Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Raďulle píše:
utrogestan normálně polykám, vadí mi při vkládání jak se to pak rozpustí a vytéká to…budu muset doktorce zavolat a snížit dávky, začínám mít z toho i závratě a jsem hrozně unavená… týkají se mě nežádoucí účinky co jsem četla v příbalovém letáku. Díky moc za povzbuzující slova
Ale pravda že také v letaku píši že když jsi těhotná tak by jsi si je měla vkladat.Zas si myslím že to vytekání se dá přežít .Lepší než aby ti bylo špatně:-)vezmeš si intimku a je to
Já se ani nedivim že je po tom ženským špatně když to polikaji, vždyt je to takové mastné jak mastička když se to rozehřeje.
To musí v žaludku dělat neplechu.Jinak ti držím palečky
Dej vědět co ti DR.řekla.
Ahoj holky, jsem tu nová a celkově tyhle věci jsou pro mě novinkou. Jsem v 6tt a ještě nemám potvrzené správné těhotenství. Od počátku špiním a mám někdy i dost silné bolesti, doktor sice říkal že to je asi tím, že se děloha roztahuje, ale stejně mě to zneklidňuje. Zmínil také mimoděložní těhotenství - sice v děloze viděl dutinku, ale říkal,že to může být pseudo dutinka a že vajíčko se mohlo uchytit jinde, tak jsem z toho zděšená. Žádnou další kontrolu krve kromě té první jsem neměla a objednaná jsem k němu až za 14 dní, tak mám pocit, že nervozitou umřu… ![]()
Jsem na tom hodně podobně. špiním od počátku (byl mi nasazen duphaston) a čekám na nějaký verdikt, navíc mi neroste HCG tak, jak by mělo ![]()
Taky jsem začala špinit, na začátku 7. týdnu. Na utz vše v pořádku, žloutkový váček, srdíčko ještě nebylo (byla jsem 6+0), vyfasovala jsem utrogestan a ascorutin. Na KO jdu ve čtvrtek. Taky má dost strach, v předchozích těhotenstvích jsem vůbec nešpinila ![]()
hm, tak já jsem 9+3 a právě jsem objevila jasně červenou krev, jen trošičku,a si jako když se říznete do prstu. naše pohotovost před 6ti minutama zavřela a další je ve 35 km vzdáleným brně a mě tam nemá kdo odvézt…juchů
takže všecko musí počkat až do zítra 8:00, držte palce, jsem z toho (a toho, co na to říkají zkušenosti v nejrůznějších diskuzích) pěkně vyjuchaná, protože jestli bude něco špatně, nevím jak to zvládnu. jinak jsem v době, kdy by měla být MS, ale jelikož jsem těhu o 3 týdny míň než by mělo být, tak se ani to nedá brát za směrodatný (očividně mám absolutně rozhozený cyklus).
ve středu mám nejšílenější zkoušku celýho studia, tak jsem na nervy z ní. a navíc kdybych na ni nemohla, bylo by to ještě horší. když to tak po sobě čtu, připadám si jako sobeckej krkavec
ale asi se opět projevuje moje ledově klidná povaha, pokud o něco jde…snad to ve zdraví, a to i psychickém,přežijeme oba ![]()
zrustice píše:
Tak se drž a dej vědět
když štěstí, tak pořádný…moje dr.má dovolenou!! má tam tel.na druhého dr.ve městě, že nejdřív volat a objednat se. ten mi řekl, že když nekrvácím právě teď, tak že by nic nevykoukal
a že to není akutní a že má svých problémů dost a mám si počkat, až se mi dr.vrátí ![]()
příští týden mám všechny ordinační dny zkoušky, který nejdou posunout a když je neudělám, vyhodí mě v předposledním semestru ze školy. a ten další týden už na kontrolu objednaná jsem. tak to hold bude muset počkat ![]()
tak doufám, že to byla jen prasklá nějaká žilka, kdysi (5 let zpět) jsem měla problémy se špiněním po sexu a pomohl ascorutin a dr.se stejně divila, že po téhle zkušenosti nemám během těhu se špiněním problém…tak jsem asi začla mít, no ![]()
Tak jestli teď nešpiníš, tak to bude dobré
Kdyby se to opakovalo, tak jeď na pohotovost nebo někam do porodnice. Lepší dvakrát plašit než něco zanedbat. Hlavně se snaž být v klidu, stačí ty zkoušky. Jsem ráda, že už je mám za sebou - já v těhu dělala doktorát.
