Kniha pro dospívající dívky

5570
12.11.12 15:39

Kniha pro dospívající dívky

Ahoj!
Hledám knížku pro svou desetiletou sestřenici (v květnu jí bude 11) o dospívání, první menstruaci a tak.
Samozřejmě to s ní proberu osobně (jakože si myslím, že už je fakt načase) Vychovává jí babička, která slovo menstruace nevysloví a k těmto věcem se staví s odstupem, takže volím takovou knihu jak vhodný vánoční dárek :think:
Máte zkušenosti s těmito knihami?
http://www.shopnet.cz/…va-katerina/
http://www.bux.cz/…chovani.html
Nemůžu si vybrat :nevim: Nebo dopručíte prosím jinou? Nejradši bych českýho autora, ale nepohrnu ani zahraniční literaturou :D Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zrzana2
12.11.12 15:48

Kdyz mi bylo 12 dostala jsem knihu jak neotehotnet, byla supr

• Citovat
  • Upravit
3371
12.11.12 15:52

Tak nevím, jestli by mě jako desetiletou holku potěšila k vánocům kniha o tomhle :D

Ale jinak jsou zajímavé obě, nicméně jako učebnice spíš ta druhá. :)Já u dcer budu radši první vysvětlovat a pak až dokoupím knížku, aby měli vždycky „něco po ruce“, když tam třeba nebudu zrovna já, aby se zeptaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
12.11.12 15:59
@Gituš píše:
Tak nevím, jestli by mě jako desetiletou holku potěšila k vánocům kniha o tomhle :DAle jinak jsou zajímavé obě, nicméně jako učebnice spíš ta druhá. :)Já u dcer budu radši první vysvětlovat a pak až dokoupím knížku, aby měli vždycky „něco po ruce“, když tam třeba nebudu zrovna já, aby se zeptaly :)

ja budu taky nejdriv vysvetlovat nebo teda spis to s ni projdu. Zije docela daleko ode me, knizka se ji na nahlizeni bude hodit :nevim: Babicka si s ni o tomhle moc nepopovida :nevim: No za rok kdyz uz ji potahne na dvanact mi to pripada pozde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
12.11.12 16:03

No ja teda myslim, ze je davno poucena. V dnesni dobe ;)
ale tak knizka se asi hodi, ja bych si to spis hledala na netu. Ale zalezi jak moc je vyspela, to je jasny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
12.11.12 16:17

@Haninac je to moc dobrý nápad! A mě to v tom věku moc zajímalo..jseš hodná, že se staráš. Za nás bylo Děvčátka na slovíčko :mrgreen:, já ji neměla ale setřenka ano a vždy jsem to pročítaly

• Citovat
  • Upravit
byron
12.11.12 16:18

No a oc nechápu, jak může být 11ti letá holka poučená, od spolužáků? To by měli nejbližší a často zkreslené informace spolužáků neberu jako poučení… Hlavně říct si je jí 11 všechno ví a spoléhat na to? To není dobrá cesta

• Citovat
  • Upravit
2390
12.11.12 16:19

Když jsem byla v pubertě, tak jsem od rodičů dostala taky k vánocům knížku 1000 dívčích otázek (není to český autor). teď jsem koukala, že je pořád ještě k sehnání. a byla super. :) probírá se tam spoustu témat
 http://knihy.heureka.cz/…by-schuster/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.11.12 16:21
@byron píše:
@Haninac je to moc dobrý nápad! A mě to v tom věku moc zajímalo..jseš hodná, že se staráš. Za nás bylo Děvčátka na slovíčko :mrgreen:, já ji neměla ale setřenka ano a vždy jsem to pročítaly

Mám ji dodneška :mrgreen: Byla supr :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
12.11.12 16:23

@byron diky :kytka:

@feésM dekuji, napisu si ji a pujdu ji omrknout do nejakeho knihkupectvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
12.11.12 16:27

@byron no mám k ní věkově blízko - relativně samozřejmě. V dnešní době, když vidím jak se „děti“ orientují na internetu apod. tak si myslím, že poučená být může. Nikdo neříkal, že bych na to spoléhala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.11.12 16:54

Já jsem byla šťastná za takovou knihu od mamky :-) Uděláš jí radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.11.12 16:58

Kupovala jsem sestřence tuhle
http://www.bux.cz/…a-vedet.html
(koukám, že tam není skladem)
a prý super, že si ji posledně půjčovali i kluci, co u ní byli na návštěvu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
12.11.12 17:08

Vřele doporučuju Zdravá dívka od Miriam Stopardové. Je to na různá témata (kouření, menstruace, těhotenství, vztahy s rodiči a kamarády, krása apod..). Dostala jsem ji taky v 11 letech, do teď jí mám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
12.11.12 17:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat