Špatně vrácené daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
9.3.17 14:27

@Sweet_Angel2 píšeš kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 14:29

Tak se tu dál dohadujte, to je vaše věc ;-) To, co jsem tu popsala je momentálně fakt z praxe. Víc k tomu nemám, co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
9.3.17 14:37

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím… @Sweet_Angel2 ještě že už k tomu nemáš co dodat. Akorát mateš ostatní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
9.3.17 15:04
@Sweet_Angel2 píše:
Tak se tu dál dohadujte, to je vaše věc ;-) To, co jsem tu popsala je momentálně fakt z praxe. Víc k tomu nemám, co dodat.

To není z praxe, to je totální blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 15:11
@j.a.n.i1 píše:
To není z praxe, to je totální blbost.

Víte o tom houby, ale budete to dále komentovat. Tak se podívejte na to daňové přiznání toho člověka a uvidíte. Nejlepší je komentovat něco, o čem nemáte ani páru. Již na mě nereagujte, je to naprosto zbytečná diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
9.3.17 15:17

@Sweet_Angel2 No, spíš ty o tom víš houby a jsi děsně chytrá, tak nám tady to daňové přiznání daného člověka ukaž (a nejlépe tedy po tom, co mu ho FU neomlátí o hlavu, pokud si mu radila s jeho tvorbou ty). I když ono to bude spíš tak, že on to DP má boře a vrací mu více něž zaplatil díky odpočtu na děti, ale jelikož ty o tom nemáš ani páru, tak jsi přesvědčená, že je to za úroky z hypotéky a že se s nimi dá jít do mínusu a snažíš se tuhle blbost nacpat i dalším, kdo se v tom nevyznají. A máš tu smůlu, že narazila na lidi, kteří ti takovou blbost nesežerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 15:19

@j.a.n.i1 To je opravdu vtipné…ano, má 15 dětí na odepsání :-D To je marné. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
9.3.17 15:22

@Sweet_Angel2 Ne, marné je to s tebou, no, ale už si alespoň potvrdila moji domněnku, že nějaké děti mají, tím je to jasné, více jim vraceli díky bonusu na děti, hypo do mínusu jít prostě nemůže, protože jak už tu někdo psal snižuje se o zaplacené úroky základ daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 15:26

@j.a.n.i1 Mají jedno dítě, to dá šílený vejvar. Jak jsem už psala, paní si myslela, že jim udělali špatný výpočet, že mají dostat 28 tisíc, protože jen na ní si může odepsat přes 24tisíc, ale vzhledem k tomu, že za rok odvedl na daních pouze 7500, tak si jí v plné částce rozhodně odepsat nemůže. Účetní jim vypočetla vrácení 21tisíc, což v celkové částce dělá ještě rozdíl 15% z úroků. A mimo jiné jim to i takto vysvětlila. Ale nemá cenu se tady s Vámi o tom přít. Ta účetní to dělá léta a ví, co dělá. Takže se do mne laskavě přestaňte navážet. Děkuji, že mě již necháte na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.3.17 15:28

@Sweet_Angel2 věř mi, že je spousta účetních, co netuší, co dělají a proč to vůbec dělají… přečti si zákon o dani z příjmu, konkrétně část o daňovém bonusu a uvidíš sama, co lze maximálně odečíst do mínusu a co ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
9.3.17 15:29
@Sweet_Angel2 píše:
@j.a.n.i1 Mají jedno dítě, to dá šílený vejvar. Jak jsem už psala, paní si myslela, že jim udělali špatný výpočet, že mají dostat 28 tisíc, protože jen na ní si může odepsat přes 24tisíc, ale vzhledem k tomu, že za rok odvedl na daních pouze 7500, tak si jí v plné částce rozhodně odepsat nemůže. Účetní jim vypočetla vrácení 21tisíc, což v celkové částce dělá ještě rozdíl 15% z úroků. A mimo jiné jim to i takto vysvětlila. Ale nemá cenu se tady s Vámi o tom přít. Ta účetní to dělá léta a ví, co dělá. Takže se do mne laskavě přestaňte navážet. Děkuji, že mě již necháte na pokoji.

Teda jako daňový poradce, co to dělá už léta, takovouhle blbost slyším poprvé.
Ta paní účetní rozhodně neví co dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
9.3.17 15:37

@Sweet_Angel2 ne, to není 15 % z úroků, to je ten daňový bonus na děti. 7 500 Kč zaplatil na dani, daňový bonus na jedno dítě 1 117 Kč x 12 měsíců = 13 404 Kč, celkem 7 500 + 13 404 = skoro 21 tis. Kč. Nevzniklo to ale hypotékou, vzniklo to bonusem na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
9.3.17 15:38
@Sweet_Angel2 píše:

@Sweet_Angel2 Úroky z hypotéky pouze sníží daňový základ, což znamená sice nižší daň do mínusu, ale jen z odvedené, tedy ze 7500 do 0. Případně mu do 0 odečtou ještě manželku. To, co mu vrátí, zřejmě bude ta vratka daně 7500 + daňový bonus na dítě 13404.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
9.3.17 15:39
@adam75 píše:
@Sweet_Angel2 ne, to není 15 % z úroků, to je ten daňový bonus na děti. 7 500 Kč zaplatil na dani, daňový bonus na jedno dítě 1 117 Kč x 12 měsíců = 13 404 Kč, celkem 7 500 + 13 404 = skoro 21 tis. Kč. Nevzniklo to ale hypotékou, vzniklo to bonusem na děti.

Přesně tak, ale to naše paní děsně chytrá nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.3.17 15:42
@j.a.n.i1 píše:
Přesně tak, ale to naše paní děsně chytrá nepochopí…

Uklidněte se, laskavě, a přestaňte se do mě navážet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák