Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno raníčko při pondělku. Tak mě bolí hlava a v krku a v práci mě všechno štve. Ale to je vedlejší … na výstavu v březnu bych docela jela … nemám absolutně představu, jaké kočárky vůbec jsou, protože jsme si s drahouškem zakázali se ještě na ně chodit koukat ![]()
ahoj holky, omlouvám se, patřím spíš do záříjňátek , ale mohla by jste mi prosím některá poradit.
Mám takové zvláštní tlaky v bříšku a sem tam píchnutí . Není to vyloženě bolest, ale je to nepříjemné. Máte to taky některá ? Myslíte , že je to normální?
Activ,
neboj se, tohle jsme tu už taky probíraly a vzhledem k tomu, že to máme skoro všechny, jsme klidné. Zvětšuje se děloha a to píchání a bolesti k tomu patří. Tak se drž a pohlaď pupík:-)
Aktiv , to by mohlo být tím, jak ti roste děloha a dělá si v bříšku místečko. Ale nejsem doktor, tak jestli si nejsi jistá, radši zajdi k Dr. Mě říkal, ať tam jdu radši 10× zbytečně, než jednou přijít pozdě.
matulienko - děkuji za odpověď trochu jsi mě uklidnila. Pořád bříško cítím, tak jsem z toho nervózní, protože jsem už jednou o miminko přišla, tak teď hysterčím. Navíc mě všichni v okolí straší , že by mě břicho bolet nemělo.
Activ,
víš, myslím, že nic nezkazíš, když zavoláš svému lékaři, on ti určitě řekne co a jak. Ale opravdu to mívám i teď, někdy je to docela síla a taky jsem měla velký strach.
Ale pokud jsi přišla o miminko, myslím, že už pro psychiku by bylo líp alespoň zavolat doktorovi a přeptat se, přeci jen rada odborníka uklidní mnohem víc a klid ten potřebuješ ze všeho nejvíc.
Tak držím pšstičky
Activ: teď jsem o tom četla na netu článek…ale kde…:?:
Psali tam něco v tom smyslu, že děloha je uchycená na vazech, které se musí natahovat tím jak děloha roste, a to způsobuje píchání, tlaky a bolest…
takže si nedělej obavy, pokud to není bolest, která by se stupňovala a nepřestávala delší dobu (což by mohl být slepák), tak je to v normě
Evikku: a můžeš to zabalit a jít si dom lehnout?
EvikuP: blahopřeju ke kontrole
a mrskající se fazolce ![]()
Matulienko: mě odrovnal drahý, když jsem mu říkala, abychom se šli kouknout do obchodu na kočárky (šli jsem zrovna okolo v jednom nákupním centru), tak povídá…ale prosím tě na co nový kočárek, koupíme nějaký použitý
to stačí
![]()
takže myslím že prostě jednoho dne přivezu kočárek a bude ![]()
Děkuji za gratulace.
Teď zase budu trnout jak dopadne příští týden projasnění šíje… ![]()
Kočárek už mám vybraný a koupíme ho na 100% přes internet. Akorát ještě stále váhám nad barvou. Tady je http://www.oskarek.cz/detail.php?…
Holky, moje máma se rozhodla, že nám kočárek koupí a nechce z toho ustoupit. Jenže ona je v invalidním důchodu a má málo peněz, takže budu muset vybrat (to jsem si pro:,–(ila, že ho vyberu já s manželem) kočárek tak max. za 7000,– a to je fakt horní hranice. Ona je tak odhodlaná nám ho koupit, že se od toho nedá odradit. Jenže to je její povaha, protože se všem může chlubit, že je od ní. Kdyby nám koupila třeba postýlku, tak s tím tolik parády nenadělá.
Nemáte nějakou radu? Co když se mi žádný nebude líbit? Ještě jsem moc nekoukala, tak třeba to dobře dopadne.
Ahoj holčiny,
Activ , neboj, to budou určitě ty vazy. Ale s dr. radši promluv, tím nikdy nic nezkazíš. Mě včera taky půl dne pobolívalo v podbřišku a byla jsem z toho celá vyplašená. Teď po té redukci mě hned vyvede z míry každý píchnutí. Dneska už se cítím dobře, tak je to nejspíš v pohodě, ale zítra jedu zase k doktorce, tak ji to radši řeknu. Sichr je sichr. ![]()
EvíkuP , přidávám se ke gratulacím ke kontrole a aktivnímu mimískovi!!! To naše mrňata jsou pěkní lenoši (ne že by neměly být po kom
), pořád spinkají. Minulý pondělí jsem byla v nemocnici taky na podrobným ultrazvuku a dr. pak potřeboval,aby se trochu pohnuly a změnily polohu. No dalo mu pěknou fušku, než je, chuděrky malý, vzbudil!!
A UTZ nám, mimochodem, dopadl dobře. Tobě dopadne určitě taky,musíš tomu věřit!!!! ![]()
Moni: a nedá se s ní domluvit, že by vám „jen přidala“?
Jinak mě docela zaujal kočárek Dorjan Cross Country, koukni na něj (www.dorjan.cz) anebo tu ráno byla diskuze o kočárku Deltim Travel, ty jsou cenově +- 7000,–
Holky děkuji mockrát, trochu jste mě uklidnily.
Zítra jsem objednaná k doktorce, tak jí to řeknu.
Přeju spokojené bříška
EvíkuP , teď jsem jukla na ten „tvůj“ kočárek. Musím ti ho pochválit, je pěknej! Musím se přiznat, že už taky vybírám a plánuju všechno možný. Před tou nemocnicí jsem měla hrozný zábrany a nechtěla jsem o těhotenství ani moc mluvit, ale teď mám pocit, že se mi strašně moc ulevilo a já teprve teď najednou cítím obrovskou radost z toho, že jsem těhotná a prožívám to se vším všudy. ![]()
Myslím, že už mám, co se týče kočárku, taky vybráno. Kdyby jste byly zvědavý, můžete kouknout sem, hrozně se mi líbí v oranžový variantě: http://www.detskezbozi.com/…s/detail.asp?… - pro vás je tam ale o jedno místečko víc…
Shodou okolností jsem ho chtěla taky navrhnout jako řešení Monice - samozřejmě v klasický variantě pro jedno mimi. Už jsem ho viděla několikrát i v praxi a vypadá fakt dobře (teda podle mě). Navíc je za docela rozumnou cenu - kolem 6,5 (myslím pro to jedno).