Špatný spermiogram 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
332
1.4.15 08:49

Příspěvek smazán

Příspěvek upraven 24.12.15 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
1.4.15 08:53
@Danny77 píše:
@Janice78 máme to podobně, až na to, že já mám za sebou 3. IVF a nic.. resp, 2× jsem otěhotněla, ale ani jednou to nedopadlo.. taky už fakt nevím, jestli máme jen obrovskou smůlu nebo je problém i někde jinde.. každopádně 1 IVF je jako nic, to rozhodně nevyjde každýmu, větší úspěšnost mají 2. a 3. IVF.. a samozřejmě záleží na Caru a vyšetřeních, jaký máš..

a co máte za vyšetření? My máme genetiku, chybí nám tedy imunologie, i když to asi zatím nehraje až takovou roli (ET nevyšel a na KET nic nezbylo, 5 zbylých se rozpadlo :( )
SPG se od vstupního vyšetření v CAR hodně zhoršil, což se zjistilo až v den OPU a tak teď před 2. IVF budeme mít kontrolní SPG - a uvidíme, co dál… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
1.4.15 08:54

@Janice78 Kdy jdete na kontrolní SPG?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
1.4.15 08:56
@Kikuška90 píše:
@Danny77 S tím můžu jen souhlasit :pankac: Protože 1. IVF je zkušební, nikdo neví jak bude tělo reagovat na hormony. Při dalších už se mají Dr. o co opřít. U nás 1. IVF dopadlo katastrofálně, ted 2. IVF je mnohonásobně lepší :dance: :dance:

Já na hormony reagovala dobře a splnilo to očekávání, jen ten další vývoj embryjí byl špatný…
Bojím se, že u druhého to bude mít stejný průběh :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
1.4.15 08:56
@Kikuška90 píše:
@Janice78 Kdy jdete na kontrolní SPG?

asi za 14 dnů :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
1.4.15 09:00
@Janice78 píše:
Já na hormony reagovala dobře a splnilo to očekávání, jen ten další vývoj embryjí byl špatný…
Bojím se, že u druhého to bude mít stejný průběh :(

No ale i kvalita vajíček může mít vliv na pozdější vývoj, třeba nebyly dost kvalitní, což by příště mohlo být lepší třeba podáním jinýho léku. Nám se při 1. IVF začaly embrya zpožďovat(až do zastavení) 3. den, to je den kdy se přidá do vývoje spermie, tak si prostě nesedli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.4.15 09:00

@Janice78 a měli jste prodlouženou kultivaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.4.15 09:02

@Danny77 co to znamená, že první IVF dopadlo katastrofálně? Co se vlastně všechno může stát? Holky, neděste nás :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
1.4.15 09:03
@Mikina33 píše:
@Janice78 a měli jste prodlouženou kultivaci?

ano, měli jsme prodlouženou kultivaci (ET byl ale už 4. den a 5. den zbytek spláchli do záchoda, protože by nevydrželi mražení), taky jsme měli kameru PrimoVision (aby je nemuseli vyndávat z jejich prostředí pod mikroskop), taky asistovaný hatching…
a všechno na houby :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.4.15 09:04

@Anaj83 prosím tě a u tebe by mě ještě zajímalo, jaktože máte ukázkovou stravu :D? Každý den vaříš nebo jsi nutriční poradce :lol:? Jen čistě ze zvědavosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
1.4.15 09:08
@Mikina33 píše:
@Danny77 co to znamená, že první IVF dopadlo katastrofálně? Co se vlastně všechno může stát? Holky, neděste nás :mrgreen:.

U nás třeba 1. IVF dopadlo tak, že ám zbylo jen 1 jediný embryo a to bylo ještě zpožděné ve vývoji. Nakonec to u mě asi dohnalo, protože se chytlo, po třech týdnech od ET a hodnotě 490 HCG jsem měla vysadila léky a byl konec. Ale bylo to tím, že jsem stimulovala úplně minimálně (píchala jsem 5 dní 50jednotek), takže jsem měla ve finále jen 5 vajíček. Mám totiž hoooodně vysoký AMH, tak měli strach :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.4.15 09:10

@Janice78 to je strašný viď… To je jak když ti někdo zboří domeček z karet… Vím, jak ti je. My teď zas měli jít na jednu zkušební IUI. Den před mě narvali injekcema a druhý den to mělo proběhnout. Partner jel 2 hodiny přede mnou, odevzdal vzorek a za 2 hodiny jsem jela já. Šance nám moc velké nedávali, ale já tomu chtěla věřit a věřila… Když jsem tam s úsměvem přichvátala, tak mi bylo oznámeno, že bohužel - váš partner nemá téměř žádné spermie, došlo k rapidnímu zhoršení spg. Tady podklady pro IVF a zavolejte si… Vylezla jsem ven a hodinu čuměla jak puk, než jsem vůbec byla schopná sednout za volant. A to jsou ty okamžiky, kdy si člověk říká: proč? proč zrovna my? Za co? Co se tím mám naučit? Co tím mám pochopit? Jak dlouho mám ještě čekat?… Je to smutný a je to bohužel život. Musíme bojovat dál :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: Všichni budeme pupkatý :pankac:!Budu ti držet palce, ať se to trápení co nejdříve ukončí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
1.4.15 09:11

Příspěvek smazán

Příspěvek upraven 24.12.15 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.4.15 09:12

@Kikuška90 takže teď zvolí jiný protokol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.4.15 09:13

@Anaj83 Tak i s tím jsme na tom asi stejně.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie