 12× hrubá mzda bylo myšleno, ne že se to vynásobí, ale že se 12× započtě hrubá mzda.
To je fuk. Známá si prostě vše zadala do kalkulačky (jako paní zakladatelka) a vyšlo jí, že jejímu manželovi mají vracet 28 tisíc, ale jemu vrací jen 21tisíc, tak řešila proč je tam ten rozdíl. Řešilo se to s tou účetní, ta k tomu dala, co dala a znělo to celkem logicky a nikde jí nehaprovala žádná čísla, nebyl tedy důvod zpochybňovat to, co účetní řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 17:26

@Regina Hero Nevím, účetní prostě říkala, že hypo se do toho nepočítá, že ta jde nad rámec, když jsem známé argumentovala, že její manžel nemůže od státu dostat víc než kolik na daních zaplatil. Já nejsem účetní a když jsem zkoušeli dělat ten výpočet, tak to vlastně vycházelo podle toho, jak to účetní říkala, takže jsme neměli argument proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
9.3.17 17:26

@Sweet_Angel2 Ale vždyť tu nikdo nezpochybňuje tu výslednou cifru, ta podle těch čísel, cos tu uvedla odpovídá, jen to vysvětlení, resp. závěry z něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
9.3.17 17:30

@Sweet_Angel2 já jsem to pochopila tak, že máte pocit, že to účetní špatně zpracovala, tak sr snažíte pomoc známé chybu napravit. Vy se ptáte, my se tady snažíme vysvětlovat, a já se zeptat nemůžu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 17:31

@j.a.n.i1 To ani neříkám. Ale je divné, že to té známe kalkulačka vypočetla jinak. Tam spíš jde o to, že odpočet na dítě je za rok cca 13tisíc a 15% z úroků z hypo je také cca 13tisíc. A pokud tedy není dobře to, co ta účetní řekla, jak jste tu již několikrát řekla a já upozorňuji, že jsme neměli důvod jí nevěřit, takže jsme byli přesvědčení, že to tak je, tak nám není jasné, jak k tomu tedy přišla. Když jí to vychází a ještě trvdí, že hypo je nad rámec. Ten výpočet, co jsem tu uvedla je přímo od té účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
9.3.17 17:35

@Sweet_Angel2 Přišla k tomu - myslím k té cifře přesně tím výpočtem, který jsem pospala v příspěvku… kde vznikl informační šum, že hypo je nad rámec, to fakt netuším, každopádně není, ta se odečítá ze základu daně a tedy mezi prvními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 17:38

@j.a.n.i1 Jj, to jsem koukala, jak jste psala ten výpočet, ale vzhledem k tomu, že ona to počítala tak, jak jsem tu já psala, tak mi není jasné, že se dostala ke stejnému výsledku. Tedy 7500 zaplacené daně za rok + cca 13tisíc hypo (podle ní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
9.3.17 17:46

@Sweet_Angel2 No, ona to na 99% počítala v nějakém účetním programu… dobře tak si to zkus přepočítat s dvojnásobně vysokými úroky… co ti vyjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
9.3.17 19:23
@Sweet_Angel2 píše:
Nebudu se tady přít, protože nemáte pravdu. Vrácená daň nemůže být větší než daň zaplacená za daný rok, ale hypotéka se do toho nepočítá, ta jde nad rámec této daně. Momentálně jsme to řešili s jednou paní, kdy si taky myslela, že jim účetní špatně spočetla daně a že jí zapomněli odečíst. Její manžel za rok zaplatil cca 7500 na dani a jim bude vráceno přes dvacet tisíc. Manželku mu nemohou odepsat ve výšší částce, než kolik on odvedl, ale hypotéka může jít nad rámec, tedy 15% z úroků z hypotéky. Takže mi neříkejte, že to je blbost, když to tak prostě je.

tak to je naprosta blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.3.17 20:29

Můžu mít jen dotaz - manžel si bude DP podávat sám, mě jako manželku uplatňovat nebude, byla jsem loni na MD a měla ŘD, takže jsem přesáhla těch 68t. Ale nechápu, proč paní z finančáku po mě chce potvrzení, že jsem byla na té MD. To nestačí papír z práce, že já si děti neuplatňuji? Čestné prohlášení jí prý už nestačí. Moc děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.3.17 06:48

@Miasofi pokud máš zaměstnavatele, musí být potvrzení od něj. Čestné prohlášení nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
10.3.17 08:13
@Hanula1212 píše:
@Miasofi pokud máš zaměstnavatele, musí být potvrzení od něj. Čestné prohlášení nestačí.

Ano zaměstnavatele mám, potvrzení že děti neuplatňuji mi vystavil on. Já jen nechápu, na co paní z finančáku potřebuje po mě potvrzení, že jsem byla na MD a ŘD, když si mě manžel nebude uplatňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.3.17 08:21

Tak to nepotřebuje. Zkuste se jí zeptat, já nevidím jediný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 08:39

Mohu poprosit o výpočet?

Vše spočítáno dle výplatnic.

Superhrubá - 470935kč, základy daně - 70725kč.

Hypotéka 47500kč, odbory 3000kč, 2 děti (odečet je měsíčně) celý rok a sleva na manželku.

Kolik by měli vracet? :)

• Citovat
  • Upravit
800
10.3.17 08:47
@Hanula1212 píše:
Tak to nepotřebuje. Zkuste se jí zeptat, já nevidím jediný důvod.

Ona právě říkala, že potřebuje vědět, co jsem celý rok dělala. A já nevidím žádný důvod, když si mě manžel nebude odečítat. Takže jí donesu pouze to potvrzení, že jsem neuplatňovala děti. Děkuji moc! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák