Společenská hra pro dva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31721
30.9.16 20:44

Obnovuji! Máte někdo nějaké novější tipy? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
30.9.16 21:39

Záleží jakého druhu…já doporučuju:
Logická - Enigma
zábavná - Infarkt
Strategická - Osadníci z katanu v karetní verzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
30.9.16 21:50

@Nimie my máme rádi Česko/Svět/Evropu/Film…
No a Carcassone tu už padlo, jen s prckem se to nedá (máme od loňska nové rozšíření a nehráli jsme ani jednou). Ale je fakt, že to carcassone mě chytlo až s více rozšířeníma, páč to je pak brutální strategie (vyhrává celkem zásadně díky loukám obklopující města)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
30.9.16 22:12

My rádi hrajeme česko a tomu podobné hry. A nedávno jsem s manželem hrála ZEMĚ -MĚSTO, docela sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
1.10.16 19:25

Nevím jestli je novější, ale u nás se hraje Take-Noko, hra, kde se staví bambusová pole, pěstuje bambus, a kde běhá panda, který bambus žere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
1.10.16 19:44

Záleží, jak nároční jste hráči. Her vlastním hodně přes 100 a položit přede mne někdo Soudruhu nezlob se nebo něco podobného, tak mu to omlátím o hlavu :lol:
Můžu poradit s těmi náročnějšími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
1.10.16 19:54

Jak už psali, tak Carcassonne, nebo taková postrehova rychlovka je Dobble. Pak také jsme hráli Evoluci, nebo Port Royal. Nebo taky jdou staré známé kostky, lodě… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
1.10.16 21:31
@ireeenka píše:
Záleží, jak nároční jste hráči. Her vlastním hodně přes 100 a položit přede mne někdo Soudruhu nezlob se nebo něco podobného, tak mu to omlátím o hlavu :lol:
Můžu poradit s těmi náročnějšími.

Soudruhu nezlob se je pro nás milovaná nostalgická oddychovka, hrajem Citadelu, Říši snů, Bang, občas Arkham (ale tam mi vadí, že je to už moc na dlouho), líbí se mi Temné znamení, miluju Pandemic, Munchkiny, strašně mě uchvátil Space Alert (ale ještě ho nemáme), tak hledám další možnosti na trochu větší rozšíření sbírky, abychom to měli čím prostřídat, protože hrajeme fakt hodně.

A měla by to být hlavně hra pro dva dospělé, na hraní s dětmi máme her dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
2.10.16 17:50

Já už jsem tu psala nějaké tipy, nově máme oblíbené třeba Ticket to ride, Sedm divů světa nebo Enigma.
Jinak na Vánoce mám koupený Dominion, Evoluci a Théby, tak jsem zvědavá, jaké tyto hry budou, pak napíšu, jak nás to bavilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
2.10.16 18:50
@katsha píše:
Já už jsem tu psala nějaké tipy, nově máme oblíbené třeba Ticket to ride, Sedm divů světa nebo Enigma.
Jinak na Vánoce mám koupený Dominion, Evoluci a Théby, tak jsem zvědavá, jaké tyto hry budou, pak napíšu, jak nás to bavilo ;)

Těch Sedm divů, stojí to fakt za to? Strašně se mi to líbí, jak je to zpracované graficky :oops: :mrgreen: ale nevím, jak moc zábavné to je a jak moc je to dobré pro dva hráče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
2.10.16 19:14

No my to zatím hráli jen párkrát a bavilo nás to. Hráli jsme to ve dvou, jen s manželem, ve více lidech zatím ne, protože čtení pravidel zabere dost času (ač jinak hra není složitá na pochopení), což řadu našich kamarádů a známých odradilo. Máš pravdu, že grafické zpracování je moc pěkné. :palec: Ale nedokážu moc srovnat kvalitu a zábavnost této hry s jinými srovnatelnými, protože nic podobného jsem zatím nehrála, ale přijde mi to jako fajn hra. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
2.10.16 20:12
@katsha píše:
No my to zatím hráli jen párkrát a bavilo nás to. Hráli jsme to ve dvou, jen s manželem, ve více lidech zatím ne, protože čtení pravidel zabere dost času (ač jinak hra není složitá na pochopení), což řadu našich kamarádů a známých odradilo. Máš pravdu, že grafické zpracování je moc pěkné. :palec: Ale nedokážu moc srovnat kvalitu a zábavnost této hry s jinými srovnatelnými, protože nic podobného jsem zatím nehrála, ale přijde mi to jako fajn hra. :nevim:

