Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mikina33 Žádost se neposílá nijak dopředu. My jí vyplňovali až jsem si vyzvedávala léky na stimulaci ![]()
@Whynot mě by to hodně zajímalo a nějak mi na to nikdo neumí odpovědět
… Tak Vám přeji hodně štěstí! Jinak já jsem naprosto zdravá, takže u nás jen ten spg ![]()
@Mikina33 píše:
Pár kroků jsme určitě podnikli. Zas jsem ho nechtěla nutit do extrémů. Ale dost věcí změnil. Přesto se spg rapidně zhoršil. Nyní stojíme před rozhodnutím, zda čekat a znovu se ještě výrazněji pokusit spg změnit a nebo se pustit do IVF. Bohužel každý máme na věc jiný názor. A čas plyne…Patřím do té skupiny nad 30 let a děti nemám… Děkuji za radu a názor. PS: kdyby jsme na spg viděli alespoň malé zlepšení, určitě by nás to oba „nakoplo“ a dodalo nám sílu, to ještě vylepšit. Ale to rapidní zhoršení byla tak trochu „podpásovka“. Nevím, jak se k tomu postavit a co dělat… A tak alespoň sbírám informace…Děkuji.
jenom bych k tomu poznamenala, že se špatným SPG je problematické i to IVF - jak už z osobní zkušenosti vím… ![]()
@ReTraktor no on už se defakto měsíc léčí víš… Takže by chtěl počkat ještě 2 měs., aby se vidělo, jak to bude vypadat třeba po 3,5 měsíce. Nj - samoléčení? Jenže nám fakt doporučili jen ten Fertinal (vitaminy) a nazdar. Pak mě hned začli směřovat do IVF. A partnerovi se to nelíbí - asi má dojem, že z nás chtějí jen vytřískat peníze. Jeden z argumentů: „tak proč ty vitaminy a byliny vlastně vůbec beru? Když hned IVF?“
@Janice78 píše:
jenom bych k tomu poznamenala, že se špatným SPG je problematické i to IVF - jak už z osobní zkušenosti vím…
Souhlas!
![]()
@Mikina33 píše:
@ReTraktor no on už se defakto měsíc léčí víš… Takže by chtěl počkat ještě 2 měs., aby se vidělo, jak to bude vypadat třeba po 3,5 měsíce. Nj - samoléčení? Jenže nám fakt doporučili jen ten Fertinal (vitaminy) a nazdar. Pak mě hned začli směřovat do IVF. A partnerovi se to nelíbí - asi má dojem, že z nás chtějí jen vytřískat peníze. Jeden z argumentů: „tak proč ty vitaminy a byliny vlastně vůbec beru? Když hned IVF?“
protože i k tomu IVF jsou potřeba aspoň trochu schopné spermie… ![]()
Bohužel to není tak, že se odeberou vejce, spermie, spojí se (i s pomocí ICSI) a je z toho jistý mimino…
@Kikuška90 mě ve středu řekli, že pokud do konce týdne zažádám pojišťovnu o léky, tak by bylo reálné zkusit IVF na konci května, ptz to vyřízení prostě pár týdnu trvá… A mě by prostě zajímalo, kdybych se v CARu objednala třeba na konec června na IVF a do té doby třeba přirozeně otěhotněla - co by se dělo? A nebo co kdyby se třeba spg natolik zlepšil, že by stačilo IUI. Co by se dělo? Díky za rady!
@Mikina33 píše:
@Kikuška90 mě ve středu řekli, že pokud do konce týdne zažádám pojišťovnu o léky, tak by bylo reálné zkusit IVF na konci května, ptz to vyřízení prostě pár týdnu trvá… A mě by prostě zajímalo, kdybych se v CARu objednala třeba na konec června na IVF a do té doby třeba přirozeně otěhotněla - co by se dělo? A nebo co kdyby se třeba spg natolik zlepšil, že by stačilo IUI. Co by se dělo? Díky za rady!
Nedělo by se vůbec nic - pouze by ti v CAR pogratulovali k přirozenému početí a žádost o IVF na pojišťovnu by prostě propadla… ![]()
@Janice78 jj, jsem si vědoma. ICSI nám bylo pochopitelně doporučeno. Ty ceny jsou ale fakt strašný - mimochodem teda…
@Mikina33 Do jakýho CARu chodíš?? U nás se teda nečeká na nic, to je v podstatě formalita ta pojišťovna. Říkám stimuluji v podstatě dřív než se k nim ta žádost dostane ![]()
Podle mýho by se nedělo nic, tak by se žádost stáhla. Stejně pojišťovna proplácí až výkony které skutečně podstoupíš, stejně tak množství léků (ty má každá také jinak). Vzala by se žádost zpět a hotovo.
@Janice78 ok, díky za info. Jde mi i o to, jestli to musí být nějak předem zaplacené. Přeci jen už by asi měli pro mě léky atd…
@Mikina33 píše:
@Janice78 ok, díky za info. Jde mi i o to, jestli to musí být nějak předem zaplacené. Přeci jen už by asi měli pro mě léky atd…
Né to určitě neměli
Neobjednávají každé léky zvlášť, neboj ![]()
@Kikuška90 do Teplic. Mám špatnou pojišťovnu - Teplice s ní nemají smlouvu a tak zákroky provádí Praha - možná proto je to tolik komplikované. Ale mluvili o cca 6 týdnech čekání na léky..
@Mikina33 píše:
@Janice78 jj, jsem si vědoma. ICSI nám bylo pochopitelně doporučeno. Ty ceny jsou ale fakt strašný - mimochodem teda…
ceny jsou hrozný - to jo, ale horší pak je, když z 9 embryí (též metodou ICSI)není ani jedno těhotenství (do čtyř dnů se postupně rozpadli) - a čeká mě to za cca měsíc znova ![]()
Tím nechci rozhodně strašit, je spousta párů, kterým se to povedlo napoprvé, jen se snažím říct, že IVF rozhodně není jistota…
![]()