Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Honeynko: samozřejmě že se můžeš přidat, sice nás tady moc není, ale povídat je o čem. Moc mě mrzí co se ti přihodilo, jsme tu na stejné lodi. Já potratila v 10tt, ale už je to 2 měsíce. Pokud to se mnou někdo nerozebírá moc dlouho, tak jsem v pohodě,ale jak to někdo moc řeší a uklidnuje mě, tak jsem v pr… A jsi taky z Brodu? No co tak poslouchám, tak je toho v Brodě teď hodně… Prý je špatný rok 2008…
Aoj Honeynko, já jsem na tom momentálně podobně, je to sotva 5 dní a zatím se v tom babrám…mluvit o tom už trochu můžu, spíš se bojím až zase zaběhnu do starých kolejí a budu věčně doma sama s malým.
Koupila jsem si třezalkový tablety, aspoň nějaké přírodní psychotikum, přes den to je dobrý, ale večer na mě padaj chmury.Ani vám nebudu vykládat, co mám za sny ![]()
ahoj holky, muzu se pridat???
Odpoledne jsem se vratila z nemocnice, taky jsem se rozloucila na diskusi „Cervenec 09“ a je mi moc smutno…
Dnes jsem potratila opet v 10 tydnu/prvni potrat byl v srpnu/, jsem v depresi/ uzivala jsem par let antidepresiva, tak bohuzel vim o cem mluvim/, problemem je, ze zijeme v severnim Irsku, kde se do 12.tydne nedelaji zadne vysetreni / ani odbery krve, moce, UZ/ takze o tehotenstvi jsem vedela jen z tehot.priznaku a // na testu… Tim je to pro mne tezsi, otazka PROC , a zase v 10.tydnu je dost silna…Bohuzel, tady zadne vysetreni na zjisteni pricin nedelaji, proste priroda si rozhoduje sama i kdybych potratila 10×… pet let se nam nedarilo pocit vubec, ted 2× za sebou, se spatnym koncem… nechci uz tady v UK se snazit, ale „tlaci“ nas i vek, ja mam brzy 33 let manzel 38… omlouvam se, ze jsem se tak rozepsala, je to vse moc cerstve…
![]()
Honeynko - jsi to ty, taky z Cervence 09????
jak ti je???
Ahojky,
zari , jo jsem taky z Brodu, třeba se známe od vidění
. Někde jsem četla, že v dnešní době končí potratem až 30% těhotenství
. Taky mě mrzí, že ses do těch 30% dostala, ale po dvou měsících už se pomalu můžete chystat na další snaženíčko, ne? ![]()
Roxi , taky je mi to líto, co tě potkalo
. Mám doma taky prcka, skoro dvouletého, a ten mi tady v těch chvílích pomáhá asi nejvíc. Za prvé ani není moc času na to myslet a za druhé, a to mi potvrdila i Dr. ve špitále, když už jedno zdravé dítko máš, není důvod, proč by nemohlo býd další. A taky říkala, že každá ženská může v životě zažít minimálně jeden bezdůvodný potrat, tělo se prý „nacvičuje“ na těhotenství.
ach liky , to mě mrzí, že se musíme potkat zrovna tady
. Jak psala zari, asi je fakt nějaký špatný rok. Pokud vím, tak tady v ČR se po druhém potratu už dělají nějaká genetická vyšetření, zvlášť jestli se ti to stalo ve stejném týdnu. V Irsku to tak není? Jinak je mi tak všelijak.. Teď mám trošku náročnější období, protože mě čekají zkoušky ve škole, zítra jedu na první, teď jsem skončila s učením, tak mi holky držte palec
. Díky tomu a prckovi nemám moc času o tom nevydařeném těhotenství přemýšlet, horší jsou ty volné chvíle.. Ale začala jsem pít kontryhel a zobat Calibrum babyplan s myšlenkama na nového mimíska, který by se nám podle plánu měl narodit příští rok kolem vánoc, takže se snažím vlévat trochu optimismu do žil.. No nic, valím chrnět, ať zíta u té zkoušky neusnu. Dobrou..
ahoj Honeynko - jak ve skole? co studujes??
Jinak vam zavidim kdyz uz treba mate jedno ditko, my nic a o to vic to boli…
Ja s depresi zatim bojuji tak, ze myslim na pristi stredu - jedeme pres vanoce do Tunisu, tak se k tomu upinam, ze mi to trosku pomuze zapomenout… jinak jsem desne unavena, nedokazu nic delat, i mysleni unavuje a boli… predstava, ze v utery pujdu do prace me desi uz dneska…jak dlouho v cechach nechava doktor po potratu na nemocenske?? tady jsem minule byla 14 dni, ted uz mi napsal jen tyden…uvidime…
Je v Cechach snih??? tady vubec, nekdy /tak 1-2× za zimu/je bilo, tak 2 cm, vsichni jsou z toho na vetvi- kalamita, ale roztaje to do obeda… a tomu rikaji SNIH ![]()
omlouvam se, predchozi prispevek je muj, zapomela jsem se prihlasit…
![]()
Ahoj Liky, tak mě mrzí, že máme dalšího člena, protože tohle není zrovna příjemné členství. Tak v ČR se po druhém potratu dělají genetické testy, to mi řekla doktorka v nemocnici. Máš pravdu, že tím, že máme doma už nějaké prcky, je to jednodušší. Alespon u mě to hodně pomomohlo. A tady tě na nemocenské nenechají vůbec, pokud nemáš nějak fyzicky náročnou práci. Ráno nastoupíš na zákrok, v 16h tě propustí a řeknou, běžný režim. Aspoň u mě to tak bylo. A do čech nejezdíš, že by sis tady prošla nějakýma vyšetřeníma? A sníh?? Co to je?? ten jsem neviděla min. 2 roky, ale snad nypadne. V lednu se chystáme na hory, tak musí… ![]()
Honeyko: já taky myslím, že se od vidění budeme znát, Brod je malý a vesměs všechny maminy se od vidění poznají. No a co tak poslouchám, koílik holek ted v Brodě potratilo, tak mě to až děsí. A to kdo ví, o kolika ani nevíme.
Je to smutné, ale jak jsi psala, jeden potrat nic neznamená, ale i tak na psychice nepřidá. No a já jsem ted dostala druhou MS, tak nabíháme na snažení. Doktoři sice říkali 3měsíce počkat, mám za sebou teprve dva, ale nepředpokládám, že otěhotním hned první měsíc. I když bych byla ráda.
Tak holky držte se… ![]()
Ahoj holky, byla jsem dnes na kontrole, děloha je už docela čistá a prý můžem začít za 3 měsíce (resp. po 3 MS) se snažit.
Už vím taky asi pravděpodobkou příčinu potratu, našli mi streptokoka, asi až ve 3. stěru, měla jsem furt děsný výtoku, pravděpodobně infekce, která narušila plodové obaly. Na jednu stranu je to děsný, že mimčo asi bylo OK a stačilo to jenom nějak řešit, na druhou stranu zase pro příště vím, na co si dát pozor. To že to moje doktorka zanedbala, jsem docela přesvědčená, protože jsem jí na to upozorňovala a v prvním těhotenství jsem měla to samé, ale naštěstí přeléčené. No co vám budu povídat, jedny blbý ATB a mohlo být třeba všechno jinak.
Liky, to mě mrzí, žes musela sem taky zavítat, zvlášť takhle v cizině se člověk cítí bezmocnej,že. Zkus tu třezalku na ty deprese je taky dobrá, prý se dává jako první pomoc při prvních příznacích. U nás se dají kapsle koupit v drogerii nebo v lékárně.
ahoj
ROXI u me uz trezalka nezabira, ja brala par let na deprese antidepresiva, vy:,–(ila jsem je asi pred rokem, mozna i proto jsem nemohla porad otehotnet, protoze tenhle rok jsem otehotnela 2×… Ze tedy neni v CR po potratu nemocenska nechapu, ja jsem v depresi/snad jeste vliv tehoten.hormonu/, porad spim,unavena, jsem dost bolava… jeste bych se chtela, jestli muzu , zeptat na toho streptokoka - projevuje se nejak, treba vytoky, nebo se zjisti az cilenym vysetrenim…? ja mela kdysi dost gynekolog.problemu…je mi jasne, ze pricinu potratu u sebe takhle nevykoumam, to spis jen tak pro informaci ![]()
Jeste jeden dotaz- jak dlouho muzu mit bolesti v podbrisku??? dnes jsem sla jen do obchodu a cele odpoledne me to ted boli a mela jsem i krece… jen doufam, ze doktorka ze me vcera vytahla vsechno, radila ve mne jak cerna ruka
![]()
Roxo: tak to je možná lepší nevědět nic, než se ted užírat tím, co zanedbala doktorka. Snaž se na to nemyslet a za 3 měsíce šup na další na mimi. Já jsem si tu dobu teda skrátila na 2měsíce, ted mám druhou MS a po ní se začnem snažit. Cítím se dobře, tak snad bude vše ok.
Liky: mě teda podbříšek bolel jen ten den po zákroku a to asi jen 2hodiny, pak už nic. jen při větší námaze mě trochu pichlo,ale jinak nic. Pokud by se ti něco nezdálo, raděj zajdi k doktorovi u dřív, aby skontroloval, jestli ti tam něco nenechali, nebo jestli tam nemáš infekci.
Liky, mě podbříšek už potom moc nebolel, občas mě trochu píchne, ale jinak dobrý. Ten streptokok je docela častej a blbě se léčí, pozná se právě výtoky, zprvu jsem je měla docela čirý, pak žlutý a nakonec krvavý, nesvědí to narozdíl od kavasinek. přeléčit se musí ATB, někdy se přelečuje i partner.Taky mě pobolíval podbřišek.
Ahojky,
liky , Tunis tě určitě přivede na jiné myšlenky, jiné prostředí, lidi, to určitě zabere
. A s tím sněhem je to přesně, jak píše zari. Loni jsme koupili saně a ještě jsme je nevybalili
. Jinak studuju dálkově Právo sociálního zabezpečení v Brně, teď netrpělivě čekám na výsledky té včerejší zkoušky, ale tuším, že si asi dám repete..
zari , nechodíte náhodou na baby plavání? Vzpomněla jsem si, že jeden čas jsme tam byli ve skupince s jednou mamkou, která měla holčičku Nelinku ve věku té tvé. My se na druhé taky chystáme už po 2. MS, a to ze stejného důvodu jako ty - počítám s tím, že to chvilku potrvá. V pondělí jdu na KO po revizi, tak snad bude mít MUDr. dobré zprávy..
roxi , taky mám strach, že mi ten potrat způsobila nějaká „potvora“. Hned od zač. těhotenství jsem měla problémy s mykózama (které mě bohužel trápí docela často), sice jsem to začala hned léčit, ale kdoví, jestli se něco i tak nemohlo dostat i k mimískovi
.
Jinak s tím bolením podbřišku to mám stejně jak zari a Roxa, občas to jen maličko píchne, trochu to bolelo jen po zákroku.
ahoj vsem, vcera jsem se vratila z vanocniho vecirku, kde jsem se poprve po letech poradne opila…ale stejne to nepomaha ![]()
jinak ten streptokok me zaujal, rikala jsem tady uz pri prvnim tehotenstvi doktorovi, ze mam zluty vytok, ale nijak na to nereagoval…vim, ze u normal.tehot.je ciry, bezbarvy, ale nezajimalo ho to… trochu problem tu je, ze se chodi jen k praktickemu lekari, gynekologove jsou jen v nemocnici pro zvlastni pripady, takze gyndare jsem videla jen pri potratu… ![]()
Bolesti mam porad, trvale, beru prasky, abych vubec v noci spala, tak doufam, ze nemam zanet a pak uz jen trvala neplodnost a mohla bych to zabalit...... ale trvala jsem, ze chci kontrolu v nemocnici a UZ, tak v pondeli tam jdu…/ s nalepkou obtizny a obtezujici pacient/
Honeynko - tak tohle studium ti nezavidim, me staci, ze jsem soc.prac. a socialnich zakonu, spravniho radu a dalsich zmatku v nasich zakonech jsem mela tak dost, ze jsem utekla do Irska /ale lepsi to tu nemam/ ![]()
Honeynko: na plavání jsme chodili, ale asi do lonské zimy, pak byla pořád z tohio bazénu nachlazená, tak jsme přestali chodit.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.