Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AgátaL Dobry vecer, zadanku na druhy spg nam vypsal Doc. Crha u kterého jsme byli na konzultaci.
@Kalinka45 píše:
@AgátaL Dobry vecer, zadanku na druhy spg nam vypsal Doc. Crha u kterého jsme byli na konzultaci.
Děkuji Vám, mám ještě dotaz. Na obilném trhu je veden zatím jen manžel. První žádanku obdržel manžel od urologa a byl velký problém žádanku získat, takže 2.žádanku od něho těžko získáme. Napadlo mě, jestli by 2. žádanku šlo nějak získat přes Dr. Felsingera, který je uveden na Vaší první žádance.
Chtěla bych se zeptat, zda Vy nebo Váš manžel byl objednán k Dr. Felsingerovi?
Děkuji Vám předem za odpověď.
Holky prosím Vás, chci se zeptat… Nás asi nemine metoda ICSI. Tato metoda stojí 8500,–. Pokud budu mít např. 8 vajíček a nechám si je všechny oplodnit metodou ICSI, tak to se přeci nedoplatím???!! Má někdo prosím zkušenost jak to v těchto případech chodí? Nebo se udělá jen jedno ICSI a ostatní se třeba jen zkusí klasicky IVF? Máme špatný spg. Díky
@Mikina33 Musíš se zeptat v tom svém konkrétním CARu kam chodíš. U nás stojí ICSI 10.000,– a je to cena do 10 embryí. Každé nad je za další 1.000,–.Každý CAR to má jinak…
Ahoj holky, poprosím vás zkušenější o radu. Mléčné výrobky na zlepšení spermio zvýšit nebo raději ubrat?
Moc děkuji za Vaše rady
Pro všechno holky tady - otěhotněla jsem nakonec přirozeně i přes špatný spg. Parnter užíval Fertilan, Macu a Kotvičník. Změnil částečně prádlo a vyřadil horkou koupel.
Mikina33 - velká gratulace!!! To je krásná zpráva a pro nás, stále snažící, povzbuzení! ![]()
Mohu se zeptat po jak dlouhé době braní těchto vitamínů se zadařilo a jakou jste měli morfologii?
Moc děkuji a ještě jednou gratuluji je to super! ![]()
@Leni12 zadařilo se poměrně brzy. Spg u sebe nemám, tak nevím přesně. Ale v únoru byl první spg (11mil.). Nasadil Fertilan. V březnu došlo ke zhoršení (3,5mil.). Přikoupila jsem Macu a Kotvičník. Vysadil horkou koupel a alespoň na spaní a na doma začal nosit volné prádlo. V květnu jsem otěhotněla
. Dnes jsem 5+5
Moc děkuji ![]()
@Mikina33 Tak to je super.
Držím palce, ať se mrně drží zuby nehty. ![]()
@Kikuška90 měla jsem už plnou lednici injekcí na stimulaci k IVF. Vše připravené. Jen jsem čekala na měsíčky, abych mohla začít stimulovat. MS už ale nedorazila ![]()
Málem jsem se zbláznila radostí. Nevím, co přesně nám pomohlo. Každopádně mě napadlo to sem napsat, aby se mohly inspirovat i ostatní.
Děkuji. Zatím se drží a snad i udrží ![]()
@Mikina33 Já jsem měla před KETem, čekala jsem na MS, abych se mohla připravovat na KET. A otěhotněla jsem. Po víc jak třech letech poprvé přirozeně. V 6+4 jsme měli i srdíčko, ale v 7+5 už byl plod menší bez srdeční akce. Manžel má horší SPG, takže na přirozený početí už kašlu. Máme 6 geneticky zdravých embryjek v CARu.
Takže držím palce, ať zdárně překonáte první tři měsíce hlavně
![]()
@Mikina33 píše:
@Leni12 zadařilo se poměrně brzy. Spg u sebe nemám, tak nevím přesně. Ale v únoru byl první spg (11mil.). Nasadil Fertilan. V březnu došlo ke zhoršení (3,5mil.). Přikoupila jsem Macu a Kotvičník. Vysadil horkou koupel a alespoň na spaní a na doma začal nosit volné prádlo. V květnu jsem otěhotněla. Dnes jsem 5+5
Moc děkuji
tak to je krásný, možná náhoda, ale fakt super. A problém byl u vás jen v počtu, nebo i v pohybu?