Špatný spermiogram 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
532
19.6.15 11:47

@Kikuška90 mám podobnou zkušenost. Potratila jsem loni v 6tt. Ale to jsem se od samého začátku cítila dost mizerně. Tentokrát je to jiný. Navíc doufám, že to je v pořádku, když bral ty léky a vitaminy. A tak věřím, že teď to bude v pohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
19.6.15 11:51

@Mikina33
Moc děkuji za info. U nás je špatný všechno pohyb, počet, morfologie :,(…takže nás IVF asi nemine…ale i tak povzbuzení tu je! ;)
Je to super a držím pěstičky, aby vše bylo v pořádku a probíhalo tak jak má!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.6.15 11:59

@Leni12 já se popravdě v tom spg moc nevyznám. Nikdy mi to nikdo nevysvětlil. Ale Dr. říkala, je jich málo, ostatní by ušlo. Ale po tom dalším spg už byly vykřičníky skoro všude, takže se asi zhoršilo všechno. Chtěli jsme totiž IUI. Ale tu nám zrušili z hodiny na hodinu kvůli katastrofálnímu spg. To bylo vlastně v březnu. No a v květnu jsem otěhotněla..
Děkuji. Doufám, že ano :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
19.6.15 12:01

@Mikina33
tak hlavně, že se podařilo, užívej si to pořádně! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.6.15 13:29

@Leni12 děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
14.7.15 15:09

Ahoj holky,

ráda bych to tu oživila.
Dnes byl přítel na dalším spermiogramu - 1,5 měsíce od užívání léků a změny stravy, pohybu atd. a spermiogram je ještě horší než první. Jsem z toho zoufalá :nevim: Myslíte, že je potřeba počkat opravdu 3 měsíce od začátku braní vitamínů atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
14.7.15 15:27

@Leni12 Ahoj :mavam: :mavam: Myslím, že je to hodně individuální a nejde ani tak o čas. Manžel bral milion vitamínů a doplňků a SPG měl po nich horší. Tak jsme se na vše vykašlali a půl roku před 2. IVF všechno vysadil a nakonec měl při tom 2. IVF SPG mnohem mnohem lepší než původní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
14.7.15 15:37

Kikuška90 - moc díky, tak zkusím vydržet ještě dva měsíce. Tady tuto diskuzi jsem četla několikrát a pořád si říkala, že třeba se na nás usměje štěstí a otěhotním přirozeně, ale zázraků je asi jako šafránu.
Koukám, že ty toho už máš dost za sebou, tak držím pěsti aby to v srpnu vyšlo! Přesně jak píšeš nevzdáme se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
14.7.15 15:41

@Leni12 Děkuji :kytka: Já nikdy nevěřila, že by se nám mohlo zadařit přirozeně - a hele po 3 letech to vyšlo. :palec: (ikdyž se špatným koncem)
A vy čekáte na SPG a pak půjdeme kdyžtak do IVF? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
14.7.15 15:49

Kikuška90 - máme za sebou dva spermio, hormonální vyšetření, genetiku - tam čekáme na výsledky, návštěvu urologa, poté návštěva androloga, který poslal partnera na druhý spermio (bral léky od urologa, které mohly špatné výsledky způsobovat, ale dle výsledků asi ne) plus čekáme výsledky na bakterologii. Jakmile budou výsledky, androlog řekne co dál, zda zkusit ještě léčit nebo rovnou IVF.
A vy máte problém kde? Taky spermio? V podpisu to nevidím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
14.7.15 15:51

@Leni12 Jo jo jen spermio. Tak držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
14.7.15 15:54

Kikuška90 - držím i já palce! Musíme prostě věřit, naděje umírá poslední! ;) :kytka:
ještě dotaz - vy máte i morfologii špatnou nebo jen pohyb či množství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.9.15 12:10

Dobrý den, prosím, kde v našem případě začít? Špatný spermiogram, bohužel jej nemám u sebe a všechny hodnoty si nepamatuji…astenozoospermie - pouze 6% progrestivních, celková pohyblivost 35%, celkový počet cca 60mil, % koncetrace nevím. Přítel prodělal ve 22 letech příušnice. IUI se nedoporučuje, pouze ICSI. Jsme objednaní do CAR na 1. konzultaci. Tento týden jsem se dozvěděla, že VZP od 1.9. přispívá pacientkám pouze do 39. Mně je 39 a půl. Takže v našem případě už vše bychom hradili. Takže čas nás více méně tlačí kvůli mému věku. Je možnost IVF, ale se slabší stimulací /asi 30 tis./, ale malé % úspěšnosti. Ale nejspíš bychom zkusili podstoupit. Přece jenom IVF za 70-80 tis. budeme hodně zvažovat. Ještě neházím flintu do žita a ještě bych se snažila zlepšit spermiogram přítele. Prosím, jak je to s andrologem, o kterém tady hodně čtu? Myslíte, že by mohl nějak pomoci?
Zapomněla jsem poznačit, že já jedno dítě mám s předchozím partnerem
Moc Vám děkuji za jakoukoliv radu a povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
12.9.15 12:46

@verony25 ahoj :mavam: to byl jeho prvni spermiogram? jaky ma zivotni styl? Pije, kouri, dava si horke vany, atd resili to s vami? IUI je v tvem veku stejne vetsinou ztrata casu. Chapu, ze vas tlaci cas, mne je 38 a kousek a ted prave podstupuju IVF, manzelovi pred tydnem prvne vysel horsi spermiogram se stejnou diagnozou jako u vas, driv mel opakovane v norme. Da se to spravit vitaminy, zmenou zivotniho stylu apod. Vetsinou se doporucuje opakovat po 3 mesicich, ale pokud nechces cekat, ICSI je urcite reseni. Proc vam u IVF rekli mala sance se slabsi simulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.9.15 13:02

@Lucake Děkuji za odpověď. Ano, to byl jeho první spermiogram. To kouření, to je problém, ale chápe to a pokusí se to omezit. U IVF nám o té menší šanci zatím neříkali, na 1. konzultaci jdeme až za měsíc. To mně říkal můj gynekolog, který mně v CAR zjišťoval nějaké věci, ale spíš co se týkalo plateb v mém věku, protože i on se domníval, že je to do 39+364 dní a že by se pokusil tam nějaké termíny uspíšit. Já už si říkám, že třeba i půl roku počkám a zapracujeme na vylepšení spermiogramu. My už stejně budeme platit stejnou sumu teď nebo za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí