Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Micilin píše:
Vždyť je to i strašný plýtvání vodou. Tak bych jen sprchovala rovnou.
jednou týdně si tu půlhodinku ve vaně dopřeju, je to rituál a relax, potom se vysprchuju a provedu takové to mydlení, holení atd., jinak se sprchuju, nejsme na Sahaře nebo na Arakisu, abych šetřila každou kapku vody
Já nejsem na hygienu nějak extra zatížená (třeba jsem tu už v jedné diskusi vzbudila pohoršení některých uživatelek, že koupu mimino jenom jednou za 3 dny), ale opláchnout se po mydlinkaté koupeli mi přijde jako samozřejmost, vždyť jinak ti to zůstane na kůži, bude ji to vysušovat, může to způsobit ekzémy, o opláchnutí intimních míst čistou vodou po takové koupeli nemluvě.
Příspěvek upraven 20.02.22 v 22:23
Já dítě taky oplachuju, když tam má hodně pěny, vyplaca tam při hraní sprcháč a tak… Ale když má jen čistou vodu, tak ne.
@Micilin píše:
Vždyť je to i strašný plýtvání vodou. Tak bych jen sprchovala rovnou.
Vanu má kluk jednou týdne, někdy ani to ne. Vody má tak 15 Cm, to vyplacam já při svém sprchování. Jednou za čas mi to prijde v pohodě.
Pokud mám moc pěny, tak ano.. jinak ne.. prcovi nedávám pěnu, takže ne
@klamonožka tak mě třeba nepohoršíš
já jsem s tebou za jedno. Navíc jakmile jsem malou zkusila koupat každý den, tak se akorát osypala. A bylo úplně jedno, jestli byla koupaná čistou vodou, šamponem pro novoše… Pořádně usušená byla. ![]()
Taky to tak dělám.. Sice používáme pěnu bez zbytečné chemie, ale oplachuju ![]()
@klamonožka já koupu batole a skoropředškoláka 2× týdně, mezitím myju jen ruce, zadky a předky
, podpaží a huby
oba dva mají atopický ekzém a každá sprcha jim to jen zhoršuje. Než se u dětí v tomhle věku vytvoří ochranná vrstva kůže, trvá to jednou tak déle, jak u dospělého - až 24 hodin. Takže jim ji člověk každý den hezky smyje ![]()
Jinak zakladatelko jo, po koupání je sprchuji, mě by ty zbytky sprcháče a pěny sežraly. Udrbala bych se. Vždyť je to stejné, jako když si špatně vypláchneš z vlasů šampon, jakmile je kůže vlhká, začne to svědit.
@lucad77 píše:
Strašné plýtvání vodou je především to napouštění vany. Ale pokud to není každý den, budiž.
Naše děti koupeme tak jednou týdně maximálně, jinak sprcha. Já a manžel se koupeme tak jednou za měsíc, jinak taky rychlá sprcha.
Příspěvek upraven 20.02.22 v 20:46
@hospodki píše:
Vanu má kluk jednou týdne, někdy ani to ne. Vody má tak 15 Cm, to vyplacam já při svém sprchování. Jednou za čas mi to prijde v pohodě.
Já myslela, že je plýtvání koupat ve vaně a pak se ještě sprchovat.
@Micilin píše:
Já myslela, že je plýtvání koupat ve vaně a pak se ještě sprchovat.
V porovnání s tím, kolik se toho vyplácá na vanu (pokud to teda není fakt jen po kotníky) už to rychlé spláchnutí potom moc velký rozdíl neudělá.
To mi za to opláchnutí od mýdla z výše již mnohokrát uvedených důvodů stojí.
Automaticky se osprchnu po koupeli. I dítě.
Ale teď už se meje sama, tak to asi nedělá ![]()
Nicméně vanu napouštíme jednou za uherák, takže je to jedno.
Jo, osprchuju je. Jedna holka má lupenku, nenechávám jí na kůži zbytky mýdla. I já se opláchnu čistou vodou, když jednou za deset let lezu z vany…..