Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anaj83 i věk máme podobný. Vy 31 a 32 a my 33 a 34
…
Holky a co ta genetika vlastně? To nám budou taky dělat? Nikdo nic neříkal ![]()
@Mikina33 píše:
@Janice78 jak mám vědět, co je vhodné a co né, když zas nevím, co si vymyslí spermíci?
je to na hlavu… my u 1. IVF vycházeli z půl roku starého SPG
![]()
@Janice78 píše:
u nás PICSI nelze provést - až tak špatný SPG máme
Zvláštní, nám při prvním řekli, že máme tak špatný SPG, že jedině s PICSI
A u druhého jsme to nechali automaticky taky.
@Mikina33 píše:
@Anaj83 i věk máme podobný. Vy 31 a 32 a my 33 a 34…
Holky a co ta genetika vlastně? To nám budou taky dělat? Nikdo nic neříkal
Jak který CAR, u nás se napřed dělá genetika, bez toho Tě na IVF nepustí. Některé CARy ale dělají genetiku až po neúspěšném IVF ![]()
@Kikuška90 píše:.. no, nám horko těžko hledali těch 7 spermií…
Zvláštní, nám při prvním řekli, že máme tak špatný SPG, že jedině s PICSIA u druhého jsme to nechali automaticky taky.
@Janice78 píše: .. no, nám horko těžko hledali těch 7 spermií…![]()
Jéééjda
Doufám, že za těch 14 dnů dopadnete lépe
![]()
@Kikuška90 píše:
Jak který CAR, u nás se napřed dělá genetika, bez toho Tě na IVF nepustí. Některé CARy ale dělají genetiku až po neúspěšném IVF
u nás se genetika nedělá automaticky, ale jen když je nějaký důvod - u nás to byl právě ten výsledek SPG - a taky se potvrdilo, že je to geneticky dané
Ale nemáme imunologické vyšetření…
![]()
@Janice78 píše:
u nás se genetika nedělá automaticky, ale jen když je nějaký důvod - u nás to byl právě ten výsledek SPG - a taky se potvrdilo, že je to geneticky danéAle nemáme imunologické vyšetření…![]()
Imunologie je hrozně náročná oproti genetice. Ta se dělá až po pár nevydařených IVF pokusech ![]()
@Kikuška90 píše:
Jéééjda![]()
![]()
Doufám, že za těch 14 dnů dopadnete lépe
![]()
díky ![]()
dost se bojím ![]()
@Anaj83 no tak to je taky přesný. Chlap si něco málo přečte a má jasno. Zabít
…
U nás to bylo tak, že si právě můj partner přečetl na příbalovém letáku Fertinalu, že se dostaví výsledky až po 3 měsících. Takže si asi myslí, že bude za 3 měsíce zdravej a pohoda jahoda… ![]()
A co ta genetika obnáší? To je krevní odběr?
@Mikina33 genetika obnáší pohovor s genetikem a krevní odběry..
@Janice78 to mi nepříjde jako úplně správné. Čekala jsem, že třeba podstoupí týden dva před IVF ještě spg, aby se podle toho stanovil postup
.
Tak to ten spg máte teda taky hodně mizerný. A vy už nějaké děti máte?
Mimochodem jsem důkazem toho, že zázraky se dějí. Já s mým partnerem otěhotněla před třičtvrtě rokem. Otěhotněla jsem v červnu a koncem července potratila. Takže i se špatným spg lze otěhotnět přirozeně. Jen se domnívám, že je dost možné, že se kvůli špatnému spg chytil u mě nějaký „chcípáček“ a proto jsem to potratila. ![]()
@Janice78 aha. Doufám, že genetik je součástí CARu a nepoženou nás zas někam do Prahy…