Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky. My se to chystáme oznámit na vánoce jako vánoční dáreček. V práci o tom již ví, tak nemusím nic skrývat.
moonii: tak to už jsi v pohodě. Aspoň to máš za sebou, ale já pořád nevím. Všichni radí počkat až po 3. měsíci. Nechci nic přivolávat, ale stát se může všechno…
Klárko, právě že se může stát kdykoliv cokoliv. Já jsem asi zdeformovaná mou profesí - porodní asistentka.
Rozumím Ti, ale pak si říkám, ať jsem raději nešťastná sama než aby to ranilo i ostatní.
Tak u nás už to ví celá rodina a také naše malé městečko, kde žijeme. V práci, rodina i známí věděli,že nemůžeme otěhotnět a musí nám pomáhat lékaři. Navíc jsem byla na nemocenské už před embryotransferem, od počátku listopadu, takže to taky moc maskovat nešlo. Všichni to s námi prožívají a byl to takový predčasný vánoční dárek. Ale klidnější jsme stejně teprve od včerejška, kdy jsem viděla ťukat srdíčko. Stejně tomu pořád nemůžu uvěřit. Kdybych otěhotněla přirozeně, taky bych to asi dlouho nevydržela neříct.
Ahoj Klárko, mám taky stejný problém. Strašně ráda bych se už všem pochlubila, ale mám hrozný strach, aby se ještě něco (ťuk ťuk ťuk) nestalo. U mě to bude taky problém - mám hrozně ráda kvalitní víno a taky jsem si skoro každý den s někým tak 2 dcl dávala. Takže teď když budu na suchu to stejně každému docvakne…
Hlavně ten Silvestr ![]()
Jinak všem přeju, abyste ten zítřejší svátek prožily co nejlépe s těmi, které máte rády a nám všem tady držím palce, ať se do srpna potkáváme a máme krásná zdravá miminka.
AHOOOOOJ VŠEM
![]()
Polin moc gratuluju k těhu. Je strašně fajn, že vám to takhle napoprvé vyšlo ![]()
Ano, Noggie. Jsem také šťastná, že už konečně vím, že i já můžu otěhotnět. Příčinu naší neplodnosti totiž nikdo nikdy nezjistil, přesto nás provázely stále nějaké problémy (špatně reaguji na hormony). Měli jsme jen tři embryjka a ještě horší kvality, takže lékař říkal, že mám spíše počítat s tím, že to nevyjde. Ale jeden bojovníček zůstal, tak jsem strašně ráda. Jen zpočátku jsem nemohla nic dělat a teď se také hodně šetřím. Tak jsem už i trošku unuděná. Ale celá rodina se postarala a udělala nám vánoce a já jen lenošila. Snad to klapne a mimi se udrží. Přeji krásné svátky…Bohužel, i když jsem vás pročetla, tak ještě nejsem moc v obraze, snad se to časem zlepší.
Ahoj těhulky,
přeji vám krásné vánoce, bohatého Ježíška a moc moc štěstíčka!!!
Btw. Já koupila babičkám k vánočnímu dárku navíc bačkůrky, takže jim to dojde:-), po té době snažení se těším, až si to vychutnám.
Anajko, jen jsem tam přidala ten odkaz, jiné kouzlo v tom není, možná budeš asi muset vymazat jméno dcerky, zkus se na to ještě podívat.
Holky, vy některé už se máte, že máte po kontrole u Dr. Nás to čeká 2.1.06, ale do té doby se zblázním:-).
Taky bych chtěla všem popřát krásné svátky a hlavně ať se těm našim dárečkům u nás líbí!
Monoliso - nic si z toho nedělej, že máš ko až po Novém roce. Já si pořád nadávám, že jsem tam před těma Vánocema lezla - nebylo toho moc vidět, takže jsem z toho celkem nervozní. Začátkem ledna mám přijít na kontrolní UTZ a do té doby se snad zblázním. Pořád se pozoruju, jestli je mi dost špatně atd. - prostě magor.
Také se přidávám s přání klidných svátků a ať je pro nás ten přiští rok ve znamení narození zdravých miminek.
Secy , Monaliso - úplně Tě chápu. U nás umělinek se chodí také hned na UTZ, takže jsem byla druhý den od vynechání menzes. Samozřejmě nic vidět nebylo, také se mi zdálo, že se mi ztratily všechny těhu příznaky. Pak za týden kontrola. Už byl vidět gestační váček, ale plod v něm byl téměř neviditelný. Opět nervy, že to bude prázdné. Konečně teď ve čtvrtek jsem už viděla mimi i jak mu bije srdíčko. Navíc je mi pořád blbě, třeba dnes docela dost, tak se uklidňuji, že to je určitě dobré znamení. Další kontrolu mám 3.1., už u svého Dr.
Monaliso - pamatuji si Tě ještě z diskuze Těhule ? Asi před rokem jsem vás občas chodívala čítávat, ale nepřispívala jsem. Moc gratuluji a určitě bude všechno v pořádku. Držím palce.
Monaliso taky jdu až 2.1. na vyšetření. Jsem straaaaašně netrpělivá a snad poprvé v životě chci, aby mi ta dovolená co nejrychleji uběhla… ![]()
Ahoj holky, to jsem šťastná, že jsem objevila tohle téma
jsem v 6tt
chtěla jsem se jen zeptat, jak to u vás probíhalo při první návštěvě gyndy, já jsem docela nervózní…moje doktorka mě vyšetřila za cca 2 minuty, tak jako když jsem si chodila pro antikoncepci, žádný odběr krve, žádný dotazy na nemoci, příznaky apod., konstatovala, že to vypadá, že jsem těhu a řekla mi ať přijdu na začátku února, když to „nedostanu“. Příznaky mám.., už asi 3krát se mi na testu objevily //, sice jedna hodně slabá, ale byla tam:-) Nevím, co si o tom mám myslet, když všude čtu, jak chodí holky ve 4-5tt na ultrazvuk a já mám jít až v 11tt… díky za odpovědi
Majdo, já jdu k doktorce až 2.1.06, ale přístup Tvé doktorky mě docela překvapil. Nechceš raději změnit lékaře?
Každopádně blahopřeji k //!!!
Holky, tak jaký byl Ježíšek? Mě dojal syn:-), u každého dárečku mu svítili oči, ale nejvíc asi u Bionycle - nebo jak se to píše:-), viděl to v reklamě na Jetixu a přál si to (je to od Lega, robot). Tak mu Ježíšek přinesl hned dva. Dokonce to chtěl i do postele:-). A příští vánoce už bude mít pod stromečkem dáreček i fazolka, i když se bude jednat o chrastítka:-))).
Chystáme se teď navštívit babičky, takže celý den se nezastavím.
Užijte si v klidu a pohodě vánoční svátky!!!
Noggie, také se poprvé v životě těším, až mi skončí dovolená:-))) a bylo 2.1.:-)
Majdo - já jsem v 7.tt, na UTZ jsem byla už 3×. Ale jsem po umělém oplodnění. No, ale hned 3.1.si mě už objednal můj Dr., říkal, že budou dělat odběry a že mě vyšetří. A to budu končit 8.tt. Myslím, že v 11.tt je pozdě ? ! Já bych si to teda zkusila zkonzultovat u jiného Dr. Držím palce.
Jinak já dostala tři knížky o těhu, tak budu celé svátky studovat.