Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
20.12.05 08:56

No klid, me se udelalo zle az v sedmem tydnu, ale drzelo se me to pak celkem 10 tydnu a byl to des. Priserna chut v puse, i v noci jsem se budila na zvraceni. A priserne a porad jsem rihala. A to pracuju ve zdravotnictvi. Takze ze me museli mit pacienti podivne pocity. Zvlast, kdyz na me nebylo vubec nic videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.12.05 09:00

Dobre rano holky,
ja myslim, ze muzes byt jen rada, ze ti spatne neni. Jak jsem se docetla, nekomu nemusi byt spatne vubec. Mne je spatne vetsinou jenom vecer, rano vubec. Zvracet jsem ale jeste nemusela, vzdy se to nejak uklidni. Ale jsem ted hodne unavena a tak jdu spat nekdy i v osm (a to vstavam az v 7) :) Ale asi pred tydnem, jsem zase v noci moc nemohla spat, protoze mne trochu tlacilo bricho a taky jsem myslela na to, jake to je uzasne mit novy zivot v brisku…
Jinak svatbu presouvat nebudeme, v dubnu snad jeste takove brisko nebude…
Jeste jsem se chtela zeptat: Jake uzivate vyzivove tablety? Chci si nejake koupit a nevim jake. Na zacatek jsem dostala Femibion zdarma, ale ten mi zitra dojde a prijde mi moc drahy.
 Ivca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
20.12.05 09:05

Ahoj Noggie, mne zacalo byt spatne od 5 tydne a ted jsem v 7 tydnu a je mi furt dost divne. Neda se ale nic delat, pri prvnim tehotenstvi mi to 12 tydnem ze dne na den skoncilo :D Pokud ti je dobre, bud rada :! zavidim :P

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
20.12.05 09:36

Ahoj holky,
mně blbě je, zatím jsem nezvracela, vždycky to ustojím, ale nejhorší je dělat v práci jakoby nic, aby si zatím ničeho nevšimli… (o víkendu mi tak zle není).
Ivčo: koupila jsem si Calibrum Babyplan, který je pro snažilky a do 1. trimestru, stojí 30 tablet okolo 100,– Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
20.12.05 10:36

Srpen 2006

Ahojky, tak koukám, že už se tu srpen vyskytl! Včera jsem ho hledala (dopoledne) a bohužel nenašla. To jsem ráda, můžem si vyměňovat pocity a nové zkušenosti a tak.
Včera mi bylo od pana doktora naprosto nečekaně oznámeno, že jsem těhotná a termín je 4. 8.! Nevím proč, ale hrozně mě to rozesmálo. Měla jsem vše naplánované úplně jinak… no jo, člověk míní, život mění :lol: A jak to bylo s vámi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
20.12.05 10:46

Ahoj Tamiku,
my jsme měli v září svatbu a řekli jsme si, že mimi začneme řešit za rok, dva. Já bych si dala říct i dřív ale manžel byl hodně proti. Na jaře jsme chtěli jet do Portugalska… dodělat byt…a teď se těšíme na mimi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10766
20.12.05 10:53

Omlouvám že se vstupuju, Noggie, z toho si nic nedělej že ti není špatně. spíš buď ráda. špatně ti být nemusí, není to podmínka zdravého těhu. mě bylo jen po večerech a asi až od 8 tt. ale i tak to bylo nepříjemné, tak buď ráda.

Úspěšné a pohodové těhu všem přeji. Užívejte si to dokud to jde:-)

MíšaN+Tomášek 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
20.12.05 11:24

Díky za uklidnění, holčinky… :wink:
Ivčo taky jsem si včera koupila Calibrum babyplan, je to pro první trimestr prý dostačující…
V práci teď máme úplný baby-boom až to první týden v lednu oznámím své skvělé šéfové, tak jí asi raní mrtvice… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
20.12.05 11:40

Jo, mimochodem, už jste to oznamovaly rodině? 8O
Manžel moc nechce, abychom to říkali, ale jelikož jsou na krku svátky a silvestr a já v rodině proslulá vínomilovná budu na suchu, tak nevím nevím na co se chce vymluvit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
20.12.05 11:40

Holky doporucuji Vam Acidofolan........je temer to same co babyplan, cena je 40Kc za 30tbl.....