zrustice píše:
Tak jestli teď nešpiníš, tak to bude dobréKdyby se to opakovalo, tak jeď na pohotovost nebo někam do porodnice. Lepší dvakrát plašit než něco zanedbat. Hlavně se snaž být v klidu, stačí ty zkoušky. Jsem ráda, že už je mám za sebou - já v těhu dělala doktorát.
njn, mít řidičák a auto, jela jsem někam už včera, ale takhle je to těžký
pohotovost tady je ještě „pečlivější“ než zmiňovaný dr., kamarád s vykloubeným kolenem dostal injekci na bolest (ani rtg, ani nespravili koleno) a poslali ho, ať si jede do brna. když se ptal jak, dostalo se mu odpovědi, že přece vlakem, no ne?! někdy si tady připadám jak ve středověku…a to jsme město, ne nějakých pár domečků kolem silnice. omlouvám se, tohle sem fakt nepatří, ale naštvalo mě to
Můžete mi někdo, prosím, poradit? Před týdnem (v neděli) jsem nedostala menstruaci, ve středu jsem si udělala těhu test a pozitivní, z čehož jsem měla velikou radost. Během toho týdne mě začalo bolet břicho a prsa jako v těhotenství, jak se začíná prostě vše měnit… Přes den se mi dost motala hlava a taky se mi dělalo nevolno. V pátek jsem si ještě jednou dělala test a jasně pozitivní, okamžitě. Měla bych těď tedy končit 5.týden. Jenže od pátku odpo mě vše přestalo bolet (být citlivé), naopak jsem měla takové ty předmenstruační bolesti. Dnes jsme byli na horách a tam jsem silněji zakrvácela. Myslela jsem, že to bude pokračovat, ale prostě část krve odtekla a konec, od té doby nic. Špatně se to popisuje, ale nevím jak jinak to napsat. Zřejmě jsme tedy o „miminko“ přišli, jen teď netuším, jestli musím hned k doktorovi, nebo stačí zítra, nebo vlastně co bude dál…
Ahojky, nevím jak ti poradit, jako k dr. běž určitě, nemusela jsi o mimčo přijít. Raději bych být tebou jela na pohotovost. Já jsem minulé těhu potratila takto na začátku přesně v 5 tt, sice mi taky zmizely všechny příznaky, ale já krvácela pořád, vlastně jako při delší menstruaci. Jela jsem na pohotovost a už bylo vše pryč, tak jsem nemusela ani na revizi. Teď jsem v tomto období začala špinit a špiním už přes týden a je to hematom.
Takže pokud už nekrvácíš, tak si myslím, že jsi mohla mít hematom a ten mohl prasknout a že jsi pořád těhu, ale samozřejmě to musí určit doktor. Raději bych jela, kdyby tam mimi bylo, dají ti prášky a klidový režim.
Dej vědět a hodně štěstíčka.
Ahoj, děkuji za odpověď. Nakonec jsme jeli do nemocnice. Dostala jsem dvoje prášky (tedy předepsané) a klidový režim. Chtěli si mě tam nechat, ale manžel musí do práce a neměl by kdo hlídat malou (2,5 roku, takže klidu si moc neužiju). Kontrola za 2-3 dny. Tak uvidíme co bude dál. Ale je to nápor na psychiku… už jsme se těšili, že nás bude o jednoho víc… a pak přišel dnešek… když už jsem se začala srovnávat s tím, že miminko prostě bude později, tak mi zase vrátili naději, že se nemusí nic dít… jenže jistota žádné verze není, tak si budu vařit hlavu až do příští kontroly. Ach jo, kdyby aspoň nebyl ten víkend.
Dobré ránko Tinko, vím jak ti je. Prožívám vlastně úplně to stejné. Hlavní je, že jsi nepotratila, teď už se musíš jen šetřit a doufat. Já už ležím týden. Zítra mě čeká kontrola, tak se strašně bojím. Tobě závidím (samozřejmě v dobrém), že už jedno dítko máš. Já zatím nemám a už jsem jednou potratila, o to je to pro mě horší. ale obě to určitě zvládneme, věřím tomu.
Já jsem nakonec prodělala spontánní potrat. dr. na utz už nic neviděl. EJště pro kontrolu vzal krev, zda klesla či je negativní. Teď jen doufám, že nebudu ještě muset na revizi a že to bude dobré. Takže takhle dopadlo u mě drobné hnědé špinění. Je mi z toho smutna, ale příroda snad ví, co dělá.
Vám přeji, aby to dobře dopadlo a brzy jste měli mrňousky u sebe. ![]()
Bereniko tak to je mi líto. Přeju hodně štěstí v dalším snažení ![]()