Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Osmanka-tak to je super, gratuluju. Začali jste se snažit až se upravila MS nebo ještě dřív? Hele jak tam vkládáte ty krásná měřítka svých miláčků???
Ahojky.Tak nevím ale včera nám to trošku s přítelem ujelo
Podle mých výpočtu bych měla ovulovat …ups no tak ted nevím kdyby náhodou JO jesli je to dobře nebo špatně.bojím se jesli to není moc brzy.Tak uvydíme jesli se Mrcha dostaví. ![]()
Ahojky, určitě to vše dopadne dobře. Někde jsem četla, že se lékaři nemohou shodnout , někdo tvrdí dokonce po šestinedělí a někteří až za 6 měsíců, tak se prý obecně říká tři měsíce, ale mám pocit, že to nikdo přesně neví. Budu držet pěstičky. Kolik MS jsi měla od revize???? Nechala jsem si namíchat od léčitelky bylinky, kromě toho co se stalo mám podle ní i jiné potíže. Je v tom i kontryhel, od té doby co to piju mám tlak (ne bolest) v podbříšku a silnější výtok, ale ne krvavý, tak doufám, že jsem něco nepokazila. Pa a hlavně buď veselá ať místo miminka nemáš uzlíček nervů.
AHOJKY
Neboj se,bylinky by ti neměli ublížit.Já taky piju kontryhel.A že máš výtok,to já měla taky a prý se tělo čistí a ty tlaky to se ti stahuje děloha,tak bych byla v klidu
Jinak jsem měla právě jen jednu Ms proto my to přijde brzo.No ale nebudu zbytečně šílet,stejnak jsem si to nejspíš blbě spočítala
Ty jsi byla u nějaký léčitelky???Já jsem taky přemýšlela,že bych něco takovýho skusila,kor když jsem měla ty záněty.Zatím papa
Pájunka - tak to jseš odvazista. Já napřed také přemýšlela, že už po první MS, ale nakonec jsem se přesvědčila, že aspoň dvě nechám proběhnout. Někde jsem četla, že komplikace nemusí být v prvním trimestru, ale celkově- předčasný porod… I když si říkám, že když zvládnu I. trimestr, že rizika jsou potom mnohem menší. Já měla první těhu rizikové a ke konci jsem musela ležet, přesto se malý narodil v 36.týdnu, byl ale naprosto vpořádku. Tak doufám, že mi předsevzetí vydrží i když bych brala veselejší vánoce. Nechci tě strašit znát spoustu mamin, které po šestinedělkí otěhotněli a je to O.K., ale přesto pokud se nepletu měla jsi revize 2 a k tomu zánět asi bych byla přece jen opatrnější a třeba zkusila nějakou tu léčitelku. Jsem z Moravy a mám kontakt na jednu blízko Olomouce, pokud jsi někde poblíž tak ti ráda dám kontakt. Přiznám se, že jsem spíše praktik, ale bylinkám věřím, o něco méně ale léčitelce, která bez vyšetření stanovuje diagnózu, nicméně tahle se strefila, tak to zkouším. Pa Pa a nech to osudu, tentokrát vše bude určitě O.K.
Ahoj Krispí.Díky moc za podporu.A jsem rááádá že máš jinak zdráví dítě.Kdyby si chtěla tak si mužem písat přes mail..muj mail je ..pavlinahamsova2@gmail.com
Tak mi napis budu rada a posli par foteček miminka a tebe.Taky pošlu svoje..ale jen pesena ..zatím mám jen chlupatý dítě:-(
Jsem s Vysočiny,takže daleko,to neva,tak jak budeš chtít.Tak se měj hezky.PAPA Pája:-)
Ahoj, minulý týden jsem prodělala zamlklý potrat, byla jsem na kyretáži. Taky jeden doktor říkal snažit se za 3m a druhý za 6m. Sex prý nemít 14dnů, proto mě tady překvapuje, jak píšete o 6ti nedělí. 14dnů po zákroku jdu na kontrolu ke svému doktoru, tak jsem zvědavá, co mi řekne on. Snad se budeme moci snažit co nejdříve. Napsala jsem si ten kontryhel, co jste tu popisovaly, a koupím si ho. Taky mi doktor říkal, že bych měla brát nějaké vitamíny určené před otěhotněním. No uvidím na kontrole…
Pajunka - adresu jsem si opsala, trochu mě zarazilo co máš napsáno za zavináčem, takový servr neznám. Jak budu mít čas tak se ozvu i s fotečkama. Syn měl o víkendu tři roky tak byla oslava, na jednu stranu jsem se moc těšila, věsila lampionky, balonky a přišla na jine myšlenky, ale na druhou mi došlo, že jsme pravě na oslavě chtěli říct rodině o dalším těhu a nic ( měla jsem být v 9 týdnu). Teď zpětně vidím že jsem nepočítala s ničím takovým a příště už bych to říkla až po 14 týdnu a synovi radši až v druhé půlce těhu, naštěstí teď nic nevěděl.
Zari - tak nevím, mě řekl doktor, že se mám chovat stejně jak v šestinedělí ani mi nedovolal cvičit. Neprotestovala jsem připadlo mi to logické kvůli infekci a také se přiznám, že na sex nemám vůbec myšlenky. Ale uvidíme. Teď se modlím abych dostala MS vpořádku. Jinak kromě bylinek papám kyselinu listovou, calibrum baby plan a taky zinek.
Tak jsem po 14ti dnexh byla na Ko a sex opravdu po 14ti dnech, ani nic neříkal o ochraně. Jen mě teda překvapilo, že mi neudělal ani ultrazvuk, ani mě neprolédl. O mimi se můžem snažit za 3 měsíce.
Ještě bych měla otázku. Braly jste ntikoncepci během toho překlenovacího období? Sice jsem ji vyfasovala, ale stále nevím, jestli ji brát. Co kdybych otěhotněla /ne úmyslně/ dřiv?
Díky
Zari - antikoncepci neberu, je to jen na rozházení hormonů. Tělo si teď potřebuje odpočinout. Říká se počkat 3 měsíce hlavně kvůli tomu, že došlo k otevření děložního hrdla, k narušení děložní sliznice a také právě si tělo musí poradit s hormonama, které vznikali v době těhu. Je asi lepší si přece jen chvilku dávat pozor. Přiznám se, že jsem si říkala, že to zkusíme od druhé MS po revizi, ale jen v případě, že bude vše O.K. Jenže jsem ještě nedostala tu první je to 31 dní, počkám týden a jedu k Dr. Snažení asi opravdu necháme až na později. Jsou případy, které otěhotněli po šestinedělí a dopadlo to dobře, ale zároveň jsou i tací, kteří si nějakou pauzu dali a přesto to nedopadlo dobře. Je to sázka do loterie.
Celkem mě překvapuje, že tě Dr. neudělal utz, ani vyšetření.
Kryspino, ja mam po revizi 30 dni (po zamlklem tehotenstvi) a na MS taky jeste cekam. Doktor mi ale rikal, ze bych ji mela dostat 3-6 tydnu po revizi, tak doufam, ze do tech dvou tydnu ji dostanu a ze bude normalni. Doktor mi na kontrole 10dni po zakroku UZ nedelal, ale prohlednul me, tak snad bude vse OK. Jinak ja AK taky neberu a mam v planu vydrzet sest mesicu, mam strach to uspechat. Te pauzy chci „vyuzit“ k ockovani proti zloutence, jsem ucitelka a doktor mi to doporucil. Mam 2,5letou dceru, takze MD uz nenavazu, proto jsem se rozhodla jit hned do prace, doma bych porad jen smutnila.
hkac - tak to máš fajn, že můžeš vypadnout do práce. já ji marně sháním. S tou žloutenkou je to dobrý nápad. Také zvažuji že pauzu využiju k vyřezání znamínek a vytrhnutí zubu, ale nějak se mi do toho nechce. Jinak jsem 32 dnů po revizi a MS nikde. Kdybych s tím neměl potíže dřív, tak bych asi taky nevzrušovala, ale tak nějak podvědomě jsem tušila, že nepřijde. Počkám týden a jedu k Dr. Chci si vydupat vyšetření na endokrinologii. Pa
čau holky, chci se přidat. Já už mám po kyretáži od léta, tak jsem o kousek dál. Dost se divím tomu sexu po 14 dnech. Ale co doktor, to názor. Čert aby se v tom vyznal. Já jsem během potratu prošla takovejma doktorama… a každý říkal něco jiného. Nakonce jsem svou gyndu změnila a ted´jsem dostala HA. Sice jsem se bránila, ale byla mi vnucena pro hormonální nerovnováhu, která prý nesouvisí s potratem. Mám ji na 3 měsíce. Takže se letos děsně těším na Vánoce (proč asi) a odpočítávám pilule. V debatě „po potratu“ jsou snad všechny těhotný a řeší se tam úplně jiný problémy.
Ahojky, tak to už máš kus cesty za sebou. My jsme plánovali, že to zkusíme po druhé MS. Ale bohužel ta první nepřišla. Tak trochu jsem se toho bála. Vždy když jsem vy:,–(ila HA, tak jsem to nedostala a teď jsem trochu doufala, že pe revizi to bude jiné, ale zase nic. Dnes je to 40 dní. Koncem týdne jdu k Dr. Mám celkem obavy co se děje, už o není náhoda, typuju na hormony. Jak se u tebe projevovali nestabilní hormony????
Krišpí - já myslím, že problémy s naskočením MS po kyretáži jsou normální. Já jsem se toho bála, ale přišla přesně 28 dní po zákroku. No hormony - já nevím. přisla na to po UTZ vyšetření vaječníků. Měla jsem teda na obličeji strašný pupínky náhle vynořený a divně mě pobolívalo břicho. Tvrdila, že to souvisí s bolestivou MS a nepravidelnou, kterou jsou mívala kdysi.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.