Ja ho brala pri Honzikovi

Krasne tehu

Katka

Taky jsem mela TP 1.8., ale 2005

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
20.12.05 13:05

Ahoj holky, tak se taky dneska přidávám. Co se týče tabletek nebudu brát nic.Teda tuším, že mi dr. opět předepíše železo, páč mi chybělo, ale nic kromě toho. Při minulém těhotenství jsem taky nebrala žádné tabletky a tělo si vždy samo řeklo, co potřebuje, takže jsem jednu dobu jedla neustále špenát, pak jen sýry atd.
Noggie - gratuluju k těhu, v nějaké dřív+ější diskuzi jsem vyčetla, že se snažíte už nějakou dobu, tak to konečně vyšlo! :)
Simonko - jak to zvládáš, když už máš doma stejně starou holčičku jako já? Já občas nemůůůůžu.Je celkem živá a mi někdy opravdu chybí energy. :lol:
Zatím ahoj Anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.12.05 14:38

Tak jsem udelala pruzkum internetu, co se tyce tech tabletek, tak tady je vysledek:

Acidofolan (30t = 45 Kc)
k.listova 1 mg, zelezo 15 mg, B12 0,5 mg

Calibrum Babyplan (30t = 100 Kc)
k.listova 0,4 mg, zelezo 20 mg, B12 neobsahuje, C 100 mg, E 30 mg, jod 150mikrog

Femibion (pro tehotne a kojici, pro do 12 TT jsem na ceskem internetu nenasla a je mozne, ze ani neni) (60t = 200 Kc) cimz vlastne neni vubec drahy, ja jsem se jen zdesila ceny v Nemecku, kde za tech 60 tablet chteji asi 900 Kc)
k.listova 0,8 mg, zelezo 20 mg, B12 0,22 mg, C 180 mg, E 28 mg, jod 150mikrog a pak jeste B1, B2, B6, Beta-Karoten, horcik, mangan…

Calibrum Mami (30t = 100 Kc)
pak obsahuje podobne veci jako Femibion pro tehotne a kojici matky, ale vsechno v trosku mensim mnozstvi.

Takze si ted vyberte :lol: Ja si asi na ty prvni 3 mesice poridim Acidofolan a Babyplan a budu je obden stridat. A pak Femibion.
 Ivca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
20.12.05 15:09

Ahojky.

zdravím srpňátka a gratuluju k těhu,

K Femibionu- já ho užívám a myslím si, že ve srovnání s ostatními přípravky tohoto typu je na tom dost dobře. Výhoda je, že obsahuje 800 mikrogramů kyseliny listové, ostatní přípravky mají pouze 400.
Cena- z lékárny ho mám za 140 Kč/balení na 2 měsíce, což není tak drastický. Složení je zde:
 http://www.lekarna.cz/…kojici-zeny/

Jinak pokud máte vyváženou a pestrou stravu, tak stačí pouze kyselina listová- to samé jako Acidofolan, běžně se dá v lékárně koupit jen pod názvem Kyselina listová, ale je nutné, aby měla minimálně těch 400 mikrogramů.

Zdravím, opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
20.12.05 15:44

Ahojky těhulky. I já se hlásím k srpňátkům. Ve čtvrtek jdu na ultrazvuk, snad bude vše v pořádku, od pátku jsem jsem doma na neschopence pro krvácení. ale už je vše dobré, tak snad to tak bude i ve čtvrtek a my si smanželem užijeme krásné vánoce. Držte mi prosím palečky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
20.12.05 15:47

Monii -držím pěsti, aby vše dobře dopadlo.A ve kterém jsi už týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí