Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@adam75 Dostala prohlášení, jako vždy, kdy jsem neměla příjem. Prohlašuji, že můj příjem nepřesáhl 68000kč.
@j.a.n.i1 píše:
@Sweet_Angel2 Ten výpočet máš blbě, jelikož dětmi je možné jít do mínusu, tak je nesmyslné je započítávát před výpočtem vratky za manželku a naopak 15% z ůroků z hypo by se tam započítat mělo.
Hypotéka jde nad rámec zaplacených daní. Ta zaplacené daně převyšovat může, ostatní odpočty ne.
@Paprika.Cervena pak ti asi nezbyde než to přiznání vyplnit doma sama a vytisknout a jít porovnat s tím, co podala ta účetní, ať ti vysvětlí, proč je máte tak rozdílné…pokud ona udělala chybu a něco jí tam chybí, bude muset podat opravné…
@krokodylek Zítra se tam manžel chystá, tak jsem se jen chtěla předem optat, zda je možné, že máme milné informace, nebo spíš udělala chybu účetní.
@Paprika.Cervena to tady asi nezjistíš, ale určitě ať si to nechá zkontrolovat, pokud si myslíš, že to máš spočítané dobře avychází ti to jinak než účetní, tak bych to s ní řešila, proč byste měli přijít o peníze, ne?
Edit-případně vám vysvětlí, kdy jste udělali vy ve výpočtu chybu…
@Sweet_Angel2 píše:
Hypotéka jde nad rámec zaplacených daní. Ta zaplacené daně převyšovat může, ostatní odpočty ne.
TO je blbost, ani hypotéka nemůže jít do mínusu, jedinné co jde do mínusu jsou děti.
@krokodylek píše:
@j.a.n.i1 ajo,pardon, pouze zdanitelné příjmy
Ne, pouze příjmy, bez ohledu na to zda jsou zdanitelné nebo ne, ale ne nepojistné sociální dávky. Pojistné ano, tedy PPM a podpora v nezaměstnanosti jo.
@Therkisss Zaměstnavatel nejpozději v březnové výplatě, tedy do konce dubna, FU 30 dní od termínu podání DP tedy někdy do začátku května.
@Paprika.Cervena vykašli se tady na všechny „dobré“ rady. Manžel ať si vyžádá Výpočet daně. Tam uvidíte, co bylo nebo nebylo započítáno. Pokud budeš chtít kontrolu nebo si nebudeš jistá, klidně pišli do SZ. Kouknu na to.
@j.a.n.i1 dekuji. s manzelem jsme si nebyli jisti prave tak se projistotu ptam
je zamestnany. jeste jednou dekuju ![]()
@Sweet_Angel2 píše:
To není pravda, úroky z hypotéky vstupují do nezdanitelného základu, podobně jako třeba dary (např. darování krve) nebo životní pojištění. Rozhodně to nemůže jít „do mínusu“.
@j.a.n.i1 píše:
TO je blbost, ani hypotéka nemůže jít do mínusu, jedinné co jde do mínusu jsou děti.
Nebudu se tady přít, protože nemáte pravdu. Vrácená daň nemůže být větší než daň zaplacená za daný rok, ale hypotéka se do toho nepočítá, ta jde nad rámec této daně. Momentálně jsme to řešili s jednou paní, kdy si taky myslela, že jim účetní špatně spočetla daně a že jí zapomněli odečíst. Její manžel za rok zaplatil cca 7500 na dani a jim bude vráceno přes dvacet tisíc. Manželku mu nemohou odepsat ve výšší částce, než kolik on odvedl, ale hypotéka může jít nad rámec, tedy 15% z úroků z hypotéky. Takže mi neříkejte, že to je blbost, když to tak prostě je.
@Sweet_Angel2 Ale máme pravdu, ty to motáš bůh ví s čím, nejspíše s dětmi, podle toho, že je manželka bez příjmu…
To jako myslíš, že když si vydělám 100 000,– ročně, tedy na daních neodvedu ani korunu, na hypotéce zaplatím úroky plácnu 60 000,– tak mi jako stát dá 9000,– to si hodně naivní ![]()