A můžeš nějak stručně zkusit popsat o co tam jde? Ono to z těch pravidel zní trošku chaoticky, jakoby pointu prostě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.10.16 17:43

@Nimie
Jestli máte vážně rádi Soudruha, tak se omlouvám, já to jen plácla jako příklad 8o

Nevím, jaké hry vám více vyhovují, z těch „počítacích“ (na body) by se vám mohly líbit:

Sedm divů - jestli jste vždy jen dva, stálo by za to si počkat na Sedm divů: Duel - vyjde v těchto dnech - nádherně graficky zpracovaná karetka, jednoduchý princip a spousta možností

Království - pokud vám nevadí škodící hry, tedy pokud se nikdo neurazí, když ho druhý rázem připraví o spoustu bodů, tak u toho můžete zažít hodně legrace :)

Možná to Ticket to Ride (raději některou verzi pro 2-3, než ty velké), pokud máte rádi tématiku železnice a nevadí vám, že se jen staví železniční tratě.
Ticket i Království jsou poměrně napínavé.

Zdá se mi totiž, že máš ráda napětí, pak bych z těch nepočítacích, dějových, doporučila Ninja - Legend of the Scorpion Clan, pokud je k sehnání :think: - zhasnout, zapálit svíčku, uvařit zelený čaj a jeden se stanete Ninjou a druhý strážcem, tajně si zakreslujete pohyby na mapě a jeden se snažíte převézt druhého. Napínavé jak blázen - ale je to pouze v angličtině.

A další bezvadná hra je Mr. Jack - jeden je Rozparovač, druhý detektiv a o co jde je jasné. Je to docela na bednu a ze všeho nejnapínavější :mrgreen:
Možná mě ještě něco napadne, až děti usnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
4.10.16 18:23
@ireeenka píše:
@Nimie
Jestli máte vážně rádi Soudruha, tak se omlouvám, já to jen plácla jako příklad 8o

Ježiš to ne, v pohodě, fakt, jsem to nemyslela jako kritiku tebe :lol: moc dobře si uvědomuju, proč ho někteří lidi nemají v lásce, i my ho asi máme rádi spíš kvůli té nostalgii a je to tak hra na zahrání si pár krát do roka, na víc nevyzbydou nervy :jazyk:

@ireeenka píše:
Nevím, jaké hry vám více vyhovují, z těch „počítacích“ (na body) by se vám mohly líbit:

Sedm divů - jestli jste vždy jen dva, stálo by za to si počkat na Sedm divů: Duel - vyjde v těchto dnech - nádherně graficky zpracovaná karetka, jednoduchý princip a spousta možností

Království - pokud vám nevadí škodící hry, tedy pokud se nikdo neurazí, když ho druhý rázem připraví o spoustu bodů, tak u toho můžete zažít hodně legrace :)

Možná to Ticket to Ride (raději některou verzi pro 2-3, než ty velké), pokud máte rádi tématiku železnice a nevadí vám, že se jen staví železniční tratě.
Ticket i Království jsou poměrně napínavé.

Tím Královstvím myslíš tohle http://stolni-hry.heureka.cz/…ralovstvi_2/ ?
Ticket To Ride známe :palec: škodící karty vůbec nevadí, my si rádi vzájemně škodíme ve hrách :mrgreen:

@ireeenka píše:
Zdá se mi totiž, že máš ráda napětí, pak bych z těch nepočítacích, dějových, doporučila Ninja - Legend of the Scorpion Clan, pokud je k sehnání :think: - zhasnout, zapálit svíčku, uvařit zelený čaj a jeden se stanete Ninjou a druhý strážcem, tajně si zakreslujete pohyby na mapě a jeden se snažíte převézt druhého. Napínavé jak blázen - ale je to pouze v angličtině.

Tohle zní úžasně! Díky moc!

@ireeenka píše:
A další bezvadná hra je Mr. Jack - jeden je Rozparovač, druhý detektiv a o co jde je jasné. Je to docela na bednu a ze všeho nejnapínavější :mrgreen:
Možná mě ještě něco napadne, až děti usnou.

Super, tyjo, díky, řekla bych, že jsi stylově úplně přesně trefila hry, které by mohly zaujmout :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
4.10.16 18:28

@ireeenka ten Ninja - Legend of the Scorpion Clan mi principem trošičku připomíná Fantomase :think: toho mám ráda, ale je dost snadné tam přijít na ultimátní rozestavění hráčů, není podobný problém i u Ninji? Nejní to pro pokročilejšího hráče rychle průhledné, nějaký „zaručený“ způsob, jak vyhrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí