Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mikina33 píše:
@Kikuška90 takže teď zvolí jiný protokol?
Už to máme za sebou, ano ted jsem píchala jinou látku a 10 dní po 100jednotkách. Měla jsem 30 folikulů, z toho 21 vajíček, 12 jsme nechali odplodnit, 12 se jich chytlo. Ale vyšetření genetiky nám pojišťovna hradí jen při 8, takže o šlo 6. den po OPU na genetiku a 6 embryí nám zůstalo a čekají na mě v mrazáku
![]()
@Mikina33 píše:
@Janice78 to je strašný viď… To je jak když ti někdo zboří domeček z karet… Vím, jak ti je. My teď zas měli jít na jednu zkušební IUI. Den před mě narvali injekcema a druhý den to mělo proběhnout. Partner jel 2 hodiny přede mnou, odevzdal vzorek a za 2 hodiny jsem jela já. Šance nám moc velké nedávali, ale já tomu chtěla věřit a věřila… Když jsem tam s úsměvem přichvátala, tak mi bylo oznámeno, že bohužel - váš partner nemá téměř žádné spermie, došlo k rapidnímu zhoršení spg. Tady podklady pro IVF a zavolejte si… Vylezla jsem ven a hodinu čuměla jak puk, než jsem vůbec byla schopná sednout za volant. A to jsou ty okamžiky, kdy si člověk říká: proč? proč zrovna my? Za co? Co se tím mám naučit? Co tím mám pochopit? Jak dlouho mám ještě čekat?… Je to smutný a je to bohužel život. Musíme bojovat dál![]()
![]()
![]()
Všichni budeme pupkatý
!Budu ti držet palce, ať se to trápení co nejdříve ukončí
Děkuju ![]()
A za jakou dobu došlo k takovýmu zhoršení? ![]()
My byli na SPG v červenci a bylo to sice špatný, ale na IVF v pohodě. A v prosinci horko těžko hledali 7 spermii na ICSI…
a to celý podzim bral Selzink… ![]()
Takže naprosto tě chápu jaký šok to musel být s tím IUI… to jsem taky ještě neslyšela
![]()
Taky ti moc držím palce, nesmíme to prostě vzdávat… ![]()
![]()
@Anaj83 píše:
@Janice78 To je fakt na houby. A partner nebere třeba nějaké léky na podporu tvorby spermií? Slyšela jsem, že něco takového taky existuje. A nechodí k andrologovi? Uvažujeme, že my tam zajdeme nezávisle na Caru. Snad vám to příště vyjde
na všechno jsme se už dávno vyptali, vitamíny bere… ale zjistilo se, že ten špatný SPG je daný geneticky, takže toho moc nadělat nemůžeme…
![]()
@Janice78 za měsíc… No také nám doporučili ICSI. To se pak asi rozhodne po aktuálním spg né? Jestli stačí IVF nebo jestli bude třeba i ICSI atd…? Nebo jak to chodí? Mám před sebou premiéru, tak ať jsem informovaná
. Ne - my se nevzdáme!
![]()
@Mikina33 píše:
@Janice78 za měsíc… No také nám doporučili ICSI. To se pak asi rozhodne po aktuálním spg né? Jestli stačí IVF nebo jestli bude třeba i ICSI atd…? Nebo jak to chodí? Mám před sebou premiéru, tak ať jsem informovaná. Ne - my se nevzdáme!
![]()
![]()
![]()
My měli domluvené ICSI už dopředu - před celým tím procesem si s námi Dr. sedl a probrali jsme, co je pro nás vhodné a co ne…
@Anaj83 Nám testovali embrya PGS, což je podobné PGD
Jen musíš mít správnou zdravotní pojišťovnu, né všechny to totiž proplácí. Jo a my testovali ikdyž genetika nám oboum vyšla dobře.
@Janice78 píše:
My měli domluvené ICSI už dopředu - před celým tím procesem si s námi Dr. sedl a probrali jsme, co je pro nás vhodné a co ne…
Tak to bych ted být váma šla ještě do PICSI, kromě ICSI. ![]()
@Anaj83 píše:
@Janice78 No, toho se taky bojíme. V dubnu budeme mít výsledky genetiky. A manžel maluje čerta na zeď, že to vyjde špatně. Ale co jsem vyčetla, tak i to se dá obejít vyšetřením embryí formou PGD, ne? Uvidíme, co poradí lékaři. Budu držet palce, ať to klapne.
ta metoda PGD otestuje, jestli je dané embryo bez genetické vady…
A proč se toho manžel bojí? Má něco v rodině? ![]()
Neboj, dobře to dopadne ![]()
![]()
@Kikuška90 píše:
Tak to bych ted být váma šla ještě do PICSI, kromě ICSI.
u nás PICSI nelze provést - až tak špatný SPG máme ![]()
@Janice78 jak mám vědět, co je vhodné a co né, když zas nevím, co si vymyslí spermíci? ![]()