Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda nevím, ale věci v takové hodnotě bych asi radši předala osobně. Tak třeba pro příště.
Holky mám zkušenost s jedním útulkem tady v okolí a tam to opravdu fungovalo tak, že pán co se tam staral o čistotu kotců apod. (taková divná existence) ty nejlepší věci co se tam dostaly rozdal známým a psům tam zůstaly dreky z Lidlu apod. Vím to, protože jsme tam dávali pytel granulí a poté skončil u sousedky, která se s ním kamarádila a ta to normálně natvrdo přiznala, že jí to donesl on a že občas takhle něco dostane od něj.
@Gina108 Vidíš, pro mě zase základ je postarat se o toho psa/matku v nouzi nebo kohokoliv jiného potřebného, pak zabezpečit chod organizace a pak až se věnovat korespondenci. Pokud si mám vybrat, jestli půjdu uklidit psům kotce, vyvenčit je, nebo jít psát dopisy, tak si vyberu ty první dvě a pokud mi na to třetí nezbude čas, ta to prostě neudělám. Jestli to stíhají nebo na to mají dobrovolníka, potom je to fajn, ale ne každému se povede dobrovolníka najít, kamarádka třeba žádného nemá, v útulku je furt, ale taky má rodinu, o kterou se potřebuje starat a se kterou chce být a taky furt slyší, jak to dělají blbě.
@iiiv píše:
@Hoa Mai já zakladatelku chápu, dnes je tolik podvodníků, že člověk neví čemu a komu může věřit. A myslím, že v útulku nikoho nezabije 5minut na zvednutí telefonu a poděkování.
Však zakladatelku taky nezabilo ten telefon zvednout. A kdyby to udělala dřív, nemusela zakládat diskuzi s fiktivním podezřením. Že je všude spousta podvodníků, to chápu, ale taky je všude spousta potřebných a není problém si vybrat někoho, komu budu důvěřovat, ev. si je předem prověřit.
Navíc, jak jsem psala, já jsem mlěla vždycky za to, že takové dary se dávají nezjištně. Mě by přišlo hodně blbé požadovat po azyláku, kam jsem dala nemálo (a někdy dost nelevných, ale to je přece úplně fuk, jestli je to dar za stovku nebo dva tisíce) věcí po dětech, aby mi fotili potřebná miminka v našich zavinovačkách, i když bych je třeba ráda v tom viděla.
Tak třeba tisícovka za cestu by se už ztratila, to mi přijde až jako hloupý důvod, proč to nepředat osobně. Pár tisíc vem čert, ale o 40 bych ráda měla osobně přehled.