Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ty jo, já zvířata zbožňuju a na na naši fenku nedám dopustit, když s námi večer nejde spát, tak jsem nervózní, ale abych řekla, že je naprosto rovnocenná mým dětem… ![]()
@axlpol tak mě přijde divné mít zvíře na stejné úrovni jako dítě a dítěti určovat místo. Jsem měla pocit, že místo se určuje zvířatům ![]()
@matkabagristy ale já nikomu nepsala, že je divný, tak sorry pokud to tak cítíš. Já miluju všechny živé tvory, nedělám rozdíly. Jako že děti na prvním místě, potom chlap, potom
nevím kdo, potom zvířata. Tohle prostě neumím.
@matkabagristy píše:
já taky, ale jsem stará… Jak dožiju
ty jo, taky se děsím, dítě je předškolák, za chvíli mě nebude chtít a na další už jsem taky stará. A je po všem
@lucenka tak snad máme všichni svou postel? co je na tom divného? vy doma né? kam padnete tam spíte? já měla od mala svou postel, bráchove taky, rodiče taky…
takže všichni měli určené místo. To tě to tak pobuřuje? proto se i vyrábí dětské postele, dospělé aby každý měl své místo, svou postel na spaní. Fakt tě nechápu.
@Rive píše:
Mně se líbí, jak spoustě lidem přijde v pohodě spát se zvířaty, ale mít tam dítě, to teda nepřipadá v úvahu.
Abych pravdu řekla, tak se mi hůř spí se setrem, který se roztahuje a ještě hřeje jak kamna než s dítětem
přesně, mám tam dvě kočky, ještě aby mi tam lezly děti ![]()
@Rive píše:…a jaké teda děláš rozdíly k tomu psovi? chováš se k němu zle, biješ jej? podle mě se k němu chováš s láskou tak jako se s láskou chováš k dětem. Takže to je rovnocené, nebo né?
Ty jo, já zvířata zbožňuju a na na naši fenku nedám dopustit, když s námi večer nejde spát, tak jsem nervózní, ale abych řekla, že je naprosto rovnocenná mým dětem…
@axlpol píše:
@lucenka tak snad máme všichni svou postel? co je na tom divného? vy doma né? kam padnete tam spíte? já měla od mala svou postel, bráchove taky, rodiče taky…takže všichni měli určené místo. To tě to tak pobuřuje? proto se i vyrábí dětské postele, dospělé aby každý měl své místo, svou postel na spaní. Fakt tě nechápu.
tak my spíme pohromadě a taky má každý svou postel, prostě je k letišti přiražena ještě jedna postel a každý spí na svém místě. Co třena já nesnáším, je spaní zvířat v posteli, to je strašná představa a ještě s kočkama, co pouštějí chlupy. Nechápu
Ale jednu shodu už jsme letos my dvě měly, tak máme splněno ![]()
@axlpol
Tleskám za to, že jste jedna z mála, která neodhodí své zvíře, přestane si ho všímat atd.. kvůli dítěti. Ale to je velmi nepopulární, a většina lidí nedokáže pochopit, že někdo miluje zvíře jako své dítě. ![]()
@axlpol píše: …a jaké teda děláš rozdíly k tomu psovi? chováš se k němu zle, biješ jej? podle mě se k němu chováš s láskou tak jako se s láskou chováš k dětem. Takže to je rovnocené, nebo né?
No chovám se k němu s láskou, ale prostě vím, že děti jsou na prvním místě a kdybych měla dát někomu přednost, tak to budou děti.
@terinka4444 jasně chlap kocury nesnáší, protože se nemůže ve spaní ani otočit. Proto spí na mých nohách a denně odchlupuju postel, protože to vadí každému i mě, to je jasné. Ale kočky odejdou, když se převaluju. S dětma by to bylo v podstatě stejné, chlap by neměl dost místa, ruší jej kdejaké převalení…jeho ruší i to že si kočka myje kožich
no je to tak.
Takže máme děti od mala naučeny spát ve svém, vědí čí je čí postel(oni by snad ani bráchu ve své posteli nesnesli)mají to prostě jako své, klidné, bezpečné území. Já se taky potřebuju natáhnout a fakt bych to s dětma nedala, nespala bych klidně a pohodlně.
@Rive píše:…jasně, ale děti se mi do postele necpou, takže nikomu přednost dávat nemusím. Včera kašlali, tak na chvíli leželi s náma u tv v posteli a přilehly si i kočky. Žádný problém. Nevyhodím ani je, ani je…Takže neupřednostnuju zvířata, ale mají doma stejná práva jako děti
No chovám se k němu s láskou, ale prostě vím, že děti jsou na prvním místě a kdybych měla dát někomu přednost, tak to budou děti.
@axlpol píše:
Tak ty kočky dohánějí co přes den nestihly. Není na ně čas, vše se točí kolem dětí, takže večery jsou jejich a hlavně kočka je malá, uklidnuje a když se moc melu, odejde
Jako fakt bych s dětma neusla, ani jsem nevěděla jak si lehnout.Asi máme v sobě přirozeně dány hranice.Oni mají svoje a my svoje. Já se jim taky neválím v postýlkách…prostě vědí kde má kdo své místo. I ty kocury poučují, že leží jinde než mají![]()
vždycky je musím přenést.
Já souhlasím, taky mne to nikdy nenapadlo..od narození spali v postýlce u nás v ložnici a pak ve svém. pokoji…já osobně bych se nevyspala