Společné žití s babičkou mého manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
1.6.14 20:30

Babiccce bych se za kazdou cenu snazila soupnout televizi do pokoje… Pokud se muz neodstehuje, jine reseni asi mit nebudete :-(
U nas (Ostrava) dostala babicka takovy bat za necely rok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.6.14 20:33
@triada píše:
@Linda86 Já bych tohle nedala. Fakt tě obdivuju. Prostě bych trvala na tom, že se odstěhujete. Je to složitý v tom, že babička zase neutáhne sama veliký byt, ale přece musí pochopit, že potřebujete soukromí. Asi bych ten byt prodala a koupila dva malý. :nevim: Nebo pro vás něco většího, jestli na to máte úspory…

Ona to chápe, proto si zažádala o ten byt v tom pečovateláku, ale jak už jsem psala, tohle může trvat x let, než se uvolní místo, bůh ví jestli… ona si je všeho vědoma, ale neví, co víc proto udělat… úspory máme, na předělání bytu, který chceme „jednou“ udělat… Já nevim, tohle je opravdu těžký. Já jakoby nemůžu nic rozhodovat, není to můj byt a moje babička… A nedokážu si představit, co by na to všechno tchán. Už takhle se netvářil, že si babička zažádala o pečovatelák a že bude pryč a ne tady v bytě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
1.6.14 20:37

@Linda86 Promiň, ale mně přijde taky blbý, aby babička šla do pečovateláku a ještě k tomu šílenou dálku od vás, když se o sebe dokáže postarat sama.
Ten byt by sama vážně neutáhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.6.14 20:40
@triada píše:
@Linda86 Promiň, ale mně přijde taky blbý, aby babička šla do pečovateláku a ještě k tomu šílenou dálku od vás, když se o sebe dokáže postarat sama.
Ten byt by sama vážně neutáhla?

Možná, že utáhla… To asi ano, ale manžel nikam nepůjde. Už jsme se o tom bavili tisíckrát. Nepůjde nikdy do cizího, když má svůj vlastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
1.6.14 20:53
@Linda86 píše:
Byt byl její a dědy mého manžela. Po jeho smrti byt napsala na svého vnuka, kde spolu žili a já se pak přistěhovala… Takže byt je manžela, ale takhle to neberem… Protože díky ní ho máme a jsme vděční. Do bytu nikam nepůjde, tady je doma a sama by byt neutáhla… nebo alespoň tohle říkala mému muži. Ona ví, je si vědoma toho, že mladý maj být sami, ale, ale…
Zažádala si o byt v domě s pečovatelskou službou asi 150 km od nás, protože tady by jí prý nikde nevzali a tam vyrůstala a určitě je tam menší nátřesk, než v Praze a kolem… Ale to já si nemyslim… Tohle může trvat třeba deset let, než se někde místo uvolní…

To bych nazvala „danajským darem“ :| já bych tohle nezvládla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
1.6.14 20:57

Za každou cenu bych se snažila dát babičce televizi do jejího pokoje. To by ti částečně ulevilo.
Jinak hospodaření v kuchyni atd., žehlení, obskakování návštěv velmi chápu, ale radu bohužel nemám.
Snad jedině zavolat do toho pečovateláku, jak to vypadá s volným místem pro babičku a upnout se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.6.14 21:16

Musím napsat, jak to funguje v bytě, kde jsem žila já, bábina, mamka a moje sestra.
Babička bydlela v obýváku, sestra, já a mamka jsme měly vlastní pokoje. Ten byt má do teď vlastně dva obývací pokoje - ten s babičkou a ten s mamkou, v obou jsou sedačky, televize, spaní. Bývalo to tak vždy, i když tam místo mé matky a mě bydlel strýc s rodinou + má sestra.

Takže bych si vybudovala druhý obývák u sebe a nemusíš se pak s bábinou za celý den ani potkat, pokud za ní cíleně nepůjdeš :nevim:
Náš byt ale funguje jinak, každý se stará o svůj pokoj, každý si vaří své jídlo, každý si nakupuje pro sebe, uklízí po sobě, jen se pere dohromady a společné prostory uklídí ten, komu to nejdřív leze na nervy, i když byly snahy o nějaký řád, marné :lol: Neumím si představit, že by mi kdokoliv převlékal postele a vařil jídlo, trochu sci-fi, a vadilo by mi to, to musí být hrozně protivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
1.6.14 21:22

Rozhodně tě chápu, jak to prožíváš, na druhou stranu chápu i ji. Je to (byl) její byt a je tam asi už dlouho a cítí se být paní domu. Jediné řešení vidím v tom, že si sednete a promluvíte si vy dvě. Popiš ji své pocity. Já jsem pro, že mladí si mají pořídit svoje bydlení a pokud něco zdědí, tak je to jejich přilepšení a né zakládat na tom svoje žití a čekat až babi odejde. Je to dost smutné a pro obě strany stresující. Blbé je to, že manžel problém nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
1.6.14 21:23
@Linda86 píše:
Možná, že utáhla… To asi ano, ale manžel nikam nepůjde. Už jsme se o tom bavili tisíckrát. Nepůjde nikdy do cizího, když má svůj vlastní…

A proto je lepší nikdy nic nepřepisovat a nedávat během života, protože jakmile se člověk z dobré vůle zbaví střechy nad hlavou, začne být brzy na obtíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
1.6.14 21:29

Nečetla jsem všechno, ale chápu tě, asi jako všichni. Hned mně napadlo taky babičce dát TV do pokoje aby byla tam. Na domácích pracích se třeba střídat, ale pak jsem se dočetla, že byt byl babičky, tím pádem je to jasné, ona je tam doma a vy se musíte (ty se musíš ) přizpůsobit. Když ji nechcete nechávat samotnou, být v podnájmu, tak mně napadá jedině koupit větší byt 4+1, jeden pokoj navíc by se hodil, taky by už byt byl spíše Váš a babička v něm s Vámi, nebo prodat byt a koupit malý domeček, pokud by jste na to měli. :nevim: Taky až budeš chodit do práce to bude o něčem jiném, ale když jsi celý den doma s malou tak chápu že je to na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
1.6.14 22:19

No myslím si že babička se na starý kolena měnit nebude a ajni nemusí vždyť je byt její. To spíš bych nakopala do zádele toho Tvýho aby ste se odstěhovali z bytu Vy a měli svůj klid, prostor a domácnost aspoň do tý doby dokuď se babička sama o sebe zvládne postarat a vlastně Vás nepotřebuje. Jinak by mě hamba fackovala pokuď by na mě babča přepsala byt a pak chtěla jít do pečovateláku (ještě ke všemu 150 km daleko) to se ajni moc nedivím tchánovi že je naštvanej. Jediný co mě napadá a co byste s babí mohli probrat jestli by nechtěla koupit nebo pronajmout třebas garzonku ve vaší blízkosti na kterou by ste jí přispívali aby to utáhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
2.6.14 00:58
@hanka.br. píše:
A proto je lepší nikdy nic nepřepisovat a nedávat během života, protože jakmile se člověk z dobré vůle zbaví střechy nad hlavou, začne být brzy na obtíž.

přesně, to si myslím… Pokud tam chtěl děda aby tam babička dožila tak to měl dát do dědictví a hned to nepřepisovat. Takhle už „je to jeho“ a babička musí do důchoďáku aby nezacláněla… Tak buď to bude brát tak že je to jeho a vykopne chudáka babičku, nebo se odstěhuje sám s rodinou a bude to brát tak že to „bude jeho“ až babička už nebude. Jiná možnost asi není. Aby přišel někdo ke mě domů, sbalil by mi mé věci a zavřel mě do jednoho pokojíčku abych nepřekážela v „jejich“ obýváku tak by mě to tedy hodně ranilo. Radši domluvit se s babičkou že tedy když tam žijí dohromady tak se budou v programu střídat u tv, s tím že pokud jí to nevyhovuje, tak jí dají televizi do pokojíku, kde jí uzpůsobí i sezení atd. Nikdo ale nechce být odstrčený, hlavně na sklonku života, to zase babička se opravdu snaží být ku prospěchu a ne na obtíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.6.14 06:23
@kristyn.g píše:
přesně, to si myslím… Pokud tam chtěl děda aby tam babička dožila tak to měl dát do dědictví a hned to nepřepisovat. Takhle už „je to jeho“ a babička musí do důchoďáku aby nezacláněla… Tak buď to bude brát tak že je to jeho a vykopne chudáka babičku, nebo se odstěhuje sám s rodinou a bude to brát tak že to „bude jeho“ až babička už nebude. Jiná možnost asi není. Aby přišel někdo ke mě domů, sbalil by mi mé věci a zavřel mě do jednoho pokojíčku abych nepřekážela v „jejich“ obýváku tak by mě to tedy hodně ranilo. Radši domluvit se s babičkou že tedy když tam žijí dohromady tak se budou v programu střídat u tv, s tím že pokud jí to nevyhovuje, tak jí dají televizi do pokojíku, kde jí uzpůsobí i sezení atd. Nikdo ale nechce být odstrčený, hlavně na sklonku života, to zase babička se opravdu snaží být ku prospěchu a ne na obtíž.

To ale přeci nikdo nechce…ani jsem to tady nenapsala! To, že se babička rozhodla zažádat o pečovatelák bylo pouze její rozhodnutí a nikdo jí do toho nenutil ani nepřemlouval. Já to tady píšu vám, jak to cítím, jak to je. Jaké je soužití s babičkou a ne, že potřebuju poradit, jak se jí nejlépe a nejrychleji zbavit?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
2.6.14 08:31

To je opravdu blbá situace. Babi je hodná a snaživá, jak píšeš, ale chápu že chceš být konečně svojí paní.
Pokud se nikdo z vás stěhovat nebude a nechce, tak pomůže snad je nastavená pravidla.
Určitě nejlepší je promluvit si. Snad tě neukousne. Vím, že je to blbý, ale jinak to bude jen a jen horší.
A nejvíc by se měl do debaty zapojit chlap- je to jeho babička.!!
Třeba možná hned ustupuješ a jsi málo průbojná. Řekni rázně,– né, babi, vařit budu já a bude to a to. Jste hodná, ale já si to uklidím sama atd..- :nevim:
Třeba se naštve, ale časem by si snad zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
2.6.14 08:35

Taky mě napadla ta garsonka. Pronajmout někdo poblíž vás pro babičku malej byt, to by